-
Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
-
Czy możliwe jest żeby tak tanio sprzedawać pełną wersję programu? Adobe Photoshop Lightroom 5! Promocja! (5441472785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Wszystkie aukcje są sporo w sporo wyższej cenie.
-
-
Bezpośrednio z oficjalnej dystrybucji polskiej ADOBE w angielskiej wersji językowej ???
-
Cytat:
Przesyłka elektroniczna (e-mail)
Cytat:
Licencja - Dostarczana drogą elektroniczną na maila kupującego.
Gość wysyła sam klucz do aktywacji. O fakturze pewnie nawet nie am co marzyć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Aras
Przy takiej kwocie zakupu nie ma mowy o marzeniach - to chyba oczywiste :)
-
ja swojego Lightroom-a kupiłem w komputroniku w sklepie stacjonarnym wersja box też był w wersji angielskiej przy każdej aktualizacji muszę doinstalowywać spolszczenie bo Adobe nie daje polskiej wersji
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Aras
ciekawe tylko czy ten sam czy jednak każdy dostaje swój ten jedyny :) zauważyłem na swoim Lightroom-ie często instaluje systemy teraz korzystam z windowsa 10 oczywiście legalnie żeby nie było nie domówień :P instalowałem Lightroom-a wiec też kilku razy ale nigdy nie musiałem go jakoś aktywować czy coś takiego wystarczy sam klucz i po sprawie
-
-
Odklejające się naklejki to jakaś plaga Canonów! Nikon ma gumy, Canon naklejki! ;)
-
Może to jest tak, że naklejki giną wtedy, gdy sprzęt ma bujną historię serwisową :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Bezpośrednio z oficjalnej dystrybucji polskiej ADOBE w angielskiej wersji językowej ???
To takie dziwne ? Lightroom nie istnieje oficjalnie w polskiej wersji językowej, jest tylko nieoficjalne spolszczenie, jeszcze z czasów kiedy dystrybutorem był firma Wimal .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkon
To takie dziwne ? Lightroom nie istnieje oficjalnie w polskiej wersji językowej, jest tylko nieoficjalne spolszczenie, jeszcze z czasów kiedy dystrybutorem był firma Wimal .
Miałem kiedyś wersje testową 4 i nie było PL językowej. Wielu znajomych mówi, że inne programy też lepiej brać w oryginalnej wersji EN, bo lepiej chodzą.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marie21mk
Okazja - 70D z obiektywami, 3 lamami za 1500 zł :)
Ma jeszcze 5D II za 1100zł pewnie też z obiektywem :)
-
1500zl do negocjacji - kusi :D
Co do drugiej oferty - numery MPN 2764B021 UPC 609728170929 zgodne z: Canon EOS 5D Mark II 21 1 MP Digital SLR Camera Black Kit w EF L Is USM 609728170929 | eBay
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marie21mk
Czyli jest szansa te 70D z obiektywami i lampami za 1200 zł wyrwać .... jest jakiś forumowicz z Diablej Góry ?
-
Wierzysz w cuda ? bo ja nie. Sprzedaż to później na allegro i się wkopiesz jak się okaże krojone.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Wierzysz w cuda ? bo ja nie. Sprzedaż to później na allegro i się wkopiesz jak się okaże krojone.
Jak go kupię za 1200 to uwierzę
-
Sprzedawca chyba nie wie co sprzedaje, stąd albo fake albo kradzione, w ostateczności totalny laik, ale moja kobieca intuicja każe omijać takie oferty z daleka :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marie21mk
Sprzedawca chyba nie wie co sprzedaje, stąd albo fake albo kradzione, w ostateczności totalny laik, ale moja kobieca intuicja każe omijać takie oferty z daleka :)
Bardzo słusznie, nie jestem kobietą, ale popieram :)
-
-
Albo szukał jelenia który mu wpłaci kasę na konto. Tak czy inaczej ogłoszenia już zdjęte.
-
Jeleni nie brakuje, wierzących w cuda również. Nie wiem jak ktoś ktoś może w ogóle mieć nadzieję na kupno czegoś takiego. Rozumiem, że fajnie kupić coś okazyjnie w dobrej cenie - też to lubię ale cena z tego ogłoszenia jest nieprzyzwoita i z góry wiadomo, że to dziadostwo jest. Trzeba mieć trochę przyzwoitości.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Jeleni nie brakuje, wierzących w cuda również. Nie wiem jak ktoś ktoś może w ogóle mieć nadzieję na kupno czegoś takiego. Rozumiem, że fajnie kupić coś okazyjnie w dobrej cenie - też to lubię ale cena z tego ogłoszenia jest nieprzyzwoita i z góry wiadomo, że to dziadostwo jest. Trzeba mieć trochę przyzwoitości.
Wolny kraj. Każdy może kupić za ile chce i sprzedać za ile chce.
-
Canon Eos 7D obiektywy+inne (5488754477) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
7D z przypadkowymi szkłami, w tym Nikkor AF 24-85mm. 0 komentarzy za sprzedaż, brak możliwości odbioru osobistego. Zdjęcie do aukcji też wygląda jakby ktoś pierwszy raz aparat trzymał.
-
dlaczego przypadkowymi? bo nie slyszales ze tak mozna :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zieli33
Jest napisane w aukcji ze zdjęcia z tego zestawu może podesłać. Nie widzę nic dziwnego w tej aukcji poza wysoką ceną.
-
Opiszę wam pewne cwaniackie zachowanie sprzedającego na allegro, uf sprzedający posiada kilka kont na allegro i wystawia na nich różne sprzęty foto, na kilku aparaty i obiektywy a na innych akcesoria , co ciekawe żeby zwiększyć zarobek wpadł na dość szczególny sposób , a mianowicie w zestawach z aparatami zamienia oryginalne ładowarki i akumulatory i dodaje najtańsze chińskie a oryginalne ładowarki i akumulatory sprzedaje oddzielnie ale to nie wszystko tak samo robi z obiektywami w których są np. w zestawach oryginalne osłony i miękkie etui, obiektywy sprzedaje bez tych akcesoria a osłony i etui wystawia na oddzielnych aukcjach i innych kontach, tak dla przykładu ładowarka chińska LC-E6E kosztuje 20zł a on oryginał sprzedaje za 120zł, dodatkowa stówka wpadła, wiec zanim kupicie na aukcji w której są piękne zdjęcia sprzedawanego aparatu lub obiektywu ale nie widać jakie akcesoria wchodzą w zestaw a w opisie w sposób mętny jest napisane co wchodzi w zestaw, zapytajcie sprzedającego czy daje oryginalne akcesoria bo potem do ceny zakupu będziecie musieli doliczyć koszt oryginalnej ładowarki, akumulatora, osłony przeciwsłonecznej lub jeszcze innych akcesoria .
Nie chce wskazywać palcem tych kont na allegro ale to bardzo nie fair podejście do kupującego
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
Opiszę wam pewne cwaniackie zachowanie sprzedającego na allegro, uf sprzedający posiada kilka kont na allegro i wystawia na nich różne sprzęty foto, na kilku aparaty i obiektywy a na innych akcesoria , co ciekawe żeby zwiększyć zarobek wpadł na dość szczególny sposób , a mianowicie w zestawach z aparatami zamienia oryginalne ładowarki i akumulatory i dodaje najtańsze chińskie a oryginalne ładowarki i akumulatory sprzedaje oddzielnie ale to nie wszystko tak samo robi z obiektywami w których są np. w zestawach oryginalne osłony i miękkie etui, obiektywy sprzedaje bez tych akcesoria a osłony i etui wystawia na oddzielnych aukcjach i innych kontach, tak dla przykładu ładowarka chińska LC-E6E kosztuje 20zł a on oryginał sprzedaje za 120zł, dodatkowa stówka wpadła, wiec zanim kupicie na aukcji w której są piękne zdjęcia sprzedawanego aparatu lub obiektywu ale nie widać jakie akcesoria wchodzą w zestaw a w opisie w sposób mętny jest napisane co wchodzi w zestaw, zapytajcie sprzedającego czy daje oryginalne akcesoria bo potem do ceny zakupu będziecie musieli doliczyć koszt oryginalnej ładowarki, akumulatora, osłony przeciwsłonecznej lub jeszcze innych akcesoria .
Nie chce wskazywać palcem tych kont na allegro ale to bardzo nie fair podejście do kupującego
to sie nazywa biznes, jezeli koles napisze ze sprzedaje z oryginalna ladowarką a daje chinską to jest to wałek, w innym wypadku facet ewidentnie sprzedaje zeby zarobić a chyba na tym polega forma sprzedaży? wiec niewiem czemu sie dziwić.
-
Nie widzę w tym nic dziwnego, że ktoś sprzedając sprzęt stara się maksymalnie zwiększyć zysk - jeśli wszystkie aukcje są odpowiednio (rzetelnie) opisane. Gdy coś sprzedawałem, starałem się dokładnie opisać skład zestawu, z zaznaczeniem czy coś jest "oryginałem" czy "zamiennikiem" (bo to w oczywisty sposób wpływa na wartość przedmiotu).
Jeśli kupiłeś zestaw, którego skład odbiegał od opisu można próbować to wyjaśnić ze sprzedającym, samodzielnie lub z pomocą allegro, a dla nas przydałaby się informacja która to była aukcja, żebyśmy sami mogli ocenić jak wyglądał opis (jednostronne relacje czasem nie są obiektywne, nie twierdzę, że tak jest w Twoim przypadku).
"potem do ceny zakupu będziecie musieli doliczyć koszt oryginalnej ładowarki, akumulatora, osłony przeciwsłonecznej"
Możesz mi nie uwierzyć, ale przez wiele lat korzystałem z "nieoryginalnych" akumulatorów i osłon przeciwsłonecznych, trafiła się też "nieoryginalna" ładowarka (dokupiona ze względu na możliwość ładowania w samochodzie), więc nie każdy będzie "musiał" dokupować oryginalne akcesoria.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Nie widzę w tym nic dziwnego, że ktoś sprzedając sprzęt stara się maksymalnie zwiększyć zysk - jeśli wszystkie aukcje są odpowiednio (rzetelnie) opisane. Gdy coś sprzedawałem, starałem się dokładnie opisać skład zestawu, z zaznaczeniem czy coś jest "oryginałem" czy "zamiennikiem" (bo to w oczywisty sposób wpływa na wartość przedmiotu).
To pokazuje że zależy ci na świadomości kupującego a nie tylko i wyłacznie na zysku, niektórzy pracują i sprzedają tylko dla zysku i specjalnie dla tego stworzą taki opis jaki trzeba by sprzedać towar, nie ma w tym nic złego jezeli kupujący bierze coś n hop siup.
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
"potem do ceny zakupu będziecie musieli doliczyć koszt oryginalnej ładowarki, akumulatora, osłony przeciwsłonecznej"
Możesz mi nie uwierzyć, ale przez wiele lat korzystałem z "nieoryginalnych" akumulatorów i osłon przeciwsłonecznych, trafiła się też "nieoryginalna" ładowarka (dokupiona ze względu na możliwość ładowania w samochodzie), więc nie każdy będzie "musiał" dokupować oryginalne akcesoria.
większość aku w mojejtorbie to były zamienniki i działały super, to samo z ładowarką. Nie ma co się mazać, jeżeli kupiłeś taki sprzęt i nie doczytałeś aukcji albo nie dopytałeś niestety nie jest to wina sprzedającego. Jeżeli na aukcji ktos wystawi "czerwone włoskie auto" to nie znaczy ze jest to ferrari, a moze byc to nas powszechny "maluch" .
-
a dla mnie jest to dalej nie fair jak się maniupuluje odpowiednim opisem
Mam do zaoferowania nową lustrzankę canon 7D - bez obiektywu
Jestem pierwszym i jedynym właścicielem aparatu. Kupiony pod koniec 2012 roku do używania jako zapas i nie było potrzeby używania go.
Aparat jest JAK FABRYCZNIE NOWY. Licznik migawki wskazuje zrobionych 1383 zdjęcia w ramach testu czy działa.
Sprawdzone w programie do tego przeznaczonym.
Nigdy nie był uszkodzony a także nie było żadnej ingerencji zewnętrznej, nigdy mi nie upadł.
Na zdjęciach widać wszystkie kluczowe miejsca i ich stan.
APARAT NIGDY NIE KRĘCIŁ FILMÓW - STAN MATRYCY IDEALNY.
Nic nie jest połamane ani pęknięte ! APARAT JEST JAK FABRYCZNIE NOWY.
Czasami warto dopłacić trochę i mieć pewny i sprawdzony sprzęt.
W zestawie aparat 7D mk1 ,bateria, ładowarka,
-
ale co to ma wspólnego z działem "podejrzane aukcje"????
nowy sprzet moze kosztowac +/- 1000 pln na szt w zależności od sklepu
takie samo cwaniactwo ,nic więcej
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
a dla mnie jest to dalej nie fair jak się maniupuluje odpowiednim opisem
Mam do zaoferowania nową lustrzankę canon 7D - bez obiektywu
Jestem pierwszym i jedynym właścicielem aparatu. Kupiony pod koniec 2012 roku do używania jako zapas i nie było potrzeby używania go.
Aparat jest JAK FABRYCZNIE NOWY. Licznik migawki wskazuje zrobionych 1383 zdjęcia w ramach testu czy działa.
Sprawdzone w programie do tego przeznaczonym.
Nigdy nie był uszkodzony a także nie było żadnej ingerencji zewnętrznej, nigdy mi nie upadł.
Na zdjęciach widać wszystkie kluczowe miejsca i ich stan.
APARAT NIGDY NIE KRĘCIŁ FILMÓW - STAN MATRYCY IDEALNY.
Nic nie jest połamane ani pęknięte ! APARAT JEST JAK FABRYCZNIE NOWY.
Czasami warto dopłacić trochę i mieć pewny i sprawdzony sprzęt.
W zestawie aparat 7D mk1 ,bateria, ładowarka,
ale co tu jest manipulowane, napisane ze aparat uzywany, napisany przebieg, są foty sprzetu wiec widac stan, w zestaie jest bateria i ładowarka to czy oryginalna czy nie to juz niewiadomo ale jest. wystarczy napisac maila z pytaniem proste...
To czekaj, jak poszedłem w tym roku kupić od NINTENDO nowe 3ds xl i nie bylo w zestawie ładowarki a sprzedawca nie zaznaczył ten ifnormacji to znaczy ze mam być zły? czy ze nie dopytalem? Zgodnie z twoim tokiem myślenia nalezy napisać ze w zestaiwe nie ma karty, nie ma osłony na lcd itp itd . Mirekxx opanuj się, czuje ze poprostu kupiles sprzęt od tego typka i teraz jestes smutny, zamiast robić zdjęcia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
ja tylko napisałem jak sprawa wyglada chcecie kupujcie wasz wybór
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
ja tylko napisałem jak sprawa wyglada chcecie kupujcie wasz wybór
Bóg zapłać
-
widocznie ja ma inne podeście do życia i inne standarty fair play pewnie nie na dzisiejsze czasy
-
jakie standardy? jakie fair play?
misiu puszysty
ładowarka ,bateria to tylko akcesoria
kupiłeś ,jesteś niezadowolony to mu zwróć
czego jego nie meczysz tylko nas?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
widocznie ja ma inne podeście do życia i inne standarty fair play pewnie nie na dzisiejsze czasy
ale poczekaj napisane jest BATERIA,ŁADOWARKA jezel ibył to w zestawie to niem atutaj nic podejrzanego, problem kupującego ze założył ze jest to ORYGINAŁ, ostatnio srpzedawałem tutaj aparat i wystawiłem body + 8 aku, jakos kolega nie mial problemu z tym ze chyba 6 z nich to zamienniki
-
zacytuje na to wszystko Kazika
"Mój świat, powiadam, jest chory
Władają nim potwory
Jest coraz bardziej normalne
Tylko to co jest bardziej nachalne
Najlepsze jest to co się sprzeda
Chujowe to co sprzedać się nie da
Każdy to widzi, w środku miasta
Statua z gówna wyrasta "
-
@mirekxx - czytałem opis kilka razy, i nie znajduję w nim żadnej wzmianki, że akcesoria są oryginalne. Gdyby napisał "zestaw fabryczny" to byłby punkt zaczepienia, ale jeśli "prawie nowy" aparat jest sprzedawany tylko z ładowarką i akumulatorem, a na zdjęciach w aukcji nie ma numerów seryjnych to dla mnie jest powód do zastanowienia i do dopytania o wszystkie szczegóły przed licytowaniem takiego sprzętu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
zacytuje na to wszystko Kazika
"Mój świat, powiadam, jest chory
Władają nim potwory
Jest coraz bardziej normalne
Tylko to co jest bardziej nachalne
Najlepsze jest to co się sprzeda
Chujowe to co sprzedać się nie da
Każdy to widzi, w środku miasta
Statua z gówna wyrasta "
Mirek zacytuje mądre i znane nam wszystkim słowa
"mądry polak po szkodzie"
-
powiem tak napisałem o tym "ku przestrodze" a traktujecie mnie jak ja bym kogoś w jakiś sposób kołował o to mi chodzi zrobicie jak chcecie kupice od kogo chcecie i co chcecie dla mnie temat zamknięty
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
powiem tak napisałem o tym "ku przestrodze" a traktujecie mnie jak ja bym kogoś w jakiś sposób kołował o to mi chodzi zrobicie jak chcecie kupice od kogo chcecie i co chcecie dla mnie temat zamknięty
ale jakiej przestrodze ze jak jest napisane bateria to dostales baterie? czy jak bo nie kumam? o tym ze koles sprzedaje aparat JAK BY BYŁ NOWY ? a nie FABRYCZNIE NOWY? przeciez wszystko w aukcji jest opisane.
-
zasadniczo, pobieżnie to nic nie napisałeś
nie podales linku do aukcji
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
zatem przed kim i kogo ostrzegasz?;)
zresztą nieważne
a wiesz co to jest gwint?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirekxx
Co to właściwie jest - kogo ostrzegasz i przed kim/czym ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Co to właściwie jest - kogo ostrzegasz i przed kim/czym ?
No i zjechaliście Mirka bo jest normalny i jak kupuje coś to nie kombinuje i nie zastanawia się ze ktoś chce go oszukać.
Kupując aparat Canona zakładam że ładowarka i bateria jest oryginalna. Uczciwy sprzedawca napisze, że ładowarka i akumulator to zamiennik.
Straszne jest to, że nie widzicie w tym nic złego. Doszło do tego, ze kupując cokolwiek używanego trzeba z góry zakładać, że sprzedający to oszust.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
No i zjechaliście Mirka bo jest normalny i jak kupuje coś to nie kombinuje i nie zastanawia się ze ktoś chce go oszukać.
Kupując aparat Canona zakładam że ładowarka i bateria jest oryginalna. Uczciwy sprzedawca napisze, że ładowarka i akumulator to zamiennik.
Straszne jest to, że nie widzicie w tym nic złego. Doszło do tego, ze kupując cokolwiek używanego trzeba z góry zakładać, że sprzedający to oszust.
Tom Mirka nie zjechalismy tylko weszliśmy w swojego rodzaju polemikę , drugą rzecz jest to kupując sprzęt uzywany zazwyczaj pytasz o pewne rzeczy jezeli nie jestes pewny, albo jezeli opis nie daje ci jasnej odpowiedzi, tylko zakładasz coś. Jeżeli kupujesz uzywane auto to pytasz czy było bite, nie dlatego ze myslisz ze gosciu to oszust i tego nie napisał w ogłoszeniu tylko dlatego że nie jest to samochód nowy z salonu, NIE UZYWANY, FABRYCZNY :)
Sam byłem świadkiem gdy ludzie kupujący sprzęt nowy, ze sklepu pytaja czy jest gwarancja, lub czy jest gwarancja europejska... Pytanie dlaczego?bo sprzedawca to cwaniaczek ? czy dlatego bo nie jesteś pewien :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
Tom Mirka nie zjechalismy tylko weszliśmy w swojego rodzaju polemikę , drugą rzecz jest to kupując sprzęt uzywany zazwyczaj pytasz o pewne rzeczy jezeli nie jestes pewny, albo jezeli opis nie daje ci jasnej odpowiedzi, tylko zakładasz coś. Jeżeli kupujesz uzywane auto to pytasz czy było bite, nie dlatego ze myslisz ze gosciu to oszust i tego nie napisał w ogłoszeniu tylko dlatego że nie jest to samochód nowy z salonu, NIE UZYWANY, FABRYCZNY :)
Sam byłem świadkiem gdy ludzie kupujący sprzęt nowy, ze sklepu pytaja czy jest gwarancja, lub czy jest gwarancja europejska... Pytanie dlaczego?bo sprzedawca to cwaniaczek ? czy dlatego bo nie jesteś pewien :)
Myśl co chcesz. Ja sprzedając aparat napisałbym w aukcji ze ładowarka i akumulator to zamiennik. Nie ważne czy to handlarz czy osoba sprzedająca prywatnie sprzęt. Można uczciwie zamieścić zdjęcie z ładowarką zamiennikiem. Bronicie sprzedawcy wiedząc o tym że na innym koncie sprzedaje oryginalne ładowarki. Mi to się nie mieści w głowie ale może za stary jestem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Myśl co chcesz. Ja sprzedając aparat napisałbym w aukcji ze ładowarka i akumulator to zamiennik. Nie ważne czy to handlarz czy osoba sprzedająca prywatnie sprzęt. Można uczciwie zamieścić zdjęcie z ładowarką zamiennikiem. Bronicie sprzedawcy wiedząc o tym że na innym koncie sprzedaje oryginalne ładowarki. Mi to się nie mieści w głowie ale może za stary jestem.
ja nie bronie sprzedawcy ale tez nie stoje po stronie kupującego :) jak juz pisałem, to troche taka amerykańska logika w której kupujesz Xboxa i jezeli nie jest napisane że konsola nie bedzie działać podłączona do krowy wtedy możesz pozwać firmę do sądu, dlatego też przed tym się bronią takową instrukcją :)
http://i.imgur.com/61O4lud.jpg
Tutaj sytuacja podobna, zresztą nie pierwsza na allegro, kiey to ktos kupił "oryginalną nową (instrukcję- to było napisane małymi literami) konsolę ps4" i niestety sprzedawca wygrał. pytanie czy chwalić tego co wymyślił to i w sumie zarobił, czy wspierać tego który nie czyta całości albo nie pyta...tak jak w tym przypadku :) , mysle ze koniec off topu?