096 iście epickie, brawo!
potem 95 i 100, a reszta taka sobie, szczególnie 094 nie budzi emocji
Wersja do druku
096 iście epickie, brawo!
potem 95 i 100, a reszta taka sobie, szczególnie 094 nie budzi emocji
z nowych 96 wymiata. Tak sobie myślę ze jakbym był raperem to takie zdjęcie bym chciał ;]
87 i 88 to niezłe foty ze wskazaniem na 87.
Alicetea było 1. dnia na pewno i Blendersi, nie wiem kto z raperów
Kurde, jakie ja mam niesamowite zaległości z wrzucaniem materiałów! Od poniedziałku siadam przed kompem i nie wstaję, póki wszystkiego nie powrzucam...
Już się cieszymy...
No i dobrze, bo ja tam osobiście w tym roku jakiś progress w zdjęciach zauważyłem.
Może Vitez wyśle miclesa na jakiś urlop, żeby był spokój? :)
Niee, nie znowu, ten poprzedni urlop to właśnie przyczyna tych zaległości!
Przez to że robię 200-zdjęciowy battle?
Dobra, to ja powoli zaczynam wrzucać, od tych najgorszych (co nie znaczy że słabych) moim zdaniem począwszy :
Ulewa
101.
102.
103.
ULEWA. Gdyby nie parasole to nawet bym nie powiedział ze pada... a jesli juz to ledwo dżdży. Dla mnie zupełnie przypadkowe klapsy.
zaczyna się.
Chyba nie ulewa a kicha i to stolcowa. Ale zdjęcia nie są słaby tylko są bardzo słabe.
Mały street po tragedii w Smoleńsku :
(jakaś kolorowa klisza 400, prawdopodobnie REALA. I wszystkie raczej 28mm)
104.
105.
106.
107.
108.
109.
110.
111.
112.
113.
114.
Dalej twierdzę, że jesteś ignorantem bo REALA jest produkowana tylko w jednej czułości 100 ISO. I wynika to z budowy tego materiału. I często nie trzyma tej czułości. A „zdjęcia” to porażka.
Mój błąd - Superia. Pomyliłem się przynajmniej w zakresie jednej firmy.
Jakbyś nie napisał, że to po tragedii w smoleńsku to bym nie zgadł. 108 najgorsze w mojej opinii.
Canon 300V. Aparat w fotografii analogowej ma dość małe znaczenie, bo kl/s nam nie robi raczej, naświetlają klatkę wszystkie poprawnie. Jedyną różnicą którą można rozważać jest chyba AF. No i rozmiar.
cóż za wykładzik. ja znajduję więcej różnic pomiędzy takim 1n a 300v;) ale to mało istotne akurat dla wątku. pytam jedynie z czystej ciekawości użytkownika aparatów tradycyjnych. mało wyciągnąłeś z tego filmu. no chyba, że to lab się nie postarał lub skaner miał gorszy dzień;)
Panie Michale co takie słabe te pstryki?
Muszę przygotować teren dla lepszych... Obrabiam jeszcze.
micles, zastosuj jakas wieksza selekcje tych zdjec. gdzies kiedys widzialem b. fajne zdjecia twoje, ale pozniej zginely w gaszczu nijakosci.
To może zrobię drugi wątek, do którego będę wrzucał tylko te zdjęcia, które się wam podobały? Tyle że regulamin tego zabrania :(
Ale jestem zmęczoony...
115.
115.
115.
z nowej trójki 115 najlepsze, kolory mi się podobają
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
115 a) zapewne :D
tak, tylko pierwsze daje radę. Aż się kusi aby postawić aparat na statywie, założyć szary filtr i naświetlać parę sekund.
Zbieram już na VariND do filmów, do długiego naświetlania w dzień też pewnie się przyda :D
101. i 115. z tych ostatnich
reszta taka se
116., 118. 119. też tak umiem ;p a jogi nie uprawiam!
ale fajnie wyszło nawet
116 najlepsze, choć dłonie czarne jak z kopalni :D 580ex po kablu świecone?
580II w softboxie bowensowskim 60x90, na statywie W806, kablem ETTL z przedłużką PS/2 10m (na FF wystarcza do całej sylwetki na 200mm). Niestety parametry dobrane źle - 5d2 z włączonym trybem HSS przy 1/160 nie używa HSS, a przy 1/200 (mimo że w specyfikacji 5d2 x-sync jest 1/200) już sobie HSSa włącza. Natomiast przy wyłączonym HSS różnica pomiędzy 1/160 i 1/200 jest znikoma. Firmware 2.0.4. Sprawdzi ktoś u siebie?
115 daawno takiej głębi nie widziałem a nowy secik rewelacja nie ma się do czego przyczepić to co lubię ciepłe kolory i zdjęcia pod słońce
116 najfajniejsze z całej serii - super kolory. Reszta ok. ale denerwuje mnie makijaż modelki - wygląda to mało autentycznie, no bo kto normalny ćwiczy jogę w wieczorowym makeupie? ;)
Konstruktywna krytyka wg @Miclesa:
116. Na prawej łopatce niefajny cień, palce brudne?
117. Brudna stopa.
118. Brzydkie żyły na szyji.
119. Brudne paznokcie, pomarszczone leginsy, zmarszczone oczy,
116. Palce trochę w cieniu, trochę też dostały niedokładną maską przyciemniającą niebo.
117. Stopa jest czysta, bo specjalnie czyściłem. Pięta w cieniu, dlatego może tak ci się wydaje.
118. Nie żyły, a ścięgna i inne bajery co to tam są, jakaś krtań pewnie. Zmiękczałem to w PSie, moim zdaniem wystarczająco.
119. Brudne paznokcie?! Niby które. Leginsy - przyznaję rację - nie miałem z czego klonować w PSie, nie dało rady. Oczy - też racja.
BTW, Ewa Farna chce u mnie sesji foto :D (imo fejk ^^) http://nk.pl/profile/2639039/gallery...2/132#comment6
Konstruktywna krytyka wg @jacapa
Fajnie to wykombinowałeś. Podoba się szczególnie 116 oraz 118.
Ja w swoich komentarzach głupot staram się nie wypisywać, także ironia nie na miejscu. Z resztą - nie jesteś pierwszy - takie numery już były w moim wątku i to w lepszym wykonaniu :DNiestety, tak to jest, jak człowiek nie poprzestaje na jednym pomyśle na sesję. Joga nie była głównym celem sesji, więc uznaliśmy razem, że lepiej jogę z makijażem, niż późniejsze foty bez.No raczej!
bo to ja blenda- mana stworzyłam! tę piękną grzywkę też! ;)
Mi nikt kurtki nie trzyma, więc nie wiem o kim mówisz.
Użyłem przenośni. Jak by gunia1990 ustawiła aparat na statywie i wyzwalała pilotem to by było znacznie lepiej. Teraz jaśniej?