ale przeciez ja napisałam PIERWSZA, to mozesz chyba, nie? ;>
Wersja do druku
ale przeciez ja napisałam PIERWSZA, to mozesz chyba, nie? ;>
ja się odważe i inni tez, to mam wolne miejsca w cinkusiu.. jednak na te chwile to się jednak ciut boję, że zabladzę
hiehie i nawet ma elektryczne szyby <lans>
Sławek- odezwij się na gg - 6939601
No to idźcie sobie jeszcze gdzieś we wrześniu, a w październiku (w sumie nie wiem kiedy, bo ciężko mi powiedzieć jak wymagające będą studia, w jakim czasie urządzę sobie mieszkanko i czy będę wracał na weekendy do Bydzi) skikniemy na Rogalin.
To możemy się wstępnie umówić na samochodowy lans w Rogalinie 10-11.10? :mrgreen:
O weekendach to możemy pogadać dopiero w listopadzie (śluby) :D
mi pasuje neidziela rano, bo w sobote tylko do 1 tanca robie zdjecia:) i Olga by mogla z nami pojechac:)
to zalezy no.. zimą to my o 7.00 bylismy i było ok :)
micles - a czy Ty czasem na CF nie siedzisz czasami ??
Tak czytam i czytam ale poranna pora mi raczej nie sluzy.. w weekendy tez sluby wiec cierpliwie czekam na jakis termin ktory przypasi i poznam wreszcie cala poznanska ekipe. Az wstyd, ze tak pozno....
oj chodzilo mi o cyberfoto.pl
Mam konto, napisałem tam jednego posta : http://www.cyberfoto.pl/studio-fotog...tm#post1799039
ok sorka za zamieszanie :) nie o Ciebie mi w takim razie chodzilo :)
Ja tam z przyjemnością piszę się na plener gdzie Cichy będzie testował Samyanga 14mm. Ciekaw jestem co te szkło potrafi i może by się udało przeprowadzić test na sporej ilości różnych cwanonów :).
A ma ktoś może jakieś znajomości w ZNTK? Teren wygląda na bardzo fotogenny.
moze parowozownia Wolsztyn ?
Tym razem ja po prośbie. Potrzebuję pożyczyć jakąkolwiek lampę która nada się do kościoła i w miarę automatycznie współpracuje z canonem. Potrzebował bym jej od piątku do niedzieli w tym tygodniu. Uczynnego canoniera i zwolennika poznańskich mrocznych proszę o kontakt na Pw.
to jesli nadal jest aktualne wyjscie przed Rogalinem to sie pisze, bo mam sredni format do rozdziewiczenia:)
uuuoo.. :)
nie, nie xcyfrowy.. zresztą już go chyba rozdziewiczył :D
'niestety' nie cyfrowy, za biedny jestem:)
jeszcze nie rozdziewiczyl, bo to ze starego zepsutego Starta 66 bylo:)
A może następnym razem Niepruszewo jest tu jakiś opuszczony dworek i fabryka wina (może to jedno i to samo). Dzisiaj tam przejeżdżałem jest wielka dziura w murze.
http://blog.bartlomiejspeth.com/foto...czone-miejsca/
I to chyba też to http://www.urb-ex.pl/galeria-2008_05_opuszczony_dworek
ja sie pisze ale po 2 pazdziernika, bo wtedy wraca do mnie aparat;))
Dzisiaj dość aktywnie wykorzystałam dzionek/bez aparatu/...rowerem przemknęłam między innymi przez podpoznańskie KONARZEWO
Natchnęło mnie..czy nie można zrobić jakiegoś pleneru z tematem głównym. brzmi trywialnie, ale może warto/życie codzienne miasteczka/
Do focenia jest kościół, piękny barokowy pałac opuszczony przez firmę Animex
( przez okna widziałam mnóstwo archiwów) oficyna oraz park.
Przed II Wojną Światową był siedzibą rodów szlacheckich:Radomickich, Działyńskich, Dzieduszyckich oraz Czartoryskich.Obok pałacu znajduje się 10; hektarowy park tarasowy projektowany na wzór francuski z alejami grabowo- lipowymi
Obok wiejskie blokowisko, ilość meneli odpowiednia, pijalnie napojów wyskokowych w niedzielę otwarte.Na wjeździe do Konarzewa jest bosko zaniedbana restauracjo- hotel Vitalia
Dalej pseudo PGR ; z bazą turystycznych autobusów. Klimatycznie...a za płotem nieczynna gorzelnia z ceglanym nierozebranym kominem, tarasem, zbiornikami.Na podwórze można wejść..główne drzwi zamknięte, pozostałych nie sprawdzałam.
Dalej kolejne zabudowanie PGRu, masarnia.
Rogalin mnie ciut znudził, często tam bywam choć poranka nie odmówię bo jest cudnie.Mam kilka upatrzonych miejsc do focenia.
Można podchwycić temat dworków, opuszczonych kościołów.
Muszę przejrzeć w necie obecne info na temat kilku obiektów niedaleko Wągrowca, Obornik, Środy..ciągnie mnie znowu do Żerkowa.
To już wypady jednodniowe.
Dojazd: autobusy pętla na Górczynie przez Rosnowo, my dysponujemy 3 miejscami w aucie/trochę ścisku/
P.S Niepruszewo jest cool, szczególnie że można wejść do środka, w Konarzewie raczej nie
ja jestem za
popieram Gunie:)
:) hej - a ja się w sobotę wybrałem do Rogalina - i wbrew temu co mówią niektórzy (jak już pisałem podczas przygotowań do poprzedniej forumowej wyprawy) tam trzeba pojechać jak najwcześniej - bo wtedy jest najlepsze światełko. Jak już wyjdzie słońce ... to pozamiatane :) chyba że ktoś lubi.
My dojechaliśmy na miejsce o 5.00 - o 5.20 strzelaliśmy już pierwsze fotki :)
Kilka poniżej:
1.
2.
3.
4.
5.
Oczywiście że najciekawsze światło jest przed wschodem...latem bywałam w Rogalinie ok godz 3...ale była jazda:P
zdecydowanie wolę poranki tam niż pobyt przed zmierzchem
jeden ze wschodów
to co 11 pazdziernik, godz 5 w rogalinie sie spotykamy? :)
:) może też wdepnę
Pasik - 2 fota mnie pozamiatała! :)
a nie może to nie być weekend?? Plissss albo jak już weekend to nie 11 tylko tydzień później!! Błagam was, bo nie dam rady, a bardzo, bardzo chce :D A pomysł Psika z tą wsią też dobry. Możnaby jakieś ciekawe repo walnąć - tylko, że pogoda już na to średnia bo większość mieszkańców pewnie grzeje tyłek w domu :P
To może jednak weekend?
Ja już zaalokowany w Poznaniu i mi w sumie bardziej pasowałoby nie w weekend, bo na najbliższe 3 weekendy zjeżdżam do Bydgoszczy (śluby, pozostałe rzeczy do przywiezienia...). Także jeżeli chodzi o mnie, to najlepiej 24/25 październik. No i oczywiście jak najwcześniej!
w sumie ja moge nawet w piątki rano bo mam wolne wtedy.. ;p
No ja teoretycznie rano mogę codziennie, bo mam zajęcia od najwcześniej 10:00, więc jak z 1h po wschodzie zaczniemy się zwijać z Rogalina, to może zdążę :D
Tylko kurde nie mam statywu, ale to sobie przywiozę w najbliższą niedzielę...
a mi akurat pasuje ta sobota i niedziela, następna sobota i niedziela ;) a potem kicha...
śpieszmy się bo pogoda się psuje z dnia na dzień
Pogoda już się zepsuła...
PS - ktoś z Was może robi zdjęcia analogami? Czy wszyscy przerzuciliście się już na "drugą stronę"?
ja zacznę robić analogiem- zenitem ojca - jak tylko sie do niego dokopię ^^
nie wolalabys podpiac swojej 50-tki do jakiegos eosa analogowego?:)
Nom, 50 1.4 na FF już fajne jest :D
A eosiki najtańsze są cholernie tanie :P
mi poki co starcza na cropie, tez fajne:)
ja robie i tym i tym.
w sumie zobaczę czy cokolwiek ogarnę, prócz zenita ojciec ma do niego kilka obiektywów.. ;)
ja też mam zenita i też ojca ;) Ale jak dla mnie za ciemna matówka, za mało pokrywa, no i brak pomiaru przez obiektyw, i może na przyszły plener przyjdę z czymś "innym" niż produkcja naszych radzieckich przyjaciół.