Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
to wszystko co obecnie jest z 70-300 to dla mnie dramat, już nie liczę na trafienie super sztuki tamrona 70-300 VC a nie dam 4koła za 70-300 L :mrgreen: stałka 300mm mnie nie interesuje a 100-400 L za ciężkie żebym to targał :mrgreen: Poczekamy i zobaczymy, co wyjdzie z tej premiery :mrgreen:
akurat 70-300 l wcale nie jest drogie
nie masz hajsu to kup uzywke
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
akurat 70-300 l wcale nie jest drogie
nie masz hajsu to kup uzywke
Z tą używką to będzie problem bo dużo ich nie ma. To stosunkowo nowe szkło. Mimo wszystko biorąc pod uwagę cenę takiego 70-200/4 to jednak jest drogo.
Jak znam życie to jeśli wypuszczą nowe 70-300 to będzie kosztowało że ho ho.. Pewnie będzie się opłacało już dołożyć parę złotych do tej elki.
ale dlaczego porównujesz do 70-200f4?
jeśli juz to do 70-200 f4 IS a wtedy juz sie robi ciekawiej
moim zdaniem 70-300L nie jest drogie - jest po prostu troche za krótkie :) z 70-200 i jeszcze bez isa trudno porównywać 200mm to nie 300mm, a tele po prostu powinno mieć ISa bardziej potrzeny w tele niż w UWA 16-35 czy stałce 35mm gdzie IS robi za kwiatek do kożucha.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Jak znam życie to jeśli wypuszczą nowe 70-300 to będzie kosztowało że ho ho.. Pewnie będzie się opłacało już dołożyć parę złotych do tej elki.
Myślę, że będzie przystępnie. To wygląda na zwykłą podmiankę starego 70-300 nie L. Pewnie przestał się zupełnie sprzedawać.
Osobiście jednak uważam, że warto dołożyć do C70-300L.
Bujają się z tymi nowościami, myślałem, że sobie kupię 2 nowe puszki na sezon a tu ****, trzeba będzie poczekać do wiosny... Pokazały się pierwsze zdjęcia 5d4, szkoda , że bez odchylanego LCD. Szczerze mówiąc przydałoby mi się, sporo ostrzę na Live View.
I tym sposobem 24-105 staje sie kultowy, otrzymujac miano clasic.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
I tym sposobem 24-105 staje sie kultowy, otrzymujac miano clasic.
A ceny spadną na ryj. Całe szczęście, że zdążyłem swojego sprzedać za bardzo rozsądne pieniądze, zanim plotki o 24-105II się potwierdziły.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Pokazały się pierwsze zdjęcia 5d4, szkoda , że bez odchylanego LCD
Gdzie te foty?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
A ceny spadną na ryj. Całe szczęście, że zdążyłem swojego sprzedać za bardzo rozsądne pieniądze, zanim plotki o 24-105II się potwierdziły.
Bardzo dobrze. Jak jeszcze trochę spadną to sobie kupię jako spacer zoom. Nie kupujcie tego złomu ;)