Odp: [KrZyChUM] Dzika przyroda
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Urwał nać,świetne.
Dokładnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
KrZyChUM
Nie, to nie Gandalf. Ten jest młodszy.
To jest Gandalf :-).
Bardziej siwy:)
244 fajny mooment. Cały czas podrzucasz padline? Nie za ciepło już jest?
nr 244, obczajka------ nic dodać nic ująć .Wymarzony moment na ciekawe ujęcie. Kadr , tło i główny bohater zdjęcia ON. Życzyłbym sobie takich zdjęć.
Pozdrawiam.
Nawet nie ma co napisać - lepiej chyba już się nie da :)
Cytat:
Zamieszczone przez
mkkaczy
244 fajny mooment. Cały czas podrzucasz padline? Nie za ciepło już jest?
Tak jak napisałem, to z początku marca. Deszcz, śnieg, grad, wichura i te sprawy :-). Sezon drapolowy zimowy zakańczam w pierwszej dekadzie marca.
Cytat:
Zamieszczone przez
KrZyChUM
Tak jak napisałem, to z początku marca. Deszcz, śnieg, grad, wichura i te sprawy :-). Sezon drapolowy zimowy zakańczam w pierwszej dekadzie marca.
Czas czatowania w ukryciu na ptaki drapieżne z wyłozonym scierwem to głównie zima i to kiedy jest jeszcze minusowa temperatura.
Ale jak miejsce mamy odpowiednie,na uboczu to praktycznie caly rok mozna wykladać im pokarm i bedziemy mieli całe spectrum ptaków do focenia..
[KrZyChUM] Dzika przyroda
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Nawet nie ma co napisać - lepiej chyba już się nie da :)
Zawsze się da :-).
Cytat:
Zamieszczone przez
violan
Czas czatowania w ukryciu na ptaki drapieżne z wyłozonym scierwem to głównie zima i to kiedy jest jeszcze minusowa temperatura.
Ale jak miejsce mamy odpowiednie,na uboczu to praktycznie caly rok mozna wykladać im pokarm i bedziemy mieli całe spectrum ptaków do focenia..
Zgadza się. Wystarczy w jednym miejscu wyrzucać patrochy z dzikiej zwierzyny.
Kilka fotek z czarnymi ochroniarzami.
350 po prostu baja:), w kadr weszła też trawa, ostra pod orłem i pięknie rozmyta i kolorowa za nim. Zazdroszczę ...:)
Cytat:
Zamieszczone przez
KrZyChUM
To w sumie chyba bez znaczenia :-). Przy "forumowej" wielkości zdjęć rozmiaru znaczków pocztowych większość szkieł jest git.
Dla mnie to w zasadzie ma znaczenie na zasadzie zaspokojenia ciekawości. A ogólnie to przy pomniejszonych zdjęciach również można ocenić aspekty szkła w zakresie koloru, bokehu, kontrastu itp. Z punktu widzenia samej rozdzielczości to faktycznie mniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
KrZyChUM
Rzecz gustu. Przy niskim słońcu to wszystko jest tam mocno złote :-).
To prawda, jest to rzecz gustu. Ja zwykle przy silnej dominacji kolorów "złotej godziny" nieraz ochładzam, ale niedużo - tak żeby inne kolory też miały szansę. Ale tak naprawdę traktuję każde zdjęcie indywidualnie odpowiadając sobie na pytanie co chcę pokazać.
Co do zdjęć nowych to jest to porcja kolejnych do pozazdroszczenia ujęć. Gratuluję.
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
Dla mnie to w zasadzie ma znaczenie na zasadzie zaspokojenia ciekawości. A ogólnie to przy pomniejszonych zdjęciach również można ocenić aspekty szkła w zakresie koloru, bokehu, kontrastu itp. Z punktu widzenia samej rozdzielczości to faktycznie mniej.
Jeżeli dla zaspokojenia :-), to faktycznie ostatnie sarny to 7D mk2 + 100-400 mk2.
--- Kolejny post ---
Pamiętacie lisa bez przedniej kończyny oraz jednego oka?
Na szczęście radzi sobie dość dobrze ten jegomość :-).
251.
252.
253.
254.
255.
256.
257.