I tu cały pies pogrzebany, patrząc na politykę cenową sprzętu to ML zawsze będzie miał racje bytu.
Wersja do druku
Ostatnio planowałem sterowanie lampami błyskowymi zewnętrznymi zrobić w iso menu (przycisk set zmiana ETTL/MANUAL, disp + set zmiana HSS/synchro z drugą kurtyną) a strzałkami/joystickiem zmiana mocy. Niestety aktualnie nie jest to możliwe, nikt z programistów ML nie wie jak sterować parametrami zewnętrznej lampy (możemy tylko zmienić korekcję ekspozycji, włączyć-wyłączyć lampę). Badanie tych parametrów może być bardzo ryzykowne dla aparatu i dla tego nikt nie chce się podjąć ;)
Jak odinstalować magic lantern z canona 5d mkII ? - formatowanie z poziomu menu nic nie daje bo ML sam się przywraca a po usunięciu go z karty na kompie aparat nie chce wystartować.
Zainstalowałem z ciekawości jednak zostaję dalej przy foto a nie video ...
Czy działa to oprogramowanie na 40D? Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi, bo temat jest dosyć zasobny i trochę za dużo tych stron do przejrzenia :D
Leniuch:roll:
Szukając u źródłaMagicLantern.fm - Download - nie działa.
FAQ - Magic Lantern Firmware Wiki Jest tutaj pewna wzmianka o 40D, ale nie jestem w stanie przetłumaczyć tego zbyt dobrze..
Jest wprost napisane, że możliwe, że zrobią działającą wersję ale... Ogólnie to jest problem ze wsparciem dla sprzętu (brak rąk do pracy/pisania softu) pracującego pod vxWorks.
Patrząc na sprzęt to osobiście wątpię aby ktoś się za to zabrał. Sprzęt ma już swoich następców i pewnie nad nimi będą cały czas developerzy pracować nie wracając do starszych braci.