Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01
Cytat:
Zamieszczone przez
Yoshitaka
Niestety za późno trafiłem na ten wątek. Zasugerowany wątkami, które znalazłem w sieci, w których Tom01 fachowo wypowiada się w sprawach monitorów wzbudziły moje zaufanie i uśpiły czujność. Złożyłem zamówienie i wykonałem przelew.
Sposób zwodzenia klienta nadal jest taki sam.
Przeciągający się czas realizacji zamówienia wzbudził moją ciekawość i skontaktowałem się ze sklepem. Otrzymałem informację, że opóźnienie realizacji zamówienia spowodowane jest urlopem i otrzymałem termin wysłania towaru. Niestety czas minął, przesyłki jak nie było, tak nie ma. Na kolejne emaile nie otrzymuję już odpowiedzi.
Teraz już wiem, czemu nie działa opcja płatności kartą w tym sklepie.
Przyjmij wyrazy współczucia. :( Robiłeś zamówienie teraz w lipcu? To najgorsza pora na robienie jakichkolwiek zamówień w ZPK Mastiff Sp. z o.o. :(
#128 i #129
Tak wyglądała moja sprawa w 2012. Zapomniałem tam wtedy jeszcze dopisać że monitor otrzymałem bezpośrednio z Alstoru z Warszawy i w dodatku bez żadnego dowodu zakupu. Na moje pytanie jak sobie poradzę jak nie mam dowodu zakupu a powiedzmy coś nawali dostałem odpowiedź w stylu "weź se pan zadzwoń do jakiegoś pana z serwisu, on jest tam najlepszy i z nim se pan wszystko załatwisz". W sumie nie wiem dlaczego właściwie wtedy tyle czasu czekałem, bo ja akurat płaciłem kartą kredytową i mogłem wystąpić do banku o wszczęcie procedury chargeback. Może się obawiałem iż ta procedura będzie trwała dłużej niż otrzymanie towaru? A teraz piszesz że już nie można płacić kartą? No to już w ogóle przerąbane.
Usługa kalibracji oczywiście nigdy nie została zrealizowana a zwrotu pieniędzy za nią nigdy nie otrzymałem. W sumie to już wtedy odpuściłem facetowi ten zwrot pieniędzy bo nie miałem już siły się z nim szarpać, ale gdyby był to uczciwy facet to powinien je "sam z siebie" oddać prawda?
W tej chwili już nie mam tego monitora, udało mi się go sprzedać w styczniu 2014 roku. Oczywiście z dużą stratą no bo w sumie bez żadnego dowodu zakupu był monitorem bez gwarancji prawda? Jeszcze jak posiadałem to niestety długo oczekiwane Eizo to kupiłem sobie kalibrator i1Display Pro, nauczyłem się go obsługiwać i sam sobie robię kalibrację. Mój obecny monitor to Asus PA279Q który zakupiłem w redcoon Polska Sp. z o.o.
Wszystkim osobom które kiedykolwiek zapytają się mnie gdzie kupić sobie monitor, NA PEWNO odradzę zakupy w ZPK Mastiff Sp. z o.o.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Przyjmij wyrazy współczucia. :( Robiłeś zamówienie teraz w lipcu? To najgorsza pora na robienie jakichkolwiek zamówień w ZPK Mastiff Sp. z o.o. :(
Pod koniec czerwca zrobiłem. No nic, będę bogatszy o nowe doświadczenie :/
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
a i jak będziesz podskakiwał to zyskasz miano "szmaty"
niebieskiemu wolno takie rzeczy
Dla wyjaśnienia, niebieski nick nie zwalnia ze stosowania się do regulaminu forum, więc tego typu wnioski są nieuprawnione.
Yoshitaka, w Krakowie spokojnie można kupić monitory Eizo z odbiorem osobistym - bitcomputer, foto-plus. Ceny porównywalne.
Niestety teraz chyba za późno...
Ja rozumiem że administracja potrzebuje zarabiać żeby utrzymać forum ale podejrzewam że gdyby podać konkretną kwotę jaką płaci "bohater" wątku to użytkownicy chętnie zrzuciliby się na opłaty wniesione przez tom01 byle go tylko pozbawić niebieskiego nicka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Dla wyjaśnienia, niebieski nick nie zwalnia ze stosowania się do regulaminu forum, więc tego typu wnioski są nieuprawnione.
Akurat w tym przypadku pozwolę sobie mieć zdanie odmienne...
A co do tematu - znowu ktoś się uwziął.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Może dlatego, że nie podkuliłem ogona jak zbity pies, tylko mam czelność polemizować? Ale może trzeba by było, dla świętego spokoju? Większość tego właśnie oczekuje. Typową reakcją tłumu jest jechanie z mordą na sklep, prawda? Nieważne czy jest słuszność czy nie. A najbardziej agresywna jest publiczność, bardziej niż sami zainteresowani. No i jest problem, bo trafiła kosa na kamień. Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że od dawna przeciwstawiam się typowemu stereotypowi "klient-pan", "sprzedawca-sługa". Obie strony są równorzędnymi i obie mają mieć korzyść z wzajemnego kontaktu. Zdecydowanie nie zaakceptuję w pokorze pyskowania, jakie się kilkukrotnie przewinęło na ostatnich kilku stronach. Jest problem to się dąży do jego rozwiązania. To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę, cyt: "rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka" to brak mi słów.
czyzby?
to i ja zacytuję:
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę(...)
Jak... kobieta lekkich obyczajów?
Zasady Forum
- Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
to że "bohater" wątku tak działa i będzie działał nadal - jest dla mnie zrozumiałe
nie jest za to dla mnie zrozumiałe dlaczego dystrybutor pozwala na taki cyrk i szarganie zacnej marki
czy ktoś próbował kontaktu z producentem i przedstawieniem mu sytuacji ? Eizo to w końcu nie jest marka dla dresiarzy
i taki cyrk nie powinien trwać tyle lat...