podziel się... tym systemem...
.
Wersja do druku
podziel się... tym systemem...
.
system jak system calkiem podobny do ogolnie dostepnych. szyny to prowadnice do drzwi przesuwnych wytrzymujace z tego co pamietam 100kg. poprzeczna belka usztywniona kwadratowym ksztaltownikiem przykreconym od gory. W przeciwienstwie do oryginalnycgh systemow gdzie zazwyczaj prowadnice maja 3x3m moje maja 5x4m co pozwala mi na wieksza dowolnosc w ustawianiu swiatel. pantografy - moja konstrukcja. wykonane z profili alu. w przeciwienstwie do oryginalnych sa 1 rzedowe. przekladki z fosforobrazu daja duza sztywnosc i niskie tarcie i po testach doszedlem do wniosku ze bez sensu dodawac druga kratownice. Lekko przerobiony zwijacz do rolet pozwala na bezproblemowa regulacje dlugosci pantografu. koncowka do przykrecenia lampy wykonana z tytanu (nie mialem innych pasujacych walkow, a tytanowe odpadki byly idealne) tyle opisu niedlugo jak ogarne kilka fototamatow to moze zrobie kilka fotek i sie pochwale juz w oddzielnym watku jak by nie bylo jest to jedna fajniejszych rzeczy jaka od jakiegos czasu popelnilem. koszt calosci - nizszy niz oryginalna chinszczyzna ;)
skończcie hejtować człowieka ~~
gavin zrobił sobie pasek sam któs mu broni? Mi się podoba takie DIY chce umie to robi próbuje coś robić a nie hejtuje na forum ;) ulepsza jak mu walnie body to walnie happens sam wie jakie podejmuje ryzyko :)
gavin's strap v2.0
A ja mam pytanie dotyczące nie konkretnej firmy, a ogólnie technicznego rozwiązania. Za niedługo zawita do mnie drugie body i zapewne dość często oby dwa będę wykorzystywał podczas jednej imprezy w tym też ślubów. Stąd też R-Strap na dwa body dla mnie nie jest, jakoś nie chce wyglądać podczas imprez jak agent.
Moje pytanie jest raczej dla ludzi, którzy już z tego typu rozwiązania korzystają. Otóż czy posiadając jeden pasek typu R-Strap (na jedno body) oraz drugie body na standardowym pasku da radę to wygodnie połączyć.
Konkretnie chodzi mi o dwie rzeczy zakładając, że najpierw zakładam R-Strap po przekątnej, a na niego na szyi drugie body:
- czy body wiszące na R-Strapie da radę normalnie, swobodnie podnieść do oka, kiedy pierwsze body zwisa nam na piersi? Zakładam, że pasek z R-Strapa jest dłuższy sporo od standardowego, a więc myślę, że chyba tak, ale szukam potwierdzenia
- czy da się jakoś wyregulować długość paska R-Strapa tak, że poprzedni warunek będzie spełniony, jednocześnie nie glebiąc body na R-Strapie o ziemię przy zdjęciach w pozycji kucającej
Merauder a co się martwisz wyglądem? R-stap na dwa body jest idealne, nawet kręgosłup mniej boli bo jesteś równomiernie obciążony. Nie wyobrażm sobie pracy ze sprzętem na zwykłych paskach.
Wiesz, jeśli ma się mój gabaryt (186 cm, 125 kg) to już sam człowiek do niepozornych nie należy. Jak do tego zacznie jeszcze robić z siebie choinkę to może zbędnie stać się gwiazdą nr 1. Być może czarna koszula dość skutecznie maskowałaby wszystko.
Jednak prosiłbym jeśli ktoś stosuje rozwiązanie, które opisałem w poprzednim poście to proszę o opinie.
Merauder,
Da się, ale raczej w odwrotnej kolejności - najpierw pasek na szyję, a na wierzchu r-strap (czy w moim przypadku reporter). Pasek na szyję musi być dość długi, żeby nie podciągać aparatu wiszącego z boku.
Nie jest to jednak zbyt wygodne rozwiązanie - lapszy jest pasek na 2 body.
A jakiego masz reportera, możesz coś napisać.Teraz wyszedł model dual-X, dual-rs - są podobne, ale w razie co dual-x ma wszystkie zapinki. Czy jest taki dobry.
http://www.reporterstrap.com/reporter.swf
Merauder – R-strap +standardowy pasek da się, jednak jak spróbujesz szelek na dwa body to w życiu do poprzedniego rozwiązania nie wrócisz. Wiem z autopsji. Co do wyglądu i przyciągania uwagi. Jestem wyższy od ciebie i choć znacznie lżejszy to jeszcze kilka miesięcy temu byłem znacznie cięższy :). System na dwa body, czy r-strap + body na szyi nie ma znaczenia. Szybko przestajesz być w kręgu zainteresowania, jeszcze szybciej sam o tym zapominasz.