Idealny cytat. 400D jest niewiele gorsze dopoki nie pobawisz sie 40D
Wersja do druku
Posiadając : Canon PowerShot S3 IS
Nieprawda - miałem 400D 450D(baaardo fajny ale..) mam 40D są różnice i to ogromne - świadomemu użytkownikowi 40D dostarczy "fun-factor'u" w dawce większej niż trzycyfrowe body - bez jaj - rozumiem że "szkła" ale bez przesady - do czegoś je trzeba podpiąć ... skoro :dilema: jest 450 vs 40 wynik jasnym jest .... (inverted) 0:5. Kropka.
Może dorzucę swoje dwa grosze (mam 2x40D żeby było jasne) - dopóki ktoś nie potrzebuje wyraźnie szybszego korpusu niż np. 450D, specjalnego sensu kupowania 40D zamiast inwestowania w szkła po prostu nie ma. Różnica w jakości zdjęć jest niewielka, i postawię twierdzenie że spora część użytkowników nie będzie w stanie jej zauważyć.
Ergonomia - jak najbardziej, ale na jakość zdjęć nie wpłynie (a nowy lepszy obiektyw - tak).
Jak ktoś potrzebuje nowej zabawki - proszę bardzo. Jak ktoś chce robić zdjęcia (z wyłączeniem oczywiście fotografii wymagającej szybkiego korpusu) - wybór jest prosty - obiektywy.
spora czesc userow to wyczula chyba ze 450d ma slabszy filtr i ostrzejsze fotki ;) cos jak kiedys d70 i d50 u nikona ;)Cytat:
Różnica w jakości zdjęć jest niewielka, i postawię twierdzenie że spora część użytkowników nie będzie w stanie jej zauważyć.
Hmm.. sie odezwał..:lol: Koledzy chyba sarkazmu nie zrozumieli, bo rzucili sie na moją wypowiedź jak sepy na padlinę..:lol: Krzychu dobrze napisał, że jesli nie zależy nam na szybkosci korpusu, to wystarczy inwestycja w dobre szkła. Ergonomia - jesli faktycznie 450D jest tak niewygodny w obsłudze, to bez 40D się chyba nie obejdzie..
Co to są te "pewne funkcje i możliwości.."? Mógłbyś rozwinąć swoją myśl? bo tak lakonicznej wypowiedzi, to a w życiu nie słyszałem..:lol:
Hmm.. tyle że w jakich przypadkach ten lepszy AF będzie nam tak potrzebny? Jesli nie zajmujemy sie na poważnie reporterką, albo nie focimy zawodów sportowych, to i z amatorskimi korpusami idzie sie obejść..
No bez jaj już z tym lepszym AF - ja takie http://kzielinski.pl/Indy/Blue_Angels/IMG_9193.html zdjęcie (samolot leciał ~900 km/h) zrobiłem 350D.
Slider Przyjacielu - prosto i po męsku miałeś w ręce jakiekolwiek body o których mowa w wątku - jesli tak - ok. Jesli nie czego jestem prawie pewien.... szaaaaaa.