dla mnie szumy niewidoczne.. nie szukaj wymowki do zmiany aparatu! :D
poza tym.. swietnie.. swietnei! :)
Wersja do druku
dla mnie szumy niewidoczne.. nie szukaj wymowki do zmiany aparatu! :D
poza tym.. swietnie.. swietnei! :)
Loome, bo ja wybrałam te z najmniejszym szumem który udało mi się usunąć;)
Pamiętaj że to nie aparat robi zdjęcia tylko ten, no, eeee... obiektyw. Venomer robi cuda 400 to i 350 się da, sam miło wspominam to body. Zdjęcia jednak nie świadczą za bardzo o tym żebyś miała powody do narzekań, jest dobrze.
Ja oczywiście to wiem, Pank, ale dziś cały dzień męczyłam sie z tymi zdjęciami i trochę (mało powiedziane) się zirytowałam bo w sumie najfajniejsze kadry są paskudnie zaszumione.
Galerię Venomera bardzo często odwiedzam i dzięki niej motywuję się do dalszej pracy;)
145. Dziś dzień powrotów do starych sesji wiec powrót Wiktorii:)
Ładnie zrównoważyłaś ostre światło słoneczne :)
Jeśli wolno to miałbym małą radę odnośnie szumów, zdjęciom w BW dodają uroku :) Niedawno jeden z forumowiczów wstawił zdjęcia ślubne które były bardzo ale to bardzo mocno zaszumione, a jednak miały w sobie to coś i w pewnym momencie te szumy stały się integralną częścią tworzącą te fotografie. Jeśli jednak to Ciebie nie przekonuje to pozostaje NoiseWare Pro tyle że ma jeden mankament ... cenę ;)
od dołu przydałaby sie blenda by rozświetlić ten głęboki i nieładny cień pod brodą, rzęsami oraz tuz pod brwiami.
dla mnie te cienie stanowią o charakterze tego zdjęcia:) Szczególnie cień rzęs na jej bardzo jasnych tęczówkach, miodzio:)
Heh no to trzeba iść do empiku i pooglądać okładki i się wzorować na trendach...i jeszcze okładki Vougów i innych pism poważanych w wielkim świecie. Wiesz co Kucza. Mam wrażenie, że Twoje własne zdanie jest kserokopią tych wszystkich okładek.
Cienie jak najbardziej wskazane ale nie takie które, IMHO w tym przypadku ucięły głowę. Zdjęcie byłoby naprawdę ładne gdyby nie te plamy. Co do ciebi na rzęsach...w sumie masz rację...interesujący efekt ;)
Lepiej uważaj co mówisz :D http://www.canon-board.info/showthread.php?p=698190