modl sie dalej, moze 'kopsnie'.Cytat:
Zamieszczone przez Triszer
Wersja do druku
modl sie dalej, moze 'kopsnie'.Cytat:
Zamieszczone przez Triszer
OK yasin, masz rację, już znikam a wy bawcie się dalej.
Ale Triszer i pn_ macie problemy. Jesli bedzie wychodzila publikacja canon boarda w pdf to kazdy kto bedzie w tym uczestniczyl moze dostac taka legitymacje. Nie ma w tym nic nielegalnego, zadnego naciagania czy oszukiwania.
Szef kazdej gazety ma prawo wydac taka legitymacje. Jak myslisz ze w Wyborczej czy innych dziennikach pracuja same asy to grubo sie mylisz. Ja sam mialem do czynienia z lokalnymi redaktorami w roznych miastach. Najczesciej przychodza mlodzi ludzie z kompakcikami cykna moje wykopy i idzie to do publikacji.
I wcale nie sa smieszni. Smieszne to jest takie Wasze nieco zasciankowe myslenie. Kiedys moje gowniane zdjecie zamiescila Wyborcza ... ani ze mnie profesjonalista nia fotograf a jednak to zrobili. Ja mysle ze zdjecia w pdf tego forum beda znacznie odstawaly od tego z czym mamy do czynienia w codziennej prasie na plus oczywiscie.
święte słowa. Masz u mnie browara :D (zapraszam na zlot na śląsku ;) )Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Zgadzam się z McKane. Moich parę artykułów i zdjęć też znalazło sie w prasie i to nawet o dość szerokim zasięgu. Dlatego w tym kierunku myślę o posiadaniu legitymacji, ułatwi zebranie ciekawego materiału.
Śmieszni są niektórzy forumowicze :mrgreen:. Nikt nie będzie podrabiał legitymacji PAPu ;). Planujemy zrobić nasze własne legitymacje, wydawać Magazyn Canon Board w PDFie i nie będzie to żadne podszywanie się pod kogokolwiek. A już tragiczne jest ośmieszanie tematu jakie uprawiają niektórzy forumowicze. Przecież nikt nikogo tutaj nie zmuszał ani do zamawiania ID ani nie będzie zmuszał do zamawiania legitymacji.
Jak pisał Vitez, to jest gadżet, ale jak najbardziej użyteczny. W Rzeszowie, gdzie studiuję znany klub Akademia daje możliwość spotkania się z artystą, czy fotografowania w trakcie koncertu jeśli się reprezentuje jakąś formę zorganizowania. Zupełnie inaczej byłem traktowany przez obsługę, gdy biegałem z aparatem wokół sceny jako zwykły widz, a całkiem inaczej gdy miałem sklecony na bramce identyfikator "fotograf". Wystarczyło poprosić o akredytację deklarując, że gromadzi się materiał dla magazynu studenckiego.
Ja jestem za wydawaniem "nieregularnika" z fotkami w PDF i za zrobieniem na tą potrzebę legitymacji. Kiedyś pisałem, że na forum fotki giną w gąszczu tekstów, a wyróżnienie ich w osobnej publikacji zostaje widoczne na dłużej. Jeśli magazyn wypaliłby to mozna poprosić o nadanie numeru ISSN. Kiedyś szukałem takich forumowych/klubowych magazynów w PDFach i okazało się, że najwięcej z nich było użytkowników Nikona... wstyd :mrgreen:.
Z uwagi na poparcie mojej osoby przez innych forumowiczów podejmuję się poprowadzenia tematu legitek. Mogę też pomóc przy tworzeniu magazynu w PDF/WWW, oczywiście potrzebny jest zespół. Ktoś musi obierać nadsyłane fotki, wybierać najlepsze i będziemy je dawać do magazynu. Możnaby też od czasu do czasu opisywać przedsięwzięcia home made np. "monopod z kijka narciarskiego" itp ;). Może to utopijny pomysł, bo jestem tu za krótko aby wiedzieć, czy będą fotki do prezentacji w magazynie (+ komentarz) i czy znajdą się osoby z zapałem aby pomagać w przygotowaniu kolejnych numerów. Jeśli magazyn nie wypali to same legitki też będą OK 8-) .
Howgh !!
Owacje na stojąco :wink:
Więc jaki jest plan ( konkrety ) ?
A ja może kilka słów do tego pomysłu "nie-wiadomo-czy periodyka" w PDFie...
Pomysł wydaje się być dobry, musiałoby powstać coś na kształt kolegium redkcyjnego, na początek złożonego chyba z moderatorów (jeśli im się będzie chciało w tym uczestniczyć) plus chętnych do współpracy. Ale ktoś musiałby to koordynować...
Taka myśl na start - może na początek zamieszczać w takim PDFie po prostu relacje z tego co się na forum wydarzyło w ostatnim miesiącu ciekawego? Wspomniani panowie i tak spędzają na tym forum sporo czasu więc takie podsumowanie nie byłoby chyba wielkim problemem, pozwoliłoby od razu mieć materiał "do druku" a dla niektórych uzytkowników, którzy nie mogą tu tyle czasu spędzać byłoby taką "pigułą" ciekawych rzeczy które się pojawiły (np. skąd się wzięły modne ostatnio okulary w logo :-D ) Okraszony wybranymi najlepszymi zdjęciami (najlepiej tych które się w danym miesiącu ukazały w galeriach użytkowników) taki PDF byłby chyba niezłym kompendium a dodatkowo spełniałby swoją rolę jako podkładka legitymacyjna... ;) Co Wy na to?