wschod slonca
a ten ptak mozna chyba zaliczyc do rodziny czaplowatych
Wersja do druku
wschod slonca
a ten ptak mozna chyba zaliczyc do rodziny czaplowatych
hmmm....
umieszczam te fotki ,chodz nie wiem nawet czy to warto jest to robic.Nawet nie znam Waszej opinni na ich temat, nie wiem ktora jest dobra ,a ktora smiec
sam nie wiem co o tym myslec , jak nie chcecie abym umieszczal tych bubli to prosze dajcie w jakis sposob znac
zadnych rad zadnych wzkazowek............ dziene to dla mnie jest ,a widze ze zagladacie tu, czyzby az taki knoty to byly???
pozdr......
sc
Jesli ludzie zagladaja i nie pisza to chyba dobrze? Znaczy ze zdjecia sie podobaja...
Domagasz sie pochwal tak na sile? Jakby wygladal watek pelen postow "super, podobaja sie" ?
Wg mnie glupio troszke... choc pewnie proznosc by to mile polechtalo.
Ale chyba jednak lepiej miec kilka konstruktywnie krytycznych postow w watku niz kilkaset pustych pochwal?
Dlatego przyjmij brak komentarzy za pozytyw i "wyrobiona" publike - podobaja sie i jest OK, gdyby nie bylo OK to na pewno ktos by cos napisal.
moze i tak , ale nie wierze w to ze one sa dobre , nie chce pochwal tylko wzkazowek na lepsze fotki , a z tych zaprezentowanych mozna cos zawsze dodac ,milczenie czasami nie jest dobre bo mozna roznie myslec
KRYTYKA UCZY
Jak dla mnie, bez zmian od czasu gdy ostatnio coś tu pisałem :) Kadry, kolory itp. - super. Ostrość, skalowanie, kompresja, ogólnie to, co się robi "po" - do poprawki ;-)
wczorajszy wypad i znow pech, nie w ta strone polecial wszystkie zdjecia byly mierzone swiatlomierzem
3
4
]fotosc - przeglądnałem Twoje zdjecia w tym wątku i przede wszystkim, ich poziom techniczny woła o pomste do nieba :(
dzis ogladalem posta od poczatku i za glowe sie lapalem i mozna powiedziec ze szkoda bylo aparatu i czasu ktorego spedzilem na zdjecia , co prawda wszystkie te zdjecia byly starymi fotkami , a focilem tylko dlaswojej przyjemnosci Wciagnelo mnie to w ten temat bardziej niz myslalem i teraz przyznam racje temu cytatowi i zastanawiam sie nad usunieciem polowy conajmiej tego posta a zwlaszcza tego z pierwszych stron
wow!!!! sam jeszcze w to nie wierze!!!!
Moze jeszcze te teraznierjsze fotki nie sa doskonale i za pol roku bede znow skladal rece do Boga proszac o przebaczenie ,ale te pierwsze strony sa naprawde do..... patrzac z dzisiejszego punktu widzenia
IMO 1-sze zdjęcie z poprzedniej serii i 3-ka z ostatniej wymiataja.
Na tym pierwszym naprawde super światło i kadr. Na 3-ce ładnie trafiłeś z ostrościa no i oczywiście rewelacyjny moment i poza modela/ki. Zdjęcie byłoby IMO idealne, gdyby udało Ci się złapać całe odbicie w wodzie i przesunąć kadr tak, żeby było więcej "powietrza" z prawej. Oczywiście wiadomo, że takie "akcje" trwają bardzo krótko i trudno chłodno kalkulować w takiej chwili wygląd kadru.
Reasumując podziwiam Cię za konsekwencję w Twoich polowaniach z obiektywem-IMO postęp jest widoczny. Zazdroszcze Ci, że udaje Ci się z taką regularnością podchodzić tak piękne ptaszydła - ja nie mam takiego samozaparcia - w życiu nie udało mi się podejść bliżej np. do czapli siwej niż na 100m-kiedyś w nagłym przypływie wolnego czasu i chęci może spróbuję którejś z technik czatowania:) Podobnie jak przedmówcy napiszę, że Twoje zdjęcia bardzo by zyskały gdybyś poświęcił trochę więcej czasu na naukę przygotowania zdjęć w programach graficznych (IMO obowiązkowo RAW).
Twoje zdjęcia bardzo by zyskały gdybyś poświęcił trochę więcej czasu na naukę przygotowania zdjęć w programach graficznych (IMO obowiązkowo RAW).[/QUOTE]
wiekszosc fotek saz Rawa , a z programami caly czas poznaje cos nowego , w kazdymbadz razie staram sie
co do fotki 3 to tez bym tak chcial jak mowisz , ale to ona do mnie przyleciala byla okolo 10 m odemnie wiec wykluczone jest odbicie
zrobilem jej 3 zdjeciaw 1 skrzydlo delikatnie przyciete 2 pokazalem Wam a 3 nieostre
dzieki za podpowiedz , nadal bede kombinowal z programami tkz ..po..
proby w ps
no i ???? ?patrze i sam nie wiem, dla mnie obydwa sa dobre