Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
Irek, to pełny kadr na 600 mm z około 70 m , wiec nie 80 :)ale dam to do porównania dla Ciebie.
Canon EOS 60D
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
Ć/7.1
600.0 mm
1/1250
800
159. Czy to prawidłowa nazwa tego towarzystwa na gałęzi ?
Sierpówka, synogarlica turecka by bogdan l, su Flickr
No tak, Twoje 600mm to tak naprawdę 960 do moich 840. I do tego 10 metrów bliżej:)
Wrzucę u siebie pełny kadr dla porównania.
Sierpówka, po prostu sierpówka.
Nie jestem zadowolony z ostrości tego zdjęcia , podczas marszu z plecakiem i innym majdanem ,zdjęcie z ręki.A spieszyłem się żeby szybko dojść do czatowni.
Zamówiłem jednak głowicę a nie gimbal.Triopo b-4. ciekawe czy wytrzyma z rok:)przy moim intensywnym forsowaniu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Nie jestem zadowolony z ostrości tego zdjęcia , podczas marszu z plecakiem i innym majdanem ,zdjęcie z ręki.
Musisz podczepić się pod trening do biathlonistów!!!;)
Zacznę zażywać sterydy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Nie jestem zadowolony z ostrości tego zdjęcia , podczas marszu z plecakiem i innym majdanem ,zdjęcie z ręki.
Korzystałem z Twoich rad,przydały się ,dziękuję.Ale sam sie do nich nie stosujesz.
Mowisz::nie jestem zadowolony ... : to dlaczego zamieszczasz fotkę ,do której jakości subiektywnie nie jesteś przekonany? .
Średnia jakości fotek spada,a szkoda :lol: .
A 159:faktycznie słabe.Ale co tam:koty za płoty ...
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Mowisz::nie jestem zadowolony ... : to dlaczego zamieszczasz fotkę ,do której jakości subiektywnie nie jesteś przekonany? .
Średnia jakości fotek spada,a szkoda .
A 159:faktycznie słabe
:) akurat wstawione zdjęcie to efekt rozmowy z Irkiem na temat cropowania z Jego C 400 mm plus 2 razy extander.
Postaram się nasze rozmowy na podobny temat prowadzić poza ogólnym forum, coby nie doprowadzać zaglądających do frurii ;)Chyba że powinienem watek przenieść -dla początkujących - bo na takim poziomie wyceniam moje początki z fotografią przyrody :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
akurat wstawione zdjęcie to efekt rozmowy z Irkiem na temat cropowania z Jego C 400 mm plus 2 razy extander.
Italy : IMHO pokazujemy nasze oxtremalnie najlepsze fotki ,a nie byle jakie.
\Ja tam wziałem za przykład:Mirage,DawidGaszynski ,Bangi,czy :sfw .
Dogonić trudno,ale jako wrzorzec , można sobie postawić :) .
Dziś doszła zamówiona głowica, Triopo B-4. Od razu zamontowałem i podpiąłem Sigmę.Jak na kilka minut zabawy nią jestem mile zaskoczony.Praca płynna, trzyma bdb cały ciężar prawie 3kg.Zobaczymy jak sprawdza się w terenie.Jednak dwukrotnie zwiększy się ciężar do noszenia :) prawie 800 gr.Robi wrażenie średnica kuli - 54 mm i całość podstawy 71 mm. Fajne rozwiązanie siły docisku kuli.Niby producent zapewnia udźwig 20 kg, ale jak wytrzyma te moje 3 kg bez popuszczania na kuli będę zadowolony .Wady wyjdą zapewnie podczas pierwszego zabrania w teren :)
Poprzednia miała udźwig 6 kg, kilka lat wytłukłem ją po górach , była ok, ale po 3 miesięcznej pracy z sigma 150-600 mm,zauważyłem że lekko popuszcza kula.I to zadecydowało o zakupie Triopo B -4
160.
Głowica stara i nowa-Triopo by bogdan l, su Flickr
Poczekaj bo nie łapię:) Przecież Ty masz stabilizację. To po co jeszcze statywy, głowice itp.?