Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII
tez stoje przed podobnym dylematem (no nie, decyzja juz jednak zapadła :-))
dłuzszy czas przebiegu całej skali w mkII jest związany z innymi zakresami/odległosciami ostrzenia
Mialem 35L mam 35LII. Warto. Nie żałuje ani zlotoweczki. Ostrzy bardzo szybko i pewnie. Pierwsza wersja pod tym względem była super a tu jest jeszcze lepiej.
Zrzuciłem zdjęcia z pierwszego ślubu robionego mkII...
i dobrze że mam uszy, bo inaczej to uśmiech bym miał dookoła głowy :lol:
moja "stara" wersja wydawała sie ok, ale teraz widze ze Canon jak chce to potrafi.
Jest otwarte pytanie czy warto płacic ponad 8K, czy sigma nie jest lepsza za 1/3 ceny... sam długo "kopałem" się z otwarciem portfela...
kazdy musi sam podjąc ta trudna decyzję, ja nie żałuje ;)
BRAWO JA ;)
(żeby była jasnośc, nie pisze żeby się chwalić... no może odrobinke ;) post ma pomóc w podjęciu decyzji przed którą sam stałem jeszcze niedawno)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
moja "stara" wersja wydawała sie ok, ale teraz widze ze Canon jak chce to potrafi.
Jest otwarte pytanie czy warto płacic ponad 8K, czy sigma nie jest lepsza za 1/3 ceny... sam długo "kopałem" się z otwarciem portfela...
BRAWO JA ;)
(żeby była jasnośc, nie pisze żeby się chwalić... no może odrobinke ;) post ma pomóc w podjęciu decyzji przed którą sam stałem jeszcze niedawno)
Brawo Ty. Nie ma to jak tyle radości z fajnego szkła. Ja kupiłem sigme 35 1.4 i ... żałuję, bo 35 to kompletnie nie moja ogniskowa :(
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
BRAWO JA ;)
Brawo. Wiedzialem ze bedziesz zadowolony [emoji3]
Sigma uak trafi też daje banana;)
Sam CEO Sigmy był pod wielkim wrażeniem tego canona. Czytałem gdzieś wywiad z nim na dpreview.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Sigma uak trafi też daje banana;)
Sam CEO Sigmy był pod wielkim wrażeniem tego canona. Czytałem gdzieś wywiad z nim na dpreview.
No wlasnie. Jak trafi
A to canon robi ostre zdjęcia nawet jak nie trafi :O ;-)
W gorszych warunkach Canon poradzi sobie lepiej, chyba nie co do tego wątpliwości.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
W gorszych warunkach Canon poradzi sobie lepiej, chyba nie co do tego wątpliwości.
Stwierdziłbym, że nawet w dobrych będzie lepszy...