Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Widoczek ładny, ale jakieś takie "wygładzone" jak akwarela - odszumione okrutnie.
Tym razem mogę powiedzieć że zrobiłem to z rozmysłem. Zarówno tło jak i sierść zwierzaków wygląda zdecydowanie lepiej po "okrutnym" odszumieniu.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Jeszcze trochę i zaprzestanę używania telekonwertera do 400/5,6 , ale wp
ierw sprawdzę zysk z AF i stratę z cropowania, zwłaszcza na dalszych dystansach.
Ja dzisiaj sprawdziłem. Na krótkim i dłuższym dystansie. I raczej na pewno moje Kenko wyląduje w szufladzie.
Tak dla przykładu. "Ptaszek" wielkości wróbla z dziesięciu metrów. Pierwsze z Kenko. Wywołane w LR bez dotknięcia suwaków.
298
299
Jak znajdę jutro czas to z 10 m szczelę kilka fotek na 400 mm.Tylko nie wiem czy w mej okolicy takie ptaszki fruwają :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Jak znajdę jutro czas to z 10 m szczelę kilka fotek na 400 mm.Tylko nie wiem czy w mej okolicy takie ptaszki fruwają :)
Niestety, zmartwię Cię. To ostatni przedstawiciel gatunku. Ma ponad dwadzieścia lat. Parę dni temu odnaleziony w piwnicy:)
Ma dokładnie 10cm wysokości, fotki z ręki na 1/2500, f 5.6. Odległość dokładnie 10 metrów. Gdzie jest słońce widać chyba tylko w jednym miejscu, na lewym łączeniu sznurka z huśtawką. Wycięte oryginały miały odpowiednio 2100x1500 i 1500x1050.
A taki portrecik. W locie, o zachodzie słońca:)
300
Jakoś specjalnie przystojny to ten ptaszek nie jest.
301
Gdzieś tego gacka uszczelił dniem?:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Gdzieś tego gacka uszczelił dniem?
A latało całe stado ok. 50 sztuk nad jeziorem. Udawały jaskółki:)
301 ,fajne,a ciut większy ? w kadrze ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Udawały jaskółki
Się im we łbach poprzewracało -jaskółki ;
Ale fajnie trafiony.bardziej pochwalę jak złapiesz takiego wieczorkiem gdzieś pod latarnią :)
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
301 ,fajne,a ciut większy ? w kadrze ?
A spróbuję:) Ten był równe 100%.
--- Kolejny post ---
301a
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
.bardziej pochwalę jak złapiesz takiego wieczorkiem gdzieś pod latarnią
Kiedyś, dawno temu, złapałem. Na wędkę. Jakimś cudem zaplątał się w żyłkę. Ale miałem branie:)