Cześć
Pytanie mam: Jakiego pilota używacie do mk III ? Możecie mi coś polecić?
Wersja do druku
Cześć
Pytanie mam: Jakiego pilota używacie do mk III ? Możecie mi coś polecić?
nigdzie nie piszą ale rc-1 pasuje
Myk84: zdecydowanie nie kazdy. Moj nie bzyczy. Ja bym z tym piszedl do serwisu. Nawet jesli to przetwornica dc/dc, to swiadczy o jej nieprawidlowej pracy
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Sprawdziłem,... ahhh ta ciekawość ;) :)
Przy przyłożeniu aparatu do ucha, zamkienięciu okien/ drzwi i wymuszeniu na domowanikach 1min ciszy - faktycznie w absolutnej ciszy jakby wydobywało się "bzyczenie", ma to miesjce tylko podczas wyboru pól Af i podejrzewam że dźwięk ten emituje LCD w wizjerze? (w końcu TV też sobie bzyczą tyle że nieporównywalnie głośniej), lub jakiś podzespół odpowiedzialny za wyświetlanie parametrów i pól w wizjerze, dźwięku tego jednak w normalnym użytkowaniu nie sposób jest usłyszeć.
Jeśli u Ciebie jest to na tyle głośne że utrudnia użytkowanie - zaskocz pytaniem szpeców z Żytniej.
Odnośnie samego podświetlenia w ciemnych cenach i w sumie jednocześnie jego braku można powiedzieć w słoneczny dzień w wielu wątkach zaraz po zakupie pisałem/ narzekałem na to, po roku użytkowania mogę napisać z czystym sumieniem że było to szukanie "dziury w całym".
Nic już nie przeszkadza, a do "czerwieni" w wizjerze przyzwyczaiłem się tak że przy przyłożeniu oka do 30D wręcz mi tego brakuje ;)
Emisja światła podświetlenia widoczne przez przednią soczewkę jasnych szkieł też mi nigdy nie stworzyły problemu...
Od ładnych kilku lat używam pilota, jak na fotce.Działa z Pentaxem ,Olkiem(testowo) i teraz z 5d3.Z Pentaxem zasięg ok 20 m.Z canonem jeszcze nie badałem :).
Wyzwalacze przewodowe to RS-80N3, TC-80N3
piloty to RC-1, RC-5 oraz RC-6 (tego używam "na stałe", polecam)
jp
Z dawnych czasów został mi TC-80N3. Całe szczęście nie wpadli na pomysł wymyślenia nowego, lepszego gniazda w 5dIII.