To już wiadomo skąd tak niskie ceny. Mam dwie eRki, Chciałem jedną sprzedać. Chyba poczekam sobie jeszcze chwilkę.
Wersja do druku
Wiesz, to jest zupełnie inna klasa matryc. Ta w Rp praktycznie nic nie wnosi w kwestiach DR od czasów 5d/6d Nowy R za 7,1 z adapterem to dobra opcja. Pierwszą erKę w promo kupiłem za 8200. Drugą za 7800. To było 3/2 sezony temu. Jak bym nie liczył że będzie jeszcze taniej. Może 3-4 stówki.
Bez adaptera jest za 6500 zł. Chyba w fotoformie. Przy okazji można wynegocjować rabat na adapter commlite za ok. 200zł. Zawsze trochę mniej niż 7100zł.
RP nie kupiłbym tylko z jednego powodu - baterii.
Na R5 i R6 w tym roku nie powinno jeszcze być rabatów.
Jeśli nie masz ciśnienia na szybki zakup aparatu to bym się trochę wstrzymał. Możliwe, że na dniach wyjdzie coś nowego, ciekawszego.
wiem, ze bateria to słaby punkt RP, ale to załatwia parę pln i pewien chiński portal ;-) i jesli tylko to by Cie powstrzymywało, to...
generalnie to ma być body żeby zobaczyc "z czym to sie je" po kilkudziesieciu latach z lustrzankami, podstawowym na zlecenia bedzie w tym sezonie 5D, a potem był plan zostawic RP lub R (choc to troche rozrzutnośc zeby niezłe body lezało w torbie w czasie kryzysu) jako zapas a piatke zastapić czyms porównywalnym, tez ml ,ale czy to dobra koncepcja... czekac nie chce/nie moge bo klient na 7d juz wpłacił pieniadze
Wygląda, że są:
https://www.optyczne.pl/16258-news-W...Fotoforma.html
Witam,
Czy ktoś może miał podobny problem canon eos r brak możliwości wybrania w menu większej roz nagrywania wideo niz 1920x1080 ? karta scandisk 128 Extreme pro 170MB/s xc
Troszkę z innej beczki, do użytkowników pytanie:
Jak macie przerwę w robieniu fotek, typu 2-3 minuty, albo nawet więcej, rzędu 15 minut, wyłączacie R czy jest cały czas włączony?
Doświadczenia i zalecenia odnośnie lustrzanki były nie włączać i wyłączać co chwilę, bo start zużywa więcej prądu niż stand by.
Ale tutaj wyświetlacz czy wizjer są prądożerne z definicji i nie wiem jak oszczędzać baterię. Ciągły AF wyłączony, w tym rozważaniu.
Natomiast z racji dużej czułości przycisków nieumyślne budzenie ze stand by zdarza się często podczas chodzenia z aparatem. :-(