Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Z 10 razy już pisałem, ale dobrze SPECJALNIE DLA CIEBIE napiszę jeszcze raz.
Łatwiej mi się obrabia rawy z 6D.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Było w tym wątku dziesiątki razy. Może to Ciebie trzeba specjalnie prosić, żebyś zadał sobie trud przeczytania?
Pamietasz wypowiedzi kazdego usera na 337 stronach? Czy odswiezasz sobie codziennie caly watek przy porannej kawce...? :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Z 10 razy już pisałem, ale dobrze SPECJALNIE DLA CIEBIE napiszę jeszcze raz.
Łatwiej mi się obrabia rawy z 6D.
DZIEKUJE! ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
Pamietasz wypowiedzi kazdego usera na 337 stronach? Czy odswiezasz sobie codziennie caly watek przy porannej kawce...? :)
Poranny żartowniś się znalazł.
Miałem 5DII, mam 5DIII, z 6D miałem kilkukrotną styczność. Mam takie same doświadczenia jak kolegów wyżej. Rawy z 5D3 i 6D są o wiele bardziej szczegółowe niż z 5D2, chodzi głównie o cienie. A jeżeli porównywać 5D3 i 6D, to praktycznie to samo, może z małą przewagą 6D. Ale tu trzeba byłoby robić sesję dwoma aparatami w tych samych warunkach i porównywać a takiej możliwości dotąd nie miałem.
Foce zarobkowo czy af w 6 d da rade przy dynamicznych scenach np :ostro wywijająca para młodych????
Cytat:
Zamieszczone przez
DAN
Foce zarobkowo czy af w 6 d da rade przy dynamicznych scenach np :ostro wywijająca para młodych????
Jak u mnie 5DII dał, to 6D tym bardziej.
Cytat:
Zamieszczone przez
mmteam
nie mogę się oprzeć wrażeniu przeglądając forum że
- 6d daje lepszy obrazek w każdym przypadku jeśli user ma 6d
- 5d daje lepszy obrazek w każdym przypadku jeśli user ma 5dx
- obrazki są podobne / prawie takie same w każdym przypadku jeśli user ma 6d i 5dx lub.... nie ma żadnego
:D
obserwacja na podstawie podpisów w stopce
ale czyż tak nie jest?
zastanawiające
chętnie bym zobaczył 2 fotki zrobione:
- tym samym szkłem
- w tych samych warunkach
- na tych samych ustawieniach
- przez tego samego usera
ktoś ma takie możliwości?
Zapraszam - zrobione dosłownie w 10min ale może komuś się przyda
http://www.canon-board.info/canon-ds...0/#post1201342
Z tego co już wcześniej zdarzały się dyskusje na ten temat kolorystyka wyplutego zdjęcia z body to dość subiektywna opinia każdego i kwestia ustawień body
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
arrow
Z tego co już wcześniej zdarzały się dyskusje na ten temat kolorystyka wyplutego zdjęcia z body to dość subiektywna opinia każdego i kwestia ustawień body
ale jesli kilka osob zgodnie twierdzi, ze subiektywnie bardziej od X im sie podoba to co sie wywoluje z aparatu Y, to moze rowniez o czyms to swiadczyc?
a co do ustawien body to ja nie do konca wiem, jak one mialyby sie przekladac na RAW. bo o JPEG-ach tu raczej sie nie dyskutuje...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
ale jesli kilka osob zgodnie twierdzi, ze subiektywnie bardziej od X im sie podoba to co sie wywoluje z aparatu Y, to moze rowniez o czyms to swiadczyc?
a co do ustawien body to ja nie do konca wiem, jak one mialyby sie przekladac na RAW. bo o JPEG-ach tu raczej sie nie dyskutuje...
wysokość iso w RAWach też wpływa na kolorystykę