Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Postawiłeś wyżej tezę i stąd moje pytanie. Ja Ci nie odpowiem bo tego porównania nie robiłem.
No to właśnie o te warunki i ujęcia pytam. I mam nadzieję że w myśl tego co sam wyżej napisałeś o tych konkretach coś nam tu zapodasz przekonującego 8-).
Nigdy nie twierdziłem, że zdjęcia wykonane 6D są gorsze, rozmawiamy tu stricte o jakości matrycy. Jest na Tym forum sporo osób posiadających obydwie puszki na co dzień, więc może wykonają 2 -3 ujęcia w identycznych warunkach i porównamy.
Ja obecnie nie mam dostępu do 6D - zresztą moje porównanie mogłoby być tendencyjne, skoro oczywiste fakty to bełkot ( nawiasem mówiąc podobne analizy na optyczne.pl , fotopolis.pl itp.........).
Hmmm...A mógłbyś podać linki do analiz na optyczne lub fotopolis potwierdzające Twoją tezę ?
6D Moze i lepszy od 5DMKII ale czy lepszy od nikon d610?
Napewno lepszy z jednego powodu szkla ef wspolpracuja tylko z canonem?
Cytat:
Zamieszczone przez
Shrek
Potwierdzam, jest problem z 70-200f4IS, AF działa powoli tak, że od końca do końca kręci w ok. 15 sekund, do tego mieli jakby szukał celu i nie da się z tym pracować. Może to kwestia softu, ale jak na tą chwilę dwie sztuki podłączyłem i jest to samo, więc trzeba czekać na reakcję Canona.
Coś wiadomo konkretniej w tym temacie tzn współpraca 70-2004LIS z 6D?
To wada tego egzemplarza czy wszystkie tak mają?
Czy ktoś jeszcze używa 6D z 70-2004LIS?
używam 70-200f4IS z 6d
AF działa bardzo dobrze
ustawia momentalnie, tylko silniczek słychać ok 3 sek
sprawdziłem również na 40D - obiektyw działa dokładnie tak samo
Cytat:
Zamieszczone przez
mmteam
używam 70-200f4IS z 6d
AF działa bardzo dobrze
ustawia momentalnie, tylko silniczek słychać ok 3 sek
sprawdziłem również na 40D - obiektyw działa dokładnie tak samo
To jest po prostu stabilizacja :)
Cytat:
Zamieszczone przez
poprostumichal
To jest po prostu stabilizacja
jasne
faktem jest - AF działa błyskawicznie
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Nigdy nie twierdziłem, że zdjęcia wykonane 6D są gorsze, rozmawiamy tu stricte o jakości matrycy. Jest na Tym forum sporo osób posiadających obydwie puszki na co dzień, więc może wykonają 2 -3 ujęcia w identycznych warunkach i porównamy.
Ja obecnie nie mam dostępu do 6D - zresztą moje porównanie mogłoby być tendencyjne, skoro oczywiste fakty to bełkot ( nawiasem mówiąc podobne analizy na optyczne.pl , fotopolis.pl itp.........).
duzo pracy a dni krotkie... ale sprobuje na jakis plener zapakowac oba body (mk2 i 6D) i drugi statyw, to sobie je przestrzelam z 24-105 obok siebie. przy pilocie IR to nawet powinno sie rownoczesne ekspozycje dac zrobic, zeby wykluczyc zmiane swiatla...
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
Coś wiadomo konkretniej w tym temacie tzn współpraca 70-2004LIS z 6D?
To wada tego egzemplarza czy wszystkie tak mają?
Czy ktoś jeszcze używa 6D z 70-2004LIS?
U mnie 6d z C70-200f4LIS działa bez zastrzeżeń.