"Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie." Jn 14,6.
Micles ty sie juz moze lepiej trzymaj anglicyzmow. Jak dla mnie nijak sie to ma do powiedzenia "Masz racje".
Wersja do druku
Tak tylko przelecialem te zdjecia powierzchownie. Mnie sie takie fotki koncertowe bardzo podobaja. Nie sa wszystkie proste, nie sa idealne, ale maja swietne kolory i jasnosc. Jakby wszystkie byly proste i nie poucinane (jak ktos zarzucal) to bylyby nudne :)
Nie jestem na tyle dobra aby móc oceniać, ale najbardziej z Twoich zdjęć umieszczonych w galerii podobają mi się zdjęcia z koncertów. Bardzo ciekawe kadry przez co lepiej się ogląda. Nie wspominając tutaj o ujętych efektach wizualnych.
ostatnich 5 do mnie nie trafia.
Załóż drugi wątek - micles kontra CB - taki gdzie będzie jałowe pisanie,
a tutaj dawaj tylko zdjęcia i tylko komentarze do nich.
Już jest, ale zamknięty. http://canon-board.info/showthread.php?t=47231
OT
Dziekuje Loome za wspolczucie. Moglbym zripostowac piszac np. ze wspolczuje braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem i takie tam, ale przeciez my tu o zdjeciach.
Pozwol ze sprostuje... Mniemam, iz Micles uzyl sformuowania "Jestes prawda" w sensie "Masz racje". Stylistycznie dla mnie to nie ma sensu tym bardziej biorac pod uwage pochodzenie tego wyrazenia.
Al coz, taka moda. Widac anglicyzmy juz nie wystarczaja.
Koniec OT
Battle się skończył, zatem mogę już (w końcu!) wrzucić wszystkie foty :
Juwenalia Poznań 2010
Przed pochodem...
068.
069.
070.
071.
072.
073.
Tak jak lubię Twoje "street view", tak tutaj bardzo słabo, jakoś nie wybijają się te zdjęcia od zwykłych pstryków niestety.
Nie skończyłem wrzucać, zostało jeszcze 28 sztuk.
Zdecydowanie ciężko Ci teraz będzie przebić te koncertowe zdjęcia, gdzie było świetne światło, które nadawało klimat i profesjonalizm.. :)
Nie taki jest cel mojej pasji.
Pochód :
74.
75.
76.
77.
78.
75. Game Over?
A czemu? Tu :
był bardziej Game Over, ale przetarłem koszulką i szkło chodzi do dziś. Nie należy się zbytnio przejmować sprzętem - zawsze można uzbierać na nowy. Zdjęcia natomiast uciekają jak piasek przez palce...
Opinie, opinie, dawać opinie! Konstruktywna krytyka mode on!
Ach te juwenalia poznańskie - są coraz bardziej pojechane.
Ktoś się czepi 28mm - daję radę, ostrość, obrazek i... troszkę .
Ja jak szedłem, to na browara nie było czasu ;-)
Ktoś pokaże coś ciekawszego?
To jest już - stanąć po "drugiej" stronie browara.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Miałem dopisać: "troszkę wody"
Nie czaję posta. Sparafrazuj, podziel na podpunkty...
Pocięło mi cały sens wypowiedzi,.
Miało być: "To jest już sztuka..."
1. Owszem, studenciaki kombinują jak mogą.
2. 28 jest ok, ale L lepsze :mrgreen:
3. Gdzie szedłeś i jako kto?
4. Więcej fot z juwenaliów poznańskich 2010 (oprócz battle'owych Loome'a) na razie na CB nie widziałem
5. Niekoniecznie - pić można zawsze, a fotografować juwenalia tylko raz do roku. Wybór jest prosty, pasja zawsze wygrywa. Tak samo z sylwestrem i innymi okolicznościami unikalnymi.
6. No troszkę.
...
3. Gdzie szedłeś i jako kto? ja nie szedłem - ja jechałem, a może nie, może mnie...
5. Niekoniecznie - pić można zawsze, a fotografować juwenalia tylko raz do roku. Wybór jest prosty, pasja zawsze wygrywa. Tak samo z sylwestrem i innymi okolicznościami unikalnymi.
O to właśnie chodzi, na każdego przyjdzie czas...
Pokaż dla zdjęcia z L-ki.
Te z 28-ki są już spoko.
Na 75 dałeś się pojechać, ale refleksu gratuluję.
Coś mój ukraiński net dzisiaj się nie sprawuje - wycina mi słowa.
Pokaż dla zdjęcia z L-ki.
Pokaż dla porownania zdjęcia z L-ki.
-----------------------------------------------------
to nie net, tylko zmieniły mi się ustawienia klawiatury ;)
Nadal nie czaję :DFoty z 5d2 i 35L są wyżej :1, 6, 10, 11, 12, 13 i 16, 17-22, 23-27, 30 i 31, 33, 50, 55 i 58, 63.
Z juwenaliów z 35L nie będzie, bo jej wtedy nie miałem.Nie dałem, bo robiłem zza szyby samochodu. Refleks też ubogi, bo po zrobieniu tej foty chciałem zrobić jeszcze kilka wariantów ostrości i jedną fotę z przymkniętą przysłoną, no ale się nie udało.
Wejście na teren juwenaliów :
79.
80.
81.
82.
83.
84.
85.
81. To on! To micles! Brać go!
:mrgreen:
Nie za bardzo jest co komentować. Zdjęcia ni kiepskie ni dobre - ot takie przeciętniaki. W oczy rzuciło mi się klocek lego na 70 - fajne kolory i kadr, 74 i 75 ze względu na sytuacje, ale wg mnie fajniej byłoby gdyby było bardziej centralnie i 80 - fajna głębia, dziewczyna fajnie spojrzała - podoba mi się. Reszta jakoś nie zapadła w pamięć.
Pytałem o L-kę bo myślałem, że też ją miałeś na juwenaliach, a poprzednie zdjęcia L-ką oczywiście widziałem, jak i cały Twój wątek.
Jakbym miał wtedy 35L, to nie robiłbym 28ką :D
Przedostatni wrzut z juwenaliów :
86.
87.
88.
89.
90.
91.
92.
93.
92 i 87 fajne, reszta mniej;]
Dla mnie najlepsze 87. Ogólnie rzecz biorąc, patrząc na Twój wątek to najlepsze serią są związane z Reporterką.
Teraz widzę że poza babeczkami z pistoletem wodnym źle wybrałeś foty do battla :P
Trudno, i tak jakoś dałem radę.
87 jest swietne
094.
095.
096.
097.
098.
099.
100.
96 boskie.
Głupi jedynie ten zielony panel led w prawym dolnym. Taka duża psuja-wytrącacz.
96. Super moment i dobre światło
99. Musisz mieć jakieś lepsze zdjęcie publiczności. Ci wyglądają na znudzonych koncertem.
Muszę mieć. To wrzuciłem, bo mi się podobało za przekrój nastrojów : laska do mnie macha, drugi zaciekawiony aż czapkę poprawia, trzeci już nie ogarnia, a czwarty wali grymasa. Tak jakoś :D
Jako że 35L zoomem nie jest, a w exifie jest jak byk 28mm, to robiłem chyba C28 1.8 :D
Dużych różnic nie ma w środku kadru. Im dalej od środka, tym... wiadomo. No i 1.4.
No jeszcze statyw i światło za nogawką od spodnia. Kwestią dyskusyjną jest flara i rusztowanie "sufitu" sceny, ale to moim zdaniem już może zostać.
A PSa tym razem nie chciałem używać, bo jakbym to wymazał, to by było pusto (i niesymetrycznie :P), chyba że wziąłbym trochę świateł z lewej i odbił je na prawą, ale spostrzegawczy mogliby zauważyć ten sam dym tu i tam, więc zostawiłem tak jak jest.
A co to za koncert? :D Znam tego ziomka z prawej na 099 ;). Obok pewnie byla jego laska, moze masz foto? :)
Calkiem niezle spisuje sie 28 1.8 na 5d2.