Zapomniałem zapłacić...
Wersja do druku
Zapomniałem zapłacić...
W środe wybieramy się rano na Bagry. Ktoś chętny? Zbiórka ok 5 rano na parkingu przy klasztorze.
O moje buty się nie martw tylko wpadaj. Jak nas bedzie więcej to nawet rosa nie podskoczy.
Spot już za parę godzin.
Gdzie się podziali ci nowi, co to chcieli się do nas dołączyć ??
Mapka
Legenda:
- czerwona kropka; miejsce spotkania
czyli Łanową do końca jedziemy :mrgreen:
http://img259.imageshack.us/img259/1264/spotd.jpg
Oby tylko mgła podniosła się szybciej niż dzisiaj, nastawiłem budzik ;)
Popłynąłeś trochę z wielkością tej mapki...
Super propozycja....plener we mgle....będę....jeśli nowicjusze mile widziani:-D
I po spocie... teraz czas na fotki !
Dobrze, że na stałą ekipę można liczyć a nowi ? Jak zwykle nawalili i nie przyszli :/
Elisabeth, ty już nowicjuszem spotowym nie jesteś :P
Witam
Macie jakiś rytuał przyjmowania że się tak zniechęcją ? :P.
Prawdę mówiąc ja też zamierzam się z Wami na jakiś plener wybrać, ale nie mam zbyt wiele wolnego czasu. Jak się coś urodzi w dogodnym dla mnie terminie to chętnie się z Wami spotkam, żeby razem pofocić.
Tymczasem pozdrawiam i śledzę dalej ten wątek :)
Żeby nie byc gołosłownym: jedyny termin dla mnie wygodny to dopiero poniedziałek (31.08) ok 20. Miejsce, w zasadzie to się dostosuje. Weekend odpada bo się do Radomia na Airshow wybieram, ale raczej nie pofoce bo będę innych chmielowym napojem uraczał :)
Pozdrawiam
To ja będe pierwszy:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
1 i 7 najbardziej mi się podobają ;-)
Dajcie więcej, bo ciekawie się zapowiada :)
czyli moje cuda :mrgreen:
1. Na plener dolecieliśmy klubowym spodkiem, oczywiście odpowiedni kamuflaż nadal mu wygląd zwykłego samolotu :mrgreen: Najnowsza technologia prosto z Bajkonuru.
2. Na miejscu sielanka, kolory jak z bajki, czyste powietrze lekko przeplatane nutą tajemniczości.
3.
4. Czym prędzej rozstawiliśmy sprzęt i zaczęliśmy działać. Spokój nie trwał długo...
5. Nagle poczuliśmy wstrząs i potężny huk. W naszym kierunku leciała rakieta a pod wodą torpeda.
6. Okazało się, że atak nastąpił z wrogiej bazy Krzyżaków. Z wody zaczęły wyłaniać się mordercze maszyny.
7. Canis uśmiechnął się tylko szyderczo i stwierdził, że Krzyżaków to on na śniadanie je :mrgreen:
8. Zajęliśmy strategiczne pozycje do obrony.
9.
10. Wróg wszędzie miał swoich szpiegów.
11. Tak w powietrzu...
12. Jak i na wodzie.
13. Zdobyliśmy lepsze pozycje i nastąpiło przegrupowanie. Gdy Magda wyszła z ukrycia...
14. ...Elisabeth prowadziła ostrzał wodnych sił wroga.
15. Ostatnia żywa kaczka uciekała z prędkością światła :)
16.
17. Po długiej i zaciekłej walce odnieśliśmy zasłużone zwycięstwo. Upokorzeni Krzyżacy wycofali siły powietrzne.
18. Magda triumfuje ;)
19. Canis ukazuje swoją potęgę :)
20. Po wszystkim czas na czyszczenie sprzętu.
21.
22. Robert sprawdza poziom dawki promieniowania jaką łyknęliśmy przy tej całej jatce.
23. Łupy wojenne :)
24. Czyżby syfy na matrycy :?::mrgreen:
ale poszaleliście :-D super foty :)
no tak, szkoda tylko ze jakims cudem tylko raz mi sie udalo pogodzic termin z wyjsciem razem z wami. skad wy czerpiecie na te terminy to nie wiem:)
Zdjęcia w większości fajne ... ale historia je przebija :).
Yoshi: Historyja znakomita, ale nie wiem czemu wszycie zdjęcia Ci leca w niebieski.
Myślę, że już czas podać informacje dotyczące kolejnego pleneru.
Ja mogę niestety tylko w niedzielę 6.09.2009r.
Elisabeth, możesz podać lokalizację obiektów do focenia ?
Elizabeth proponowała tą lokalizację: Okolice Nowego Brzeska
Canis ładne trawki, fajny kadr nr 6, piękne nr 7,....... Robert podoba mi się 2,4 (super kolorki), 11, 14 (za kompozycję), ......Yoshitaka niezrównany w opowieści :-D , nr 15 (pięknie tło się rozmyło), 21 sympatyczny portret, .........Madallenka Twoje fotki lekkie jak piórko, najbardziej podoba mi się nr 6,........ co do pleneru to przejeżdżałam tamtedy w weekend, są dwa miejsca widokowe za Nowym Brzeskiem i za Koszycami.....Madalenka fotek nie zrobiłam, bo zatrzymałam się na poboczu i auto zsunęło mi się do rowu, momenty były :-D, ......co do dokładnego miejsca postoju musielibyśmy zadecydować spontanicznie......za Koszycami jest zjazd na Rachwałowice i możliwe, że byłoby to dobre miejsce......mnie tez pasuje niedziela rano 6ego, około 7-8ej, bo wtedy jest dobre światło.....auta konieczne: obiecałam zabrać Madalenkę i jej połówkę i jeszcze kogoś mogę.....posyłam mapkę:
na trasie za Nowym Brzeskiem jest parę pieknych miejsc....nawet mi mignęło pole słoneczników:-D
Gdzie się spotkamy i o której w Krakowie, żeby konwojem pojechać na miejsce ?
Trzeba liczyć około godziny na sam dojazd, więc 5:30 była optymalna :mrgreen:
Jak na razie mamy cztery osoby zdecydowane, ktoś jeszcze dołączy ??
No ja tradycyjnie dołączę :)
A jaka godzina? To może bym gościnnie dołączył :D
nooo przy tej trasie jest kilka fajnych miejsc :) w tych okolicach (jak sie jedzie od Krakowa), to gdzieś na wzniesieniu jest skręt w prawo w lasku (chyba jakaś gruntowa droga) i zaraz jest piekny widok z góry :) tylko nie moge skojarzyc dokladnie w którym miejscu (zawsze jak tedy jadę to kojarzę gdzie skręcić, a na mapie nie potrafie pokazac:/)
udanego pleneru życze;)
Witam!
Słowem wstępu, jestem nowy na forum, choć pstrykam od paru lat. Jestem z okolic Krakowa, i myślę się w końcu wybrać na jakiś "tutejszy" plener. Z tego co się wczytywałem w ten wątek, to nowi są chyba mile widziani. :) Jedno pytanie - orientuje się ktoś, jak wygląda sprawa z dojazdem w tamte okolice jakąś komunikacją publiczną? Póki co jestem jeszcze bez samochodu, a trochę niezręcznie na wejściu prosić o podwiezienie...
miłej zabawy
niestety cały weekend się kursuje (uczestniczę w kursie -niefotograficznym bynajmniej)
na następny mam nadzieję :(
Niestety moje autko nie pojedzie :(:(:( ....byłam dziś u mechanika i nie radzi wyjeżdżać w trasę....są uszkodzenia po wylądowaniu w rowie...nie naprawią do niedzieli.....nadal jestem chetna na plener....kto deklaruje się jechać autem i kto kogo zabierze....oczywiscie będzie zrzutka na paliwo.....proponuję zbiórkę na Pl.Centralnym w Hucie na parkingu Banku PKO (os.Centrum E)....:neutral:.....pogodo bądź piękna rano w niedzielę!!!