Odp: Branża ślubna zdycha...
Wczoraj bylem niestety na weselu. W sumie całkiem udanym. Fotograf był godziwie opłacany. Latał jak wściekły, odbijał światło od wszystkiego, łącznie z moimi okularami. Z niecierpliwością czekam na rezultat. Bo zastanawiam się po co on w ten sposób lampę amortyzował. :) /ale pewnie wyjdzie fajnie, bo miał mk III i pewnie i bez tej lampy by dało radę.
wczoraj wracałem z Myślenic i mijałem kilka- kilkanaście restauracji, domów weselnych i tylko w jednej remizie i w bardzo taniej restauracji granicznej w Tomicach dostrzegłem światło z "ruchami" ślubnymi, pozostałe duże i małe były wygaszone i puste - znaczy brak ślubów. Dodam iż do zeszłego sezonu chyba przez 3 lata nie miałem ani jednego ślubu w remizie, a w 2012 aż 3. Są to - jak rozmawiam z młodymi - jedyne śluby "dochodowe", więc czemu się dziwić?
Branża ślubna zdycha bo fotografowie nie idą z duchem postępu. Trzeba uderzyć w segment nocy poślubnych. Chociaż tutaj też nie można liczyć na pełne zrozumienie klientów. Zobaczcie jakie opanowanie sprzętu podczas produkcji tego zdjęcia...;)
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/...16981508_n.jpg (+18) Uwaga!!! przekaz zdjęcia może wywoływać frywolne skojarzenia...;)
Boszeee to forum zamienia się na serwis dla osób pełnoletnich ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Są emocje, nawet fajna obrobka, tylko jak widać PM sam foci - czyli innym zarobić nie da :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Są emocje, nawet fajna obrobka, tylko jak widać PM sam foci - czyli innym zarobić nie da :-)
no, to akurat nie jest napisane i nie mozna ze 100% pewnoscia zakladac ;)
a to pod wzgledem oceny branzy i zlecenia moze bardzo duzo zmieniac :D
Eee tam, typowa słitfocia w lustrze na profil w mordoksiążce. Nawet aparat ma taki mały, nieprofesjonalny.
Noo to wtedy pójdzie w drugą stronę, to Fotografowie będą płacić za sesję :lol: Wtedy dopiero branża upadnie.
A skad wiesz że to PM:)
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Eee tam, typowa słitfocia w lustrze na profil ...
Jak w tym kierunku będzie ewoluować nasza kultura to ja nie chcę się nawet domyślać gdzie wyląduje. Was naprawdę to nie gorszy? :? Pocieszeniem dla mnie może być tylko to, że każda cywilizacja przed upadkiem demoralizowała się. Pewnie jestem mało postępowy, co ja tam wiem.