Jakie zastosowanie? Do celów "stacjonarnych", czy zamierzasz z nim chodzić (w sensie - na grzbiecie).
Wersja do druku
W takim układzie poszukam po necie gdzie takowe Benro mogę dorwać. Dzięki Merde za wskazówki :)
PS. Czy chodziło np o taki zestaw: Benro Travel Angel A-269m8 + BH-1 Benro Travel Angel A-269m8 + BH-1 ?
Po dalszych poszukiwaniach chyba przymierzę się do decyzji zakupu Benro Travel Angel A-269m8 + B-1. Wychodzi drożej, po ponad 700 zł, ale głowica ma całkiem dobre oceny. Sam statyw chyba także. Aczkolwiek pojawił się Benro C-268M8, także dobrze oceniany.
Pytanie więc co ostatecznie wybrać ;)
Warto sobie w takim wypadku zadać pytanie "czym się różnią?".
A-269 jest krótszy po złożeniu i zarazem wyższy po rozłożeniu od A-268, a jeśli faktycznie piszesz o C-268 (sporo droższy), to zyskujesz udźwig nóg przy nieco mniejszej masie, niestety kosztem tych paru cm względem A-269.
Jeśli mnie zdjęcia nie mylą ;) wszystkie wymienione mają 4-sekcyjne nogi, więc większych różnic pewnie się nie dopatrzysz -walka jak zwykle o parę gramów i parę centymetrów, wedle uznania.
No, pojawił się już spory czas temu. Kiedyś nawet naskrobałem kilka zdań na jego temat:
http://canon-board.info/showthread.php?t=43619
Tak Kolaj i właśnie te parę zdań spowodowało, że zacząłem się nad nim także zastanawiać :) (nota bene świetna recenzja).
Ale nie wiem czy i tak się nie przychylić do wersji Benro Travel Angel A-269m8 + BH-1 bo i cena i możliwości są chyba przystępne. Oczywiście inne propozycje są stale bardzo mile widziane :)
Witam,
nie zaglądałem tu od dawna, ale ponieważ od jakiegoś czasu myślę o statywie, nagle mi się przypomniało, że przecież mam Was... :-)
Niestety, choć mieszkam w mieście, marne szanse na wymacanie jakiegoś osobiście. Więc od tygodnia przeglądam wieczorami (na razie żona jeszcze nie mówi głośno o rozwodzie) Allegro i inne takie. Byłem prawie zdecydowany na Sherpe 803r, ale okazało się, że nie ma szans, żeby zejść poniżej 60cm nad glebę. Więc pomyślałem, że 600 będzie lepsza... Potem przeczytałem, kurczę, cały wątek i... dalej guzik wiem. Mogę się zubożyć o ok.400-450. Przeglądając Allegro zwróciłem też uwagę na Benro (ogólnie). Wydały mi się solidne i mieszczą się w twej kwocie. Chcę na tym postawić 350D z gripem+ 17-85 (+ewentualnie 430EX II). Zupełnie zgłupiałem- był nawet moment, kiedy pomyślałem o kupnie Manfrotto 190... ale wtedy głowicę dokupiłbym jak nogi stracą gwarancję...
Byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie najmniej zmarnowanej kasy z tych, które wymieniłem.
A może ten:http://www.ceneo.pl/37617?gclid=CLL_...FQYTzAod1zBDog . Tyle, że trochę mały udźwig.
Dziś kupiłem głowice Benro B-2 i jestem pod wrażeniem. Wygląda na produkt bardzo dopracowany i bardzo pasuje do frotki 055. Niestety głowica w ,,fotozakupy,, kosztowała ponad pięć stówek. Ale jak pomacałem to nie mogłem sobie odpuścić. Jedyne co mnie drażni to szybkozłączka dokręcana kluczem inbusowym .