Wszystko jest na OFF. Dla mnie to zero odszumiania.
Wersja do druku
Mirek: facet wyjął tylko jeden (pierwszy) filtr aa, drugi jest "sklejony z cmosem".
ripek: tak, ja narzekam na iso. Jest banding, choć schowany jeszcze sprytniej niż w 7D, cały pic polega na tym co piszesz: poprawne naświetlony. Konkurent przy 5D3 powinien mieć sticker: dslr for dummies. Pozwala na baardzo dużo, fatman udowodnił to empirycznie (sample z dpreview ciągnięte za uszy na maxa).
ripek vs MMM: już w preview na dpreview w części key technologies pisze: new (redesigned) on chip noise reduction. MMM na wierzchu ;)
Czacha: dziękuję; nareszcie. Wystarczyło tylko (dla mnie aż) 59 ms by samemu przekonać się, że 5D2 to rasowy Klik-Klak. Konkurent (znowu przepraszam) wkroczył w terytorium zarezerwowane dla profesjonalnych korpusów - 42 ms...
Ja tak sobie czytam i czytam, i tu i tam...
Boże jaki ja jestem szczęśliwy. Kiedy przeczytałem o premierze nowego mark III, zamknąłem się w sobie. Żadnych recenzji, żadnych opinii, żadnych sampli. Wystarczy że napisali że będzie nowy AF. Dopiero po zamówieniu, odważyłem się przeczytać reckę Czachy.
Sample porobiłem sobie już sam swoim body. I powiem wam, tak jest imo lepiej ;)
Nie zauważyłem tego linku w tym temacie. A jest to ważna informacja...
Drodzy posiadacze 5D MKIII... lepiej zadzwońcie do Canon Polska i się umówcie na wizytę w serwisie...
O co chodzi? O poważną wadę konstrukcyjną najnowszego Canona. Chodzi o układ zasilania, gdzie awaria może prowadzić do przegrzania baterii i w efekcie nawet... samozapłonu baterii... więcej do poczytania w linku poniżej:
http://dfv.pl/wiadomosci/articles/10544.html
Zazdrość straszna rzecz ;)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Pomyśl sobie, że są tacy którzy niemal codziennie zadają sobie trud robienia nieustannych porównań i analiz poprzez które próbują udowodnić coś tam z sobie tylko znanych powodów. Też mnóstwo nikomu niepotrzebnej roboty i zmarnowany ogrom czasu. I to do tego za free. Na tym tle opinie użytkowników praktyków takich jak np. Czacha czy ripek to mleko z miodem :-D. I nie smaruję nikomu piszę co myślę zupełnie poważnie.
ripek może MMM miał na myśli, że zero to wcale nie oznacza że digic5 jest bezrobotny ;)
Ja jeszcze jedno zwróciłem uwagę przeglądają już sporo zdjęć z nowej zabawki, że "możliwości odszumiające" w nowym procku sa na prawdę mocne - jpg-i wyglądają bardzo gładko. Z raw-ów ludziom coś takiego już nie wychodzi. Canon chyba jednak raw-ów zbyt mocno nie odszumia zostawiając to użytkownikom.