Czyli sprawa się rozkręca, ciekawe czy prokuratura postawi zarzuty czy umorzy ze względu na niską szkodliwość społeczną.
Wersja do druku
Chyba raczej karolina blandzi - maszycka... a na fB dzisiaj to:
"W lokalnej prasie ( "Echo Pruszcza" ) na pierwszej stronie jest artykuł o Właścicielce- niezrealizowanych zamówień 21 na łączną kwotę 137 tyś. zł. Grozi jej do 8 lat pozbawienia wolności, jest pod dozorem policji."
oby, oby... mam nadzieję, że wszyscy odzyskali kasę...
MC, to było trochę z ironią. pracuję na styku realizacji inwestycji i wiem co nieco, co się dzieje i jakie są mechanizmy. I widzę coraz większą ilość informacji o wnioskach o upadłość lub postawieniu firm w stan upadłości likwidacyjnej.
Poza tym w mojej najbliższej rodzinie, przez brak tego zabiegu (rozdzielność) co poniektórzy klepią przysłowiową "biedę" (pewnie do ostatnich dni), bo paru inwestorów lub mianowanych głównych wykonawców nie zapłaciło (bo się okazało, że są goli i weseli) lub zapłacili po 2-4 latach procesów sądowych. Budżet państwa i banki nie chciały czekać i poszło wszystko w cholerę.
http://pruszczgdanski.naszemiasto.pl...96b0b70,1,3,60
jakby ktoś był ciekawy, co dalej w trawie piszczy :)
k.
Witam,
mnie niestety też oszukali. 7605zł wpłaciłem 26 marca. Sprawę zgłosiłem już na policję, allegro i wysłałem do nich ostateczne przed sądowe wezwanie do spłaty należności. Oczywiście piszę się na pozew zbiorowy.
Jakby kogoś interesowała moją historią (oczywiście podobną do wszystkich innych), to zapraszam:
niedozwolony link
Ja prócz tego że sprawe zgłosiłem do prokuratury to podałem ją do sądu. Na ponaglenia nie reagowała więc nie mam wyjścia. Jest mi dłużna 5800zł +odsetki.
W linku drithor-a piszą coś o: "nie może wyjeżdżać z kraju i wpłaciła poręczenie majątkowe" Co to oznacza to poręczenie majątkowe?
Ps. Przepraszam za pomyłkę w poprzednim poście (rzeczywiście nazywa się Karolina)
Srodek zapobiegawczy w mysl kpk.
Z obowiazkiem stawiania sie na wezwanie organu prowadzacego postepowanie przygotowawcze.
W przeciwnym przypadku poreczenie majatkowe nie zostanie zwrocone.
Cześć Wam,
Również jestem poszkodowany przez lider24. 20.02.2012 wpłaciłem kwotę wys. 6775pln i nie mam do dziś ani kasy, ani aparatu.
Pozdrawiam,
Karol
knt@o2.pl