Wyzwalanie na drugą kurtynę cz na drugi błysk ?
Wersja do druku
Wyzwalanie na drugą kurtynę cz na drugi błysk ?
W body ustawisz tylko strzał na druga kurtyne. Drugi blysk ustawiasz w Lampie (tryb SD)
W aparacie nie ustawisz wylaczenia blysku controlnego TTL niestety...
Mam mały problem, otóż posiadam nissina di622, lampa ustawiona w tryb slave odpala za kazdym razem jeśli używam lampy wbudowanej (550D), ale jeśli mam podłączoną 580ex II oraz nissina w trybie slave to nissi nie chce odpalić.
Probowalem juz wszystkiego, rozne moce, różny zoom i nissin i tak nie chce błysnąć.
Czy ktoś spotkał się z taką akcją ?
Po kolejnych próbach - nissin odpala średnio raz na 10-15 strzałów.
Wczoraj przez 30 minut odpalał za kazdym razem (lampy na przeciw siebie w softboxach), dopiero później zaczeły się wyżej wspomniane problemy.
Ha jest i odpowiedź.
Aby odpalic nissina jako slava, canon 580 ex II musi być ustawiony na ettl, a nie na manualu.
;)
A mozesz sterowac tym Nissinem z aparatu? Mnie wlasnie to ciekawi... Moze kiedys kupei jakas lampe master....
nie, moc nissina trzeba ustawić manualnie, wyzwalany jest (wersja 1) tylko błyskiem e-ttl.
Witam,
Mam pytanie do użytkowników (i nie tylko) Nissina Di622.
Po małym wypadku odłamała się część stopki lampy. Usterka uniemożliwia wsunięcie lampy w sanki na aparacie. Klejenie nie przynosi rezultatu. Sprzedawca nie prowadzi serwisu.
Moje pytanie:
Czy znacie miejsce, gdzie można kupić samą stopkę do Nissina Di622 ?
Czy możecie poradzić inne rozwiązanie problemu...serwis, "złota rączka"...?
Najlepiej okolice Trójmiasta.
Pozdrawiam