I Vitez tam był
Miód i wino pił..
(co widać na załączonym obrazku)
http://www.optyczne.pl/upload2/2428_konf3.jpg
:)
Wersja do druku
I Vitez tam był
Miód i wino pił..
(co widać na załączonym obrazku)
http://www.optyczne.pl/upload2/2428_konf3.jpg
:)
No niezle :lol:
Nie masz moze jakiegos mniej ekstremalnego pliku z 1Ds MkIII,
powiedzmy f8 lub f11, ISO mniej niz 400 ze zdecydowanie dobrym szklem?
Ten plik z 14 f2.8L, szkoda, ze f2.8 bo to z pewnoscia najgorsza
opcja dla tego szkla, ale nie jest tragicznie. Egzotyczne szklo,
ale fajnie zobaczyc.
To drugie z ta pania na ISO 1000 powala moim zdaniem.
W sumie temat ISO jest raczej zakonczony....
Mozna smialo robic pewnie do ISO 800 i nie zobaczy sie roznicy
miedzy 100 a 800.
Oba przypadki dosc ekstremalne jednak, dlatego trudno ocenic
sama matryce... Ale dzieki i tak :-)
Mam nieodparte wrażenie, że moja 30-tka od dzisiaj zaczęła robić jakby gorsze zdjęcia :mrgreen:. Nie wiem co to jest :lol:.
Ja jestem tylko ciekawy ile potencjalnych nieświadomych klientów będzie myliło canona 40d do nikona d40 i zastanawiało się skąd taka cena za podobny aparat ??
hehe... :) teoretycznie tak. w praktyce, jak biegasz bladym jesiennym switem we mgle, to mozesz smarkac co pol minuty a telewizor i tak bedzie usyfiony :)
a przeciez nie mozna tylko stac i czyscic (nosa/telewizora) :wink:
tak serio: dla mnie to akurat jest spory problem, bo w warunkach jakich czesto foce ekran jest brudny a nie ma czasu na jego czyszczenie co minute. wydaje mi sie, ze dobra powloka by mogla cos pomoc
chyba raczej wycieraczka a nie powłoka ..:)
Arek,
szkoda, że zdjęcia takie słabe. Wiem, że to na szybko, ale to jak omawianie obrazu z gazetowej reprodukcji. Trudno, trzeba poczekać. na lepsze sample.
A jak wypada AF w 40-tce w porownaniu do 20d? Bo nawypisywali cudow i ciekaw jestem czy ten "calkowicie nowy sensor AF" cos zmienia.
Aha no i ekranik w porownaniu z tym z 20-ki bo to mnie strasznie wnerwia, malutkie toto i pod delikatnym katem nic juz nie widac, dodatkowo ta szybka, mimo ze dosc wytrzymala to wiecej swiatla odbija niz przepuszcza ;) Nie wiem czy masz porownanie ale czy ten ekran z 40d jest zblizony do tego z d200 gdzie nawet w sloncu i pod katem prawie normlanie widac?
nie. ja akurat mowie powaznie. wiem, ze wielu osobom to nie robi roznicy, ale dla mnie osobiscie syfienie sie ekranu jest problemem czestym.
nie kazdy robi zdjecia w srodku dnia przy ladnym sloneczku, albo w cieplym wnetrzu