Czy tak jest na pewno? Mój jest cały plasticzany, ale bagnet ma metalowy!Cytat:
Zamieszczone przez yogo65
Wersja do druku
Czy tak jest na pewno? Mój jest cały plasticzany, ale bagnet ma metalowy!Cytat:
Zamieszczone przez yogo65
Bo pewnie masz 50/1.8 Mk I and nie Mk II jak pisał yogo65 :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Tak, mam ten starszy model. Nie wiedziałem, że MKII jest cały z plastiku. :shock:Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Tak niestety jest. Canon postanowił zdecydowanie odróżnić 50/1.8 Mk II od 50/1.4, gdyż przy 50/1.8 Mk I różnica ta była marginalna i nie przemawiała do konsumentów.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ale jak rozumiem to nie ma wpływu na to, że np po dwóch latach będzie miał takie luzy jak rozklekotany rower mojej babci? :mrgreen:
Przy jego cenie (mówimy o obiektywie) w razie "rozklekotania" można go po prostu wyrzucić. Babcia pewnie będzie jeździć dalej na klekoczącym rowerze, ale taki już urok rowerów, na których jeżdżą babcie.Cytat:
Zamieszczone przez Dolek
[ Dodano: 11-02-2005 ]
Wracając jeszcze do statywów. Może to nie zmienia dla Was postaci rzeczy, ale mówiłem cały czas o Velbonie Sherpa 750, nie o plastikowych wersjach Velbona...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Jak masz kasę to zainteresuj się Manfrotto 055NAT3 + głowicą do tego - niebo a ziemia w porównaniu z Velbon.Cytat:
Wracając jeszcze do statywów. Może to nie zmienia dla Was postaci rzeczy, ale mówiłem cały czas o Velbonie Sherpa 750, nie o plastikowych wersjach Velbona...
Ale trochę cięższe ;-) Może jemu właśnie zależy na "przenośności" całego zestawu? Nie wiem jak z tą sigmą 70-200, ale pozostałe obiektywy taki Sherpa powinien spokojnie utrzymać. Ja sobie może kiedyś kupię jakiś mniejszy model do wycieczek w góry, bo moje Manfrotto to jednak jest kawał klamota...Cytat:
Zamieszczone przez Mori
BTW. Yogo65, czemu zdecydowałeś się na Sigmę 70-200/2.8, a nie któregoś Canona? Sądząc po sprzęcie na brak gotówki nie narzekasz :) No chyba że robisz zdjęcia zawodowo - wiadomo, profi musi usprawiedliwiać wydatki ;-)
Manfrotto ma szeroką ofertę. ;)Cytat:
Może jemu właśnie zależy na "przenośności" całego zestawu?
Eee tam, w katalogu Manfrotto 055 zalicza się m.in. do kategorii "Hiking & Outdoors" ;) Dziękuję, postoję. Wystarczy mi, że po wejściu na górkę ~1500m z moim 190+460 jestem ledwo żywy...Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Kiedyś (kiedy mi już zupełnie odbije :-D) sprawię sobie coś Gitzo z serii Mountaineer 0-1, ot co :)