O wlasnie... Wywalic to kolko i zrobic jak w D200/jedynkach. Do tego pamiec ustawien jak w nikonie... Hmmm... Gdyby on jeszcze mial FF to bym sie chyba przesiadl :twisted:
Wersja do druku
O wlasnie... Wywalic to kolko i zrobic jak w D200/jedynkach. Do tego pamiec ustawien jak w nikonie... Hmmm... Gdyby on jeszcze mial FF to bym sie chyba przesiadl :twisted:
Muflonowy sposob tez jest swietny. Choc mimo wszystko z mojej praktyki az tak skomplikowanych konfiguracji malo komu potrzeba, a "pojedyncze" warunki tego typu mozna zaimplementowac paroma prostymi funkcjami w menu bez implementowania tam jakiegos jezyka skryptowego.
Plus czerwone logo :mrgreen:
Hmm... Nie ma jakiegos adresu gdzie takie sugestie mozna wyslac?
... i wypuści nowy model.... zliftowany 30D
Tak, ale zawsze to będą "pojedyncze warunki", takie jakie przewidział dział... nie, nie designu, ale marketingu :mrgreen: producenta. A mi się marzy pełne szaleństwo...
A póki co, opanowałem 1D tak, że potrafię poniżej sekundy zmienić na raz: ISO, Av<->Tv i korekcję ekspozycji :)
No ale zdaje sie Canon tego nie czyta....
Wiesz... Ale mi tak naprawde do szczescia nie trzeba wiecej jak przyblokowanie czasu w Av z lampa aby nie spadal ponizej 1/60. A z autoiso to juz wogole raj. Z tymi dwoma rzeczami po wprowadzeniu ustawien moge spokojnie zalac przyciski klejem (poza migawka i podgladowym oczywiscie ;)) i zrobic puszke (prawie) wodoszczelna :mrgreen:
no to proponuję by w przyszłych modelach Canon umieszczał kółko z napisem Muflon i wtedy niepotrzebne jakieś TAv, Av itp. itd. ;)Cytat:
A póki co, opanowałem 1D tak, że potrafię poniżej sekundy zmienić na raz: ISO, Av<->Tv i korekcję ekspozycji
Andee, czyżbyś został adwokatem Pentaxa? :-P
Dla mnie to porażka - miał być ósmy cud świata, poważny gracz, cudo techniki zmieniające obraz rynku, a to coś to takie D40 w lepszej obudowie ;)
Szumy, ilość rejestrowanych detali, WB, jakość JPEG, rozpiętość tonalna matrycy - niestety wygląda jak gówien..o opakowane w sympatyczną puszkę.
Hmm... w sumie... przejrzałem review jeszcze raz i w zasadzie w RAW nie jest źle, powiedzmy że niedużo gorzej niż 30D. Szkoda że nie ma porównania detali przy różnych ISO i jakichś ustawieniach "best" ACRa. A biorąc pod uwagę całą resztę... aj aj aj, ależ to jest cudo :roll: