O ile Sony nie powie: Teraz Alfa bedzie numer 2.
Wersja do druku
Co przez to rozumiesz? Sony na pewno wypuści kolejną lustrzankę i na pewno nie odetnie Nikonowi dostaw matryc. Po pierwsze podpisali kilkuletnią umowę, po drugie trzepią na tym niezłe pieniądze ;-) (nie mam żadnych dowodów na to, ale nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej)
ale co by nie powiedzieć byłby niezły numer gdyby ją zerwali :)
odkąd Canon zapowiedział tą konferencję prasową na 20 sierpnia, to czas jakby wolniej leci :) Mogliby już coś zdradzić, jakiś oficjalny przeciek albo coś :).
Tak czy siak czas mojej 20stki dobiega końca, przyjdzie się rozstać.
Kurcze, kontynuowalem dalej zart o matrycach :)
A tak serio to jezeli Sony faktycznie chce byc numer 2 lub nawet 1 (sic!), to nie wyobrazam sobie, aby osiagneli to wspomagajac Nikona swoimi matrycami, a juz na pewno nie w atrakcyjnej cenie. Oczywiscie pewnie sa podpisane jakies zobowiazania dwustronne, pewnie w matrycach Sony jest X patentow Nikona, wiec wiadomo, ze nie jest prosto i latwo nagle powiedziec NIE, ale bez tego Sony moze conajwyzej napsuc krwi Pentaxowi i Olkowi, bo Nikona nie dogoni raczej NIGDY.
Coś czuje że najdalej 10 min po zakończeniu tej mitycznej, zapowiedzianej konferencji któryś z modów, z nieprawdopodobną wręcz uciechą i przemożnym uczuciem ulgi, zamknie ten wątek ;-)
Bo już się nie mogę doczekać:mrgreen:
Znam już parametry 40D, opatrzyły mi się:)
Może na zasadzie snobizmu nowy model będzie miał po kolei odejmowane ficzery (maksymalna prostota narzędzia to prawdziwe wyzwanie dla inteligentnego człowieka), tu jedynka to będzie "Ami-1D", względnie Druh-1Ds lub też nowa nazwa "AntiOne" dla focących znudzonych tyloma funkcjami z wbudowaną stałką, 1 czasem i B, przesłoną dziurką w blaszce i ... matrycą super hiper z czułością 100 za 25 kpln.
8)
Ano jak gdybanie sie skonczy to nie bedzie sensu dalej gdybac. Ale nauczony doswiadczeniem od razu otworze watki:
W dziale dSLR:
- Canon 40D
- 40D czy 30D
- 40D czy 20D
- 40D czy 400D
- 40D czy 350D
- 40D czy 300D
W dziale Testy Sprzetu:
- Canon 40D (do uzupelnienia pozniej)
W dziale sprzet fotograficzny inny:
- 40D czy cos z inych systemow
No i oczywiscie nie zapomne o otwarciu najwazniejszego watku, w Pralni:
- dlaczego Vitez smial zamknac watek o nastepcy 30D
Oczywiscie: ;)
Btw ale beda jaja jak to bedzie np 50D a nie 40D (nawiazujac do tradycji EOS 50)