W 350D zmieścił się na tylnej sciance to i tu też. Uważam, że przeniesienie LCD z góry body na tylną ścinake było sporą poprawą w 350D, szkoda, że się z tego po części wycofano.
Wersja do druku
W 350D zmieścił się na tylnej sciance to i tu też. Uważam, że przeniesienie LCD z góry body na tylną ścinake było sporą poprawą w 350D, szkoda, że się z tego po części wycofano.
Ponieważ są jakieś problemy z transferem z fotopolis daję crop ISO 1600 z Canona 400D
to by byl bez sensu ten czujnik przy celowniku.Cytat:
Zamieszczone przez VANT
w Minoltach (od czasow hybrydy Dimage 7) dzialalo to tak, ze przelacznik wlaczal LSD kiedy odejmowales oko od celownika. po mojemu, to to ma sens i tak samo powinno byc w Canonie. tak jest tez w Dynaksie 7D. jak napisalem - jest stosunkowo wygodne do czytania parametrow, acz wkurza mruganiem. pewnie rzecz przyzwyczajenia
właśnie przez to że teraz LCD ma 2.5" zabrakło miejsca na dodatkowy.Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
po części?? nie rozumiem....??
No i co ma z tego wynikać:-)?Cytat:
Zamieszczone przez AdrianP
Jak czytam sobie niektóre opinie o tym wyświetlaczu to mam wrażenie jakbym się cofnął o paręnaście lat i słyszał dyskusje o tym jak wprowadzili; zamiast gałek przyciski, zamiast napisów wyświetlacze LCD;-) :-D.
Akustyk, a dla mnie to w przypadku używaniea ststywu to ten wyświetlacz z tyłu może buć zaletą, a nie wadą.
Cytat:
Zamieszczone przez Kolekcjoner
Informacja dla tych których ciekawi poziom szumów, a czego żeś się spodziewał? :mrgreen:
Po części bo parametry teraz wyświetlane są nadal na tylnej ściance, tylko na "telewizorku".Cytat:
Zamieszczone przez VANT
Tyle, że w 350D był telewizorek 1,8" a tu mamy 2,5".Cytat:
Też mi się wydaje że monochromatyczny wyświetlacz już by się po prostu nie zmieścił.
To zaszło już w 300D.Cytat:
Czy to poprawa? Sam nie wiem... przyzwyczajenie z kliszaków było, że wyświetlacz był na górze. W każdym razie sprawa nie krytyczna.
Canon ciągle się z różnych dobrych rozwiązań wycofuje...Cytat:
Wycofał się z fantastycznego wspomagania AF typu "podczerwień" (EOS 5/100/50) wprowadzając "spawarkę":evil: , wycofał z normalnych rozmiarów korpusu (300D), z RAWów w kompaktach (S80), z całej udanej serii G1/2/3/5/6 itd...
Tak wyglądają rządy księgowych w firmach:sad:
Moze ten "telewizorek" 2,5 cala to krok Canona w kierunku kompaktowcow coby w przyszlosci "wyjsc" z wizjera na rzecz podgladu kadru w tymze "telewizorku"? Ile to czytalismy o wadach dslrow, ze niby do wizjera trzeba zagladac coby zdjecie zrobic. Brrrr, strach myslec! :roll:
pozdrawiam,
]Cytat:
Zamieszczone przez AdrianP
No bo wg. mnie to żadna informacja i dla tego pytam:smile:!
Zresztą było już. Trzeba poczekać na rzetelne testy:smile:, np. z Foto Kuriera;-) :lol:.