Digital: osobiscie balbym sie takego rozwiazania. Tylko dlatego, ze wolalbym wziac ze soba tablet lub maly laptop (nawet netbook) i zgrywac zdjecia na zewnetrzny dysk i laptop. Nie polegalbym na jednej karcie przeznaczonej na backup.
Wersja do druku
Digital: osobiscie balbym sie takego rozwiazania. Tylko dlatego, ze wolalbym wziac ze soba tablet lub maly laptop (nawet netbook) i zgrywac zdjecia na zewnetrzny dysk i laptop. Nie polegalbym na jednej karcie przeznaczonej na backup.
Jest sposób na szybkie podejrzenie ilości pozostałych zdjęć na obydwu kartach (zapis odrębny)? Jeśli zapisuję raw na cf i jpgL na SD, licznik na górnym wyświetlaczu pokazuje ilość wolnych klatek na CF, jak sprawdzić ile pozostało na SD?
Pozdraawiam!
Przełącz się na chwilę na drugą kartę. To chyba jedyny sposób.
Canon wyda na początku 2014 poprawkę firmware do 1dx
Version 2 for the EOS-1D X adds a range of additional autofocus settings, along with the option to set minimum shutter speeds in Auto ISO up to 1/8000 sec, and the ability to set exposure compensation when using Auto ISO in manual exposure mode.
Mam nadzieję że zmiany te trafią również do piątek. Wtedy nie będę już w stanie wymienić słabości tego body.
... charakterystyczna dla puszek Canona :-) Juz gdzieś to pisałem, że światłomierz jest dobrze skalibrowany, bo przy pomiarze punktowym na szarą kartę pokazuje dokładnie to samo co pomiar punktowy w moim sekonic'u 758. IMHO to algorytm pomiaru matrycowego za wszelką cenę chroni światła.
Jak wygląda sprawa z battery girpem, u mnie baterie nie schodzą równo - czy w każdym modelu tak to wygląda?