Dzięki za info.
Fajny portal o którym nie wiedziałem. Przyda się na przyszłość
Wersja do druku
Chodzi mi o to: robię zdjęcie, widzę na lcd zdjęcie kręcę kółkiem by przejść do poprzedniego zdjęcia i tu jest lipa-brak reakcji nie działa.Drugi problem robię zdjęcie patrze na LCD a on ciemny,zdęcie się nie wyświetla, wciskam wyświetl zdjęcie i dalej się nie wyświetla.Wyłączam aparat uruchamiam ponownie i za którymś razem zadziała.
Na 6D jest tak, że jak po zrobieniu zdjęcia wciśnie się lupę, to dostaje się podgląd ostatniego zdjęcia bez możliwości przewijania wcześniejszych prac. Jak się wciśnie przycisk odtwarzania (strzałkę) to można nawigować po wszystkich pracach. Przypuszczam, że w 5D Mark III może być podobnie. Trochę to denerwujące, ale jest za tym jakaś logika.
5dIII ma tak samo.
A jeśli chodzi o drugi problem - nie świeci Ci się przypadkiem wtedy LED od zapisu na kartę?
Wtedy normalnie odpalasz podgląd wciskając guzior play, kręcisz kółkiem po zdjęciach, możliwy jest zoom + rolka, pan joyem itd. Jeśli to nie działa, to znaczy, że coś się zacina. Zobacz tego LEDa, czy czasem aparat nie jest zajęty/zacięty na zapisie (dobrze spróbować z inną kartą).
Cześć, mam pytanie do Tych, którzy focą, nawet okazjonalnie, samoloty, pokazy lotnicze. Czy możecie podzielić się wrażeniami z pracy AF i jakości zdjęć?
Pozdrawiam
W Mińsku Maz. nie miałem problemów sprzętowych. Nawet z 100-400+TC1.4. Dużo odrzutu miałem z powodu własnych (nie)umiejętności.
Na Lublinku też jest fajnie ;)
Teraz sprzęt klęknął przy sportach psich. Wyzwanie dla AF moim zdaniem dużo większe. Około 50% zdjęć z seryjnego servo na odstrzał. Pewnie statystykę dałoby się nieco poprawić gdyby warunki/ustawienia były inne :) Ale ogólnie pozytywnie :)
Jeśli potrzebujesz bliżej się przyjrzeć pracy AF można się spotkać przy okazji jakiegoś podejścia na EPLL.