550d, 18-55, 10-22, kilka drobiazgów (karta, akumulator) + statyw velbon cx 444 (48 cm po złożeniu).
Wersja do druku
Dzisiaj przyuważyłem w fotojokerze fajnego tamraca, wygląda na dość małą torbę, ale w środku okazuje się być dość pojemna, z pewnością była już gdzieś wymieniona w ciągu tych 320 stron, ale ciężko to wszystko przewertować żeby znaleźć jedną odpowiedź.
Gdyby ktoś miał jakieś za lub przeciw nt. http://www.tamrac.com/5603.htm
to chętnie przeczytam bo dzieli mnie tylko opinia kogoś kto to posiada od zakupu.
W fotojokerze jest do kupienia za 180zł a zmieścić ma się w nim 400D dwie stałki, kit, lampa i może za chwilę jakaś analogowa puszka typu eos 300.
Czapa w system 3, nie wiem czy zmieścisz drugie body.. Ja mam 6 i słabo widzę drugą puszkę w tej torbie. Co do wykonania to bardzo fajna.:)
Ja w swojej mieszczę 50d 85/1,8 50/1,8 18-55is lampke. Zostaje mi jeszcze miejsce na podpięcie gripa i jedno szkło :)
Torba wydaje się być dość pojemna u mnie zmieścić się musi, 400D bez gripa 50 1.4, fish samyanga, 18-55, lampka no i fajnie by bylo jakby weszła ta analogowa puszka i jedno szkło na przyszłość.
Jak nie to, to jaka inna torba do 200zł ?
Witam, Panowie potrzebuję kupić Plecak na sprzęt, dotychczas nosiłem i nosić będe w Torbie jednak mam dość pilny wyjazd i potrzebuję Plecaczka tylko nie wiem czy coś godnego Polecenia się znajdzie do 150 zł. na Piąteczke mark II + 24-105 + 70-200 + 85mm + błysk i dodatki. Piątka z Gripeem więc troche wyższa, aczkolwiek chyba na wyjazd grip ściagnę straci troszkę na wadze i objętości.
W Okresie wakacyjnym przymierzać sie będę do czegoś solidniejszego niż zapewne ten za 150 zł, aczkolwiek nie przewidziałem wtym okresie takiego wydatku.
z góry dziekuję za podpowiedź.
Gdzieś tam wyżej wkleiłem zdjęcie Lowepro Slingshot 200AW zapakowaną sprzętem "prawie jak Twój" (body bez gripa) i jeszcze 50-tka weszła. Nawet jak później będziesz potrzebował czegoś większego i z wygodniejszym systemem nośnym, Slingshot będzie Twoim przyjacielem w wielu sytuacjach i nie radziłbym się go pozbywać. U mnie pracuje komplementarnie z Naneu K4L, polecam na wakacje.
Pamiętaj tylko że Slingshot po wepchnięciu tego wszystkiego zmieści dodatkowo jeden i to nie za duży batonik...
BALCER
popatrz na to rozwiązanie mieścisz się w 150zł i masz jeszcze miejsce na rzeczy
http://fripers.pl/product_info.php/i...m-GS-517M.html
powinno się zmieścić na styk albo 70-200 połozysz w poziomie to będziesz miał 3cm zapasu.
MariuszJ raczej odpada bo jest na jeden Pasek z tego co widzę, przepasany na skos, wole coś na 2 barki, dla równowagi. No i przekracza troszkę cene.
Tyle że kierując się ściśle barierą budżetową, narażasz się na nabycie czegoś co jest wątpliwej jakości plecakiem turystycznym, który nie będzie dobry ani na narty/rower/miasto, ani na szlak. Dla mnie te zastosowania to dwie różne rzeczy, ale warto i tu i tu mieć coś lepszego. Jeżeli kompromis, to moim zdaniem nie kupować nic, zawinąć klamota w polar i włożyć do "normalnej", posiadanej torby/plecaka. Dodatkowy zysk z niezwracania na siebie uwagi.
Niestety na chwilę obecną, muszę się kierować tą barierą. Aczkolwiek nie gwarantuję że jej nie przekrocze. Możesz wstawić jeszcze raz zdjęcie zapakowanej piątki w ten Plecaczek? Nie mogę się dogrzebać do tego postu co mówiłeś. I czy on faktycznie jest tylko zakładany przez ramie czy można rozdzielićż na dwie szelki?