Krzysiek...to połączenie z EF 2x III to chyba nie bardzo, bo oprogramowanie Canona 5D III wspiera AF z f8 i to po aktualizacji firmware'u.
Wersja do druku
Witam, od kiedy kupiłem 5DIII cały czas mam problem z wyświetlaczem LCD i nie tylko.Nie uruchamia się podgląd zdjęć na wyświetlaczu body LCD, brak reakcji na kręcenie kółkiem w celu zobaczenia poprzedniego zdjęcia.Nowy upgrade nic nie wniósł.Macie takie problemy ze swoimi trójkami?
nic nie wgrywałem ,wszystko działa ok
Masz tu kilka ptasich zdjęć:
TC x1.4 III
TC x2 III - tylko dwa Księżyce.
Ze starszymi konwerterami nie szukałem, ale może być więcej.
Jeśli to nie kwestia "zawieszenia" oprogramowania, a problem ma charakter ciągły - proponowałbym autoryzowany serwis.
W swoim body zauważyłem "wieszanie się" po jakimś czasie pracy z battery packiem Newella. Niby z poczatku wszystko działa, a po kilkudziesięciu zdjeciach aparat przestaje reagować na zmiany ustawień przysłony, czasu itp. Rezygnacja z gripa pomogła, samo body nie ma takich tendencji. Pomaga też (na jakiś czas) wyjęcie i ponowne włożenie akumulatorów (używam dwóch oryginalnych). A Newella chyba odeślę reklamacyjnie do sprzedawcy, choć nie wiem, czy decydent uznający usterki zrobi tyle fot, by dojść do awarii.
Faktycznie jest coś takiego. Nie jestem poliglotą, znam tylko angielski. No to system JuzaPhoto się wyłożył, bo nie można podać dwóch konwerterów w parametrach zdjęcia.