Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Jakiś specjalistycznych testów nie robiłem, ale wszystkie szkła jakie posiadam na pierwszy rzut oka trafiają w punkt z nowym 6d. Warto w takim razie bawic się w fotografowanie jakiś tablic i ewentualnie coś dostrajać? Są szanse ze zobaczę jeszcze jakąś różnicę w ostrości? Pytam bo nie mam o tym pojęcia, nigdy nie miałem body z możliwością kalibracji.
Cytat:
Zamieszczone przez
elduce
Jakiś specjalistycznych testów nie robiłem, ale wszystkie szkła jakie posiadam na pierwszy rzut oka trafiają w punkt z nowym 6d. Warto w takim razie bawic się w fotografowanie jakiś tablic i ewentualnie coś dostrajać? Są szanse ze zobaczę jeszcze jakąś różnicę w ostrości? Pytam bo nie mam o tym pojęcia, nigdy nie miałem body z możliwością kalibracji.
dla ciekawości jak Ci się nudzi, albo jak na zdjeciach coś Cię zaniepokoi, tak to nie ma co sobie głowy zawracać i lepiej zdjęcia robić temu co lubisz a nie tablicom...
Jak nie "czujesz" lub nie widzisz że są pudła to daruj sobie testy, tylko rób zdjęcia.
Co do moich odczuć to szkła nabrały drugiego życia ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Jak nie "czujesz" lub nie widzisz że są pudła to daruj sobie testy, tylko rób zdjęcia.
Co do moich odczuć to szkła nabrały drugiego życia ;)
A jak sprawuje się 6D na Al Servo w dynamicznych ujęciach? Czy AF daje radę?
Jak dla mnie daje, ze 100-400 nawet całkiem sprawnie. Ale nie mam za bardzo porównania do innego zestawu. Wcześniej miałem 60d i inne szkło.
No to fakt, że stare szkła wypadły na moim 6D rewelacyjnie. Aż się zdziwiłem jak ostrym obiektywem jest mój 17-40, 70-200L f4 również.
Właśnie dotarł do mnie nowy 6d :D potwierdzam problem z pierwszym ładowaniem aku. Musiałem wyjąć i n nowo włożyć do ładowarki że by zaczął się ładować. Jutro ruszam w plener przetestować wraz z 16-35:) Więcej na temat zestawu opiszę jutro ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
elduce
No to fakt, że stare szkła wypadły na moim 6D rewelacyjnie. Aż się zdziwiłem jak ostrym obiektywem jest mój 17-40, 70-200L f4 również.
A jakie body miałeś wcześniej, jeśli można wiedzieć? Pytam, bo mam dokładnie te same szkła i chętnie też bym je podrasował.
Dzięki za informację. Czyli skoro mam 5dmkII, to znaczy, że te szkła są już wystarczająco rasowe ;)