-
Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Fragmenty kilku świeżych maili skierowanych do mnie jako sprzedającego:
- "jaka ostateczna cena?"
- "co Pan powie na kwotę x" (kwota niższa o 20%)
- "czesc, kost to London?" (oryginalna pisownia)
- "Mam L 28-70 więc nie zależy mi aż tak bardzo. Proszę przemyśleć a jeśli przez dłuższy okres nie będzie zainteresowania Pańskim obiektywem powrócimy do rozmowy."
- "Jestem bardzo zadowolony z odpowiedzi do mnie i chcialbym kupic przedmiot, co to jest stan przedmiotu i zakup towaru dla mojego syna i chcialem sie dowiedziec, ze bede co platnosci przelewem bo mam maly problem z moim PayU konto na Allegro i bedzie równiez dodac dodatkowy kontroler 200PLN do zaplaty jako koszty wysylki do Wielkiej Brytanii za posrednictwem Pocztex-EMS (EE) i koszt wysylki do Wielkiej Brytanii z Pocztex-EMS (EE) tutaj (Cennik - przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym - EMS | Pocztex.pl), Ja potrzebowac ty wobec poczta mi swoje dane bankowe pelnej platnosci"
-"czekam na szybką zmianę ceny i kupuję"
Co do 600L to nie wyobrażam sobie innego sfinalizowania transakcji niż odbiór osobisty z przetestowanie obiektywu na własnym body.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Co do 600L to nie wyobrażam sobie innego sfinalizowania transakcji niż odbiór osobisty z przetestowanie obiektywu na własnym body.
Oczywiście, ale znów nie bierzesz pod uwagę tego konkretnego przypadku - po obiektyw trzeba by jechać 300 km.
To trochę tak jak z kupnem samochodu - "Panie, 180 tysięcy przebiegu, bezwypadkowy, idealny stan", a na miejscu zastajesz ruinę z licznikiem przekręconym o 100%.
Oczywiście kosztów dojazdu nikt nie wraca...
Zrobienie kilku sampli nie zajmie wiele czasu, a potencjalnemu nabywcy może oszczędzić 250 zł wydanych niepotrzebnie na paliwo. Chyba, że sprzedający ma coś do ukrycia...
-
Dla mnie dziwne jest, że facet nie wrzucił kilku rawów na hosting do opisu aukcji, to nie są tanie zabawki i takie coś może rozwiązać wiele problemów i zawracania gitary. Jak ktoś ma wydać >12 000 na szkło to i te 250-300 na paliwo to znowu nie tak dużo.
Co do gaduł to sprzedając Tamrona 150-600 zadzwonił do mnie facet i gadaliśmy ponad godzinę, żałuję, że dał 5 dych mniej niż zwycięzca aukcji bo fajnie mi się z nim gadało i chciałem, żeby kupił to szkło. :D A rozumiem, że nie każdy ma do wtopienia kilka tysięcy na szkło. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
busz
Jak ktoś ma wydać >12 000 na szkło to i te 250-300 na paliwo to znowu nie tak dużo.
Wydać 250 zł by kupić obiektyw a zmarnować 250 zł (i pół dnia) na niepotrzebną wycieczkę to dwie różne sprawy...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Wydać 250 zł by kupić obiektyw a zmarnować 250 zł (i pół dnia) na niepotrzebną wycieczkę to dwie różne sprawy...
Przy takiej kwocie nawet jakbym dostał sample to pojechałbym odebrać szkło osobiście, a na miejscu zawsze można się zdziwić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Wydać 12 tys i nie dostać tego co się kupiło to jeszcze większa strata. Pół dnia może nie wystarczyć na odrobienie strat.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
busz
Przy takiej kwocie nawet jakbym dostał sample to pojechałbym odebrać szkło osobiście, a na miejscu zawsze można się zdziwić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Wydać 12 tys i nie dostać tego co się kupiło to jeszcze większa strata. Pół dnia może nie wystarczyć na odrobienie strat.
Być może mało precyzyjnie się wyrażam - nie kupiłbym obiektywu za 12 koła wyłącznie na podstawie sampli przesłanych e-mailem, odbiór osobisty i oględziny są oczywiste.
Sample są potrzebne po to, żeby nie jechać zupełnie w ciemno po ewidentnie zajechanego klocka (strata czasu i kasy na paliwo).
Jeśli sample są OK, to prawdopodobieństwo powrotu do domu z obiektywem zasadniczo wzrasta i wtedy 250 zł wydane na paliwo jest po prostu koniecznym kosztem.
-
Tu się z Tobą zgadzam Merde. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Być może mało precyzyjnie się wyrażam - nie kupiłbym obiektywu za 12 koła wyłącznie na podstawie sampli przesłanych e-mailem, odbiór osobisty i oględziny są oczywiste.
Sample są potrzebne po to, żeby nie jechać zupełnie w ciemno po ewidentnie zajechanego klocka (strata czasu i kasy na paliwo).
Jeśli sample są OK, to prawdopodobieństwo powrotu do domu z obiektywem zasadniczo wzrasta i wtedy 250 zł wydane na paliwo jest po prostu koniecznym kosztem.
No to w takim razie się nie zrozumieliśmy :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
Nie znamy szczegolów, ale publicznie sie obmawia i rzuca jakies podejrzenia na bogu ducha winnego allegrowicza.
No i dlatego z wszelkimi wnioskami bym się wstrzymał.....
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
W sumie warto moze zastanowić sie jaki sens ma istneinie takiego forum, bo kazdy moze napisac tutaj wszystko bezkarnie o kazdej aukcji :(
No cóż, taka cena wolności słowa ;).
-
Jak dla mnie, sprzedajacy powinien obowiazkowo zlinkowac sample w aukcji i po zawodach. Nie trzeba 20 osoba wysylac czegos codziennie.
Niestety, cena musi za soba tez niesc jak to sie mowi w UK "fantastic shopping experience" ;)
Obrona typa ktory sprzedaje obiektyw ale nie linkuje zdjec jest wg. mnie nieuzasadniona. To jak sprzedaz auta bez wlaczenia silnika i wmawiania kupujacemu, ze chodzi jak zyleta. A wystarczylo przekrecic kluczyk.
Druga sprawa to zachowanie w/w typa, juz widze jaki jest pomocny przy jakimkolwiek problemie ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Jak dla mnie, sprzedajacy powinien obowiazkowo zlinkowac sample w aukcji i po zawodach.
No tak, nie ma sampli to najlepiej ban na allegro.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Druga sprawa to zachowanie w/w typa, juz widze jaki jest pomocny przy jakimkolwiek problemie
Odbierasz towar osobiście i sprawdzasz. Jest ok kupujesz. Jak tobie potem po tygodniu lub miesiącu coś padnie w obiektywie to co ma zrobić sprzedający? Zwrócić pieniądze?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
I prokurator! Jak mógł nie dać sampli! To Ci cwaniaczek!
:(
Wniosek:
W sumie powinniśmy określić ilość sampli przy konkretnej przysłonie i z wieloma aparatami. W regulaminie Alledrogo. Jako warunek sine qua non.
Wedle wzoru:
- po dwa sample z każdej możliwej przysłony do ustawienia w aparacie. W wersji RAW i JPG (tutaj w załączeniu seria warunków technicznych)
- zdjęcia z co najmniej dwóch różnych puszek serii X oraz dwóch amatorskich z matrycy APSc i FF - aby nie było wątpliwości.
- do tego jeszcze przydałoby się sampelki pod światło (ze trzy rózne konty) + całkowicie po ciemku
- no i żeby w pełni być "uczciwym allegrowiczem" ! jeszcze niech dołoży w innym systemie, np. Sony z przejsciówką na bagnet C.
Jak spełni te wszystkie warunki to dopiero może wystawić aukcje na allegro. Inaczej forumowicze z Canon Board go zjedzą żywcem!
:):)
-
Jak ja lubię takie popadanie z jednej skrajności w drugą.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Odbierasz towar osobiście i sprawdzasz. Jest ok kupujesz.
Powiedzcie mi proszę jak sprawdzić ostrość obiektywu 600mm lub choćby 400mm w pochmurny / deszczowy dzień?
-
obiektywy działają także w deszczowe i pochmurne dni
no chyba ze chodzi o yongnuno
większy kłopot byłby chyba w słoneczny dzień na pustyni?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Odbierasz towar osobiście i sprawdzasz. Jest ok kupujesz. Jak tobie potem po tygodniu lub miesiącu coś padnie w obiektywie to co ma zrobić sprzedający? Zwrócić pieniądze?
Sprzedajac towar za 12000 warto zatroszczyc sie o taki szczegol. Koles nie linkuje sampli i niczego nie wysyla. Slepy by tego szkla nie kupil.
A jesli cos bylo nie tak od poczatku i nie zauwazyles tego?
Szok, przez to liberalne podejscie ludzie traca nie takie pieniadze. A wystarczy pomyslec troche. No chyba, ze kupno szkla za 12 czy 16tys to dla was jak wyskoczenie na loda. Gratuluje zarobkow i lekkiej reki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Sprzedajac towar za 12000 warto zatroszczyc sie o taki szczegol. Koles nie linkuje sampli i niczego nie wysyla. Slepy by tego szkla nie kupil.
A jesli cos bylo nie tak od poczatku i nie zauwazyles tego?
Szok, przez to liberalne podejscie ludzie traca nie takie pieniadze. A wystarczy pomyslec troche. No chyba, ze kupno szkla za 12 czy 16tys to dla was jak wyskoczenie na loda. Gratuluje zarobkow i lekkiej reki.
A jaka jest różnica między aukcją ze zdjęciami a aukcją bez zdjęć ? Wydaje mi się, że aukcje ze zdjęciami są podejrzane. Jeżeli ktoś chce cię oszukać to na pewno wstawi na aukcję zdjęcia i będzie ci sample wysyłał
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
A jaka jest różnica między aukcją ze zdjęciami a aukcją bez zdjęć ? Wydaje mi się, że aukcje ze zdjęciami są podejrzane. Jeżeli ktoś chce cię oszukać to na pewno wstawi na aukcję zdjęcia i będzie ci sample wysyłał
Jeżeli ktoś będzie chciał oszukiwać, to zrobi to bez względu, czy doda zdjęcia, czy nie. Będąc wzrokowcami raczej zawsze będziemy ciekawi jak się prezentuje przedmiot sprzedaży. Sample to temat rzeka, ale wały widziałem nietęgie, co nie oznacza, że każdy zamieszczający sample to oszust.
-
Zawsze zamieszczam sample przy sprzedaży obiektywów i sample na dużej przysłonie przy sprzedaży body w celu pokazania czystości matrycy. Praktycznie za każdym razem, kiedy tego nie robiłem, dostawałem po kilka maili z prośbą o sample - szkoda czasu na wysyłanie ich każdemu.
Nie czuję się jednak oszustem...
-
Niestety, znamy relację tylko jednej strony...
Gdyby sprzedawcy zależało na transakcji - zamieściłby przynajmniej linki do RAw-ów, albo np. napisał: "zawsze zdjęcia robiłem na 5,6, gdyż moim zdaniem wszystkie 600/4 trochę mydlą na pełnej dziurze (z pracy wracam po 18.00 i nie ma warunków o tej porze roku do robienia zdjęć)"
Posłużę się analogią: ktoś sprzedaje mercedesa, ale zdjęcia zamieszcza tylko z lewej strony, bo drugą stroną samochód stoi przy murze, a akumulator słaby...
Oczywiście sprzedający nie ma obowiązku sprzedaży sprzętu temu konkretnemu klientowi - i to też trzeba uszanować - nie powinno prowokować to takich publicznych oskarżeń.
Sam np. w grudniu uzgodniłem kupno tabletu wacom od jednego z forumowiczów (dużo postów, dział "sprzedam" naszej giełdy), gdy nasz kontakt się urwał... Znalazł lepszą ofertę? A może nie miał do mnie zaufania? Zdarza się!
Myślę, że kolegę Kosmo poniosły emocje - a emocje przy zakupach na allegro - to baaaaardzo zły doradca!
Co do mnie - ja bym tego szkła przy takim nastawieniu sprzedawcy nie kupił - i już :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Element7th
Zawsze zamieszczam sample przy sprzedaży obiektywów i sample na dużej przysłonie przy sprzedaży body w celu pokazania czystości matrycy. Praktycznie za każdym razem, kiedy tego nie robiłem, dostawałem po kilka maili z prośbą o sample - szkoda czasu na wysyłanie ich każdemu.
Nie czuję się jednak oszustem...
I to jest profesjonalne podejscie!
-
do tej pory dostawałem maile z pytaniem czy wyśle do angli/nigerii/antarktyde
dzisiaj taki pieprzo#y bambus kliknął na przedmiot, jego dane;
karol kroplewski
yotoyo 67
78-787 jewe
+447035964063
nelinajames@gmail.com
dane jak widać z księżyca i oczywiście mail;
po prostu kupic swój przedmiot i chce, zebys wiedzial, ze mam problem z PayU a ja tylko przekazac ci pieniadze z Banku transfer.i'm zakupu tego tutaj w London.i jestem gotów zaplacic te fee.I dokonania transportu Sprawdzilem koszt wysylki tutaj (Cennik - przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym - EMS | Pocztex.pl) i jest o 200 zl,
Musisz maila mi swoje pelne dane bankowe do zlozenia takiego jak
Imie i nazwisko:
Numer konta:
adres:
Miasto:
Kod pocztowy:
Nazwa banku:
Numer telefonu:
tak, ze mozna dokonac transferu do Ciebie ...
no i z rana mnie #####
wystawiłem mu od razu negatywa, ze konto przejęte i trzeba uważać i już jakiś koleś napisał do mnie ze właśnie przeczytał mój komentarz bo tez sprzedał przedmiot i dostał maila z translatora ;)
-
klient dostał 5 negatywów i allegro wszystkie wycięło
jestem ciekaw jak ktoś mu znowu przejmie konto i kogoś oszuka to kto będzie winien?
zawsze stali na stanowisku ze komenty są nienaruszalne
-
Witam,
Chciałbym podusmować część tego wątku, która odnosiła się do szkła 600mm/ f:4.
Ponieważ sytuacja wydawała mi się cokolwiek dziwna, wiec napisałem do sprzedajnego po zakończeniu aukcji z pytaniem czy szkło jest do kupienia.
Ponieważ zajmuje się fotografią przyrody, takie szkło juz kiedyś posiadałem - postanowiłem sprawdzić i może kupić je ponownie.
Nagonka na forum dodatkowo mnie zmobilizowała.
Po kilku godzinach dostałem uprzejmą odpowiedź, że szkło jest do kupienia. Poprosiłem o datę spotkania celem oglądnięcia obiektywu, sprawdzenia. Sprzedający poinformował mnie, ze jest na weekend na Biebrzy, robi ptaki i wraca w niedziele (wczoraj).
Jestem z Gdańska, umówiłem sie w Toruniu (300km w obie strony) na konkretną godzinę, ustaliliśmy cenę wyjściowa.
Przez dwa dni nie mieliśmy żadnego kontaktu.
W niedziele stawiłem się w Toruniu w umówionym miejscu. Co do minuty pojawił się Adam i okazał sie przemiłym człowiekiem, którego okazało sie, że znam z fotografii przyrodniczej, bo sam jest bardzo znanym toruńskim fotografem ZPFP i działaczem kultury. Był zupełnie zaszokowany sprawą i podejrzeniami, które pojawiły się na canon board. Z jego strony cała sytuacja wyglądała kompletnie inaczej. Szkło okazało się w pełni zgodne z opisem, w doskonałym stanie. Sprawdziłem, przestrzelałem i zmieniło właściciela w 30 minut.
Bez ŻADNYCH problemów!
To tylko dowodzi, jak łatwo jest rzucić na kogoś oskarżenie i jakim fatalnym celom może przyświecać taka kategoria na forum użytkowana przez nieodpowiedzialne osoby.
Uprzejmie proszę, aby admin usunął cały ten fragment wątku, w którym pojawia się nick i link do tej aukcji, bo szkalujemy imię bogu ducha winnej osoby. A spraw anie dotyczy 500zł, ale poważnych pieniędzy.
-
Albo zostawić posty jako przestrogę dla tych którzy zbyt pochopnie oceniają człowieka tylko na podstawie tego, że nie zamieścił na aukcji sampli albo nie ma oryginalnego pudełka do sprzętu.
-
Kolega Iczek rownie dobrze mogl sobie napisac ta nowele na kolanie. Jakby sie ta mroczna historia nie skonczyla, zawsze warto przedstawic przedmiot taki jaki jest i nie zbywac potencjalnych kupujacych.
Uzytkownicy allegro juz zapewne maja dosc ziemniakow zamiast tel i podobnych akcji.
Niestety, swiat jest taki a nie inny. I lepiej dmuchac na zimne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Kolega Iczek rownie dobrze mogl sobie napisac ta nowele na kolanie.(...)
Przypominam, że znaliśmy wyłącznie relację jednej strony, i to chyba napisaną w emocjach...
Dla mnie zastanawiające były natomiast wpisy niektórych kolegów - jacy to namolni są kupujący :D
Ale, oczywiście nie ma zakazu selekcji kandydatów na kupców...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
v.1958
Ale, oczywiście nie ma zakazu selekcji kandydatów na kupców...
Nie ma możliwości selekcji kupujących przy wystawieniu aukcji na allegro. Jeśli robisz to z opcją "kup teraz" to już w ogóle. Potencjalnego kupującego można najwyżej zniechęcić i dodać do black listy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nie ma możliwości selekcji kupujących przy wystawieniu aukcji na allegro. Jeśli robisz to z opcją "kup teraz" to już w ogóle(...)
Zgadza się, ale kupujący taki sprzęt poprzez opcję "kup teraz" i bez zasięgania dodatkowych informacji to - delikatnie mówiąc - ryzykant :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Kolega Iczek rownie dobrze mogl sobie napisac ta nowele na kolanie. Jakby sie ta mroczna historia nie skonczyla, zawsze warto przedstawic przedmiot taki jaki jest i nie zbywac potencjalnych kupujacych.
Uzytkownicy allegro juz zapewne maja dosc ziemniakow zamiast tel i podobnych akcji.
Niestety, swiat jest taki a nie inny. I lepiej dmuchac na zimne.
Nikt nie mówi żeby nie dmuchać na zimne. Ja też staram się być ostrożny i o wszystko skrupulatnie pytać ale narzucanie obowiązku umieszczania sampli zdjęć w ofertach sprzedaży jest absurdem. Każdy sprzedaje jak chce i kupującym nic do tego a czy sprzedający sprzeda czy będzie się bujał to już jego sprawa. Dla mnie ważniejsze są rzeczywiste zdjęcia sprzedawanego przedmiotu, jego wygląd, stopień zużycia, stan techniczny niż nic nie mówiące mi sample, które można w zaciszu domowym robić na live view tak żaby obraz był ostry jak żyleta chyba, że są tacy geniusze co potrafią po zdjęciach ocenić sprawność obiektywu to zwracam honor - ja taki genialny nie jestem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
(...)Dla mnie ważniejsze są rzeczywiste zdjęcia sprzedawanego przedmiotu, jego wygląd, stopień zużycia, stan techniczny niż nic nie mówiące mi sample, które można w zaciszu domowym robić (...)
Idąc tym tropem - to odrobina fotoszopa i i sprzęt po Afganistanie wygląda, jak nówka! :D
Oczywiście, obowiązek zamieszczania sampli - to gruba przesada, ale gdy kupujący grzecznie prosi...
Dla mnie ważny jest też sam kontakt z kontrahentem - choć i tu pewnie średnio biegły hochsztapler nie miałby kłopotu z wprowadzeniem mnie w błąd :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Kolega Iczek rownie dobrze mogl sobie napisac ta nowele na kolanie. Jakby sie ta mroczna historia nie skonczyla, zawsze warto przedstawic przedmiot taki jaki jest i nie zbywac potencjalnych kupujacych. .
Ależ głupoty piszesz. Szkoda nawet gadać. Nawet gdyby Ci wyryć to na czole to i tak nie uwierzysz. Dla Ciebie każdy to przysłowiowy "pijak złodziej" i te zabawy w insynuacje. Byle popluć trochę jadem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
Ależ głupoty piszesz. Szkoda nawet gadać. Nawet gdyby Ci wyryć to na czole to i tak nie uwierzysz. Dla Ciebie każdy to przysłowiowy "pijak złodziej" i te zabawy w insynuacje. Byle popluć trochę jadem.
To nie jad, to konserwatyzm.
-
Konserwatyści kupują w sklepach nie w internecie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Konserwatyści kupują w sklepach nie w internecie.
Dobre [like]!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
Uprzejmie proszę, aby admin usunął cały ten fragment wątku, w którym pojawia się nick i link do tej aukcji, bo szkalujemy imię bogu ducha winnej osoby. A spraw anie dotyczy 500zł, ale poważnych pieniędzy.
Iczku, były właściciel obiektywu EF 600/4 ma przecież pełne prawo zarejestrować się na forum (jeśli go tu nie ma) i przedstawić swoją wersję wydarzeń. Jeśli z tego prawa skorzystać nie chce, to znaczy że najprawdopodobniej ma to gdzieś.
Nie ma sensu ani cenzura w tym wątku (przypominam: jego tytuł to "PODEJRZANE aukcje"), ani również zabawa w adwokata.
-
Merde. Taka argumenracja jest identyczna do tej: skoro pani nie zglosila ze gwalci Pania codZiennie przelozony, to sprawy nie ma.
Identyczna.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
A gdyby taki przekaz tez nie docieral do admimow dorum to przypomne iz w Polsde póki co mamy prawo, ktore opiera sie na zasadzie
Udowodnienia winy, a nie udowadniania niewinnosci.
Taka sobie stara rzymska zasada znana od jakiego 1000 lat.
-
CANON A F (5315114984) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - wygląda podejrzanie, niedbale ustawiona aukcja, użytkownik bez komentarzy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
A gdyby taki przekaz tez nie docieral do admimow dorum to przypomne iz w Polsde póki co mamy prawo, ktore opiera sie na zasadzie
Przekaz nie jest taki sam, bo tu nikt nie napisał, że użytkownik sprzedający 600/4 jest oszustem, tylko, że aukcja jest podejrzana. Jakbym chciał kupić szkło i sprzedawca by mi nie odpowiadał na maile to też bym uznał aukcję za podejrzaną, co nie znaczy, że nazwałbym sprzedawcę oszustem, do tego musiałbym mieć dowody.
-
zgłoś ta aukcje bo to śmierdzi przekrętem na kilometr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
Drogi kolego - administracja tego forum nie zajmuje się cenzurą ani oceną merytoryczną wpisów (także od strony formalnej i prawnej). I nie będziemy tu niczego wycinać ani cenzurować. Nie mamy ani uprawnień ani możliwości weryfikacji tego co piszą użytkownicy. Gdyby wprowadzić w życie to o co postulujesz to trzeba by wycinać każdą dyskusję w której ktoś wyraża jakąś opinię z którą inna osoba się nie zgadza. Forum straciłoby sens.
Bardzo proszę zakończyć dyskusję na ten temat w tym wątku, bo niczego tu cenzurować nie będziemy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
zgłoś ta aukcje bo to śmierdzi przekrętem na kilometr
Jest w Piasecznie, wiec jak ktoś jest z WAW to można spróbować się umowic, I zobaczymy jak pójdzie.
-
nie ma w opisie odbioru osobistego, tylko komunikacja telefoniczna
-
Canon EF 70-200 mm f/2.8L USM JasĹo ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
Odbiór osobisty?
"Nie, bo jestem za granicą"
Wysyłka za pobraniem?
"Nie, bo to koszt ponad 200zł, ale możesz wpłacić połowę wartości obiektywu, ja wyślę i jak będzie OK to dopłacisz resztę, a jak nie to odeślesz i zwrócę Ci pieniądze"
:)
-
Mam pytanie, czy możesz mi podać jakieś szczegóły dotyczące tego obiektywu?
Skradziono mi takowy obiektyw, wraz z resztą sprzętu. Może jest jakaś szansa aby był to właśnie ten.
-
Za dużo szczegółów Ci niestety nie podam. Stan z opisu i zdjęć bardzo dobry. W komplecie osłona i futerał. Sprzedawała jeszcze jakiś inny obiektyw, ale niestety nie pamiętam jaki - za dużo ostatnio przeglądam ofert.
login klaudiaa.burda,już zablokowany. Z Jasła (podkarpackie). Nie było nr telefonu oczywiście.
-
Jeśli dobrze pamiętam to drugim obiektywem był 50/1.4 taaaanio bardzo.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
boniek82
Jeśli dobrze pamiętam to drugim obiektywem był 50/1.4 taaaanio bardzo.
50/1.4 też mu zajumali, więc prawdopodobieństwo że to ten złodziej/paser jest coraz większe...