Ja w zależności od daty i godziny też chętnie zajrzę, dowiedzieć się coś ciekawego i poznać prę ciekawych osobistości ;)
Wersja do druku
Ja w zależności od daty i godziny też chętnie zajrzę, dowiedzieć się coś ciekawego i poznać prę ciekawych osobistości ;)
Jarku... To ja sobie po cichu sfocę felgę albo przedni zderzaczek :mrgreen:
Pozdr.
Ale mnie tu dawno nie było :D
Co do sesji w loftach bo kiedyś się dowiadywałem, nie robią problemów, można wchodzić większą grupą i focić, koszt to 450-550zł za dobę, jednak ja bym większą grupą niż 5 osób nie wchodził, z wiadomych względów, zawsze można podzielić się w ciągu tej jednej doby.
no to lipa jak sa takie koszty wynajęcia :-(
Może poszukajmy w konkurencyjnych dla hoteli apartamentach prywatnych lub studiach ?
STUDIO-LOFT na wynajem w Łodzi - Cennik
Apartamenty hotelowe w Łodzi | Standard lepszy niż hotel: parking, LCD TV, WiFi, kuchnia i więcej - zobacz
Jaka cena nas interesuje i na ile godzin jest taki lokal potrzebny ?
Jakie są przewidywane koszty wizażystki i modelki ?
robertunio, fajnie że sie włączyłeś, bo juz myślałem że samotnym organizatorem zostane tego spotkania, a jak pisałem wczesniej nie mam tyle czasu żeby sie wszystkim zająć :-) szczególnie że uziemniony jestem tzn bez samochodu
może i ja się dopiszę. co prawda amator ze mnie i tak jak czytałem wasze plany to nie chciałem się wygłupiać ale widzę ze robertunio zaznaczając też bycie amatorem przetarł szlaki :-D
więc jeśli to nie będzie 1-3 marca to się pojawię.
1 analogforever
2 szuler
3 barman 90%
4 bazyss 90%
5 robertunio
6 Danon
7 Morfii
8 mwitek
Ja nie jestem z Łodzi, więc tak tylko zapytam - uda się coś ogarnąć z tym tematem czy będzie jak zawsze :mrgreen: ?...
Nie pomogę w organizacji, bo nie mam możliwości - stąd pytanie ;)
Pozdr.
robertunio, miejscówki konkretne! jeśli chodzi o czas to myślę, że 4h musi być. w zależności też ile będzie docelowo osób
i chyba zakończyliśmy kolejne spotkanie :twisted:
Mam nadzieję, że jeszcze nie. Wysłałem kilka zapytań odnośnie udostępnienia pomieszczeń na taką sesję.
Dziwne (być może tak jest zawsze, ale robię to I raz) ale każdy po usłyszeniu założeń: 8-10 Osób,
4-8 godz., sesja fotograficzna podnosi kwotę do 700 a nawet 1500 (Giemzów) PLN. Nie chcę całej historii moich mailingów przytaczać
bo nie miejsce i czas. Jak tylko znajdę coś taniego (myślę o ok. 200-300 Pln) to dam zaraz znać. Mam nadzieję, że nie tylko ja szukam :)).
Będzie trzeba do tego doliczyć pewnie jeszcze koszt modela/ki, manicurzystki. Ktoś z Was się orientuje jakie to koszta ?
Chyba tylko mi udawało się zbierać chętnych i coś z tego wychodziło, łódź to specyficzni ludzie :/
Teoretycznie mógłbym to zorganizować, ale widzę to tylko w opcji nie po kosztach, tzn. ok 100zł przy 8-10 osobach, macie lokal przez kilka godzin, 2 grupy fotografów żeby każdy mógł na spokojnie podziałać, 3-4 modelki, make-up, stylizacje, oświetlenie zapewnione. Jeśli byli by chętni - zapraszam, można coś ustalić
Bo jak widzę że ktoś chce wynająć lokal za 200zł do zdjęć, które typowo mogą służyć jako reklama, do tego brać pierwsze lepsze modelki byle tfp, make up może wg niektórych nawet nie być, byleby było tanio, to to się kupy nie trzyma niestety.
Zobaczcie sobie jak inni sobie radzili:
Master Class Weekend Łódź - Backstage - YouTube
Koszt modelki - to zależy jakie się ma portfolio i znajomości :) Makeup - ok 50zł, za dwa da się załatwić, fryzura to samo mniej więcej.
ale nie taki lokal jak na filmie...
Mam taką propozycje. Co Wy na to aby zacząć organizować Foto Deje (pewnie część pamięta te organizowane przez Moje Miasto) w różnych ciekawych miejscach (typu stare rozwalone czy też odrestaurowane fabryki/pałace itd itp... ogólnie ciekawe miejsca nie koniecznie dostępne na codzień dla zwykłego szarego Łodzianina). Osobiście mógłbym się zająć kontaktem z ''opiekunami'' obiektów które by nas interesowały. Może MMka wzięłaby nas pod patronat, albo np Nasze miasto czy Obiektywna? Można by coś pokombinować. Nie znam zbyt wielu ciekawych miejsc więc tu prosiłbym o jak najwięcej propozycji. Oczywiście widziałem to od początku do końca bezpłatne dla każdego zainteresowanego.
ja mogę tylko napisać, że jestem zainteresowany bardziej takim fotografowaniem niż kolejny cykaniem dziuni w studio
będziesz robić zdjęcia na Widzewie w rundzie wiosennej?
Tak będę.
Każdy pomysł jest dobry... Czekamy na jakieś propozycje, puki są chętni :)
oczywiście poprawię się panie fotografie
życzę fotografowania samych profi modelek :)
odpowiedź także z klasą...
fajny filmik, gratuluje jeśli to Ty kręciłeś :-)
sorry ze mnie nie było troszke ale byłem totalnie out ostatnio , robertunio widze ze troche pogadałes w tych lokalach , jak mozesz to podeslij mi tel do siebie na priv , aligator16 - widzisz , spotkań w studio było juz kilka , ja z nich mam aż całe 3 zdjecia w portfolio z czego dwa po niezłej pracy domowej w PS , podrzuciłem pomysł zrobienia czegoś co wzbogaciło by mi portfolio i myslę że innym także , a prace studyjne tego nie zrobią, chyba ze bedzie to high end makijaż i stylizacja na ładnej buźce , chociaż osobiście zdecydowanie wolałbym bielizne na zgrabnej modelce , bo bardziej mi takie zdjecia są potrzebne, pewnie kiedyś zadowoliłbym sie jakimiś portrecikami studyjnymi , teraz nie , nie wiem jak inni ale widze ze na liste wpisały sie osoby które troszke fotografują juz , przynajmniej te które znam dlatego zarzuciłem temat spotkania niestudyjnego .
No niestety wszystkim dogodzić się nie da, jednym coś te spotkania dały, innym nie. Co do studyjnych spotkań, ja odpadam raczej przy organizacji takiego czegoś, zmieniłem studio i musiałoby mi się to bardzo opłacać. Ogólnie mogę pomóc/zorganizować te lofty jeśli będą chętni, jako uczestnik raczej odpadam z pewnych względów :)
Temat Foto Dejów na razie podrzuciłem Obiektywnej. Oni jednak nie mają osobowości prawnej co stanowi duży problem jeśli chodzi o dogadywanie się z tymi wszystkimi instytucjami operującymi obiektami, które by nas interesowały. Szukam dalej.
Mam pilną sprawe. Szukam kogoś z Łodzi, kto posiada 1d (obojętne czy 1d2/3/4... X :D) i mógłby się spotkać chociaż na 10min, obojętne gdzie (manufaktura albo jakieś inne miejsce w centrum, albo mogę nawet podjecać gdzieś dalej) i udostępnić mi na kilka chwil puszke. Bardzo chciałbym przetestować na 1dynce moją sigme 120-300OS. Chce sprawdzić jaka będzie różnica w pracy AF w porównaniu do mojego 7d z którym ta sigma chyba za bardzo się nie dogaduje;/. Dla zainteresowanego moge w zamian podrzucić też do testów sigme 8-16 i oczywiście będzie można przestrzelić samemu 120-300/2.8 :D
mam 1d3, ale będę w Łodzi od 03.06
--- Kolejny post ---
mam 1d3, ale będę w Łodzi od 03.06
Siemanko,
może ktoś z naszych rejonów ma chęć sprzedać swój słoik.. canona 85 f1,8. Chętnie przygarnę dobrą sztukę :)
Obadałem w tygodniu jedną fabryczkę w centrum. Ze cztery kondygnacje ruin. Dodatkowo graffiti + bajzel ;) Można wchodzić bez większych problemów.
Sampelek z poddasza: Woophy - Download
Gdzie to dokladnie jest ?
Na Tymienieckiego, tuz przy Lodzkiej Strefie Ekonomicznej. Wchodzi sie do ruiny przez okno :D Ja bym tam w zyciu zadnej modelki nie zabral, no ale co kto lubi.
Bingo. Już wchodzi się wygodnie. Gorzej z poruszaniem się po wnętrzu, straszny pieprznik gdzieniegdzie. Modelka rzeczywiście by musiała być odważna. Ale sesja typu zombiee lub biała dama mogłaby się wpasować jak ulał ;)
temat odżył ? :)
dzieje się coś ostatnio?
u mnie niestety praca... powoduje, że nie mam zbyt wiele czasu na hobby a teraz szykuje się znów wyjazd na dłuższy czas.:cry:
Fotodej w galerii
kolejny fotodej wrzucony na toye, ktos moze orientuje sie gdzie mozna znalezc informacje o tych fotodejach przed faktem tak aby mozna bylo na nie skoczyc ? :D
Odliczam się!
OK, Witajcie więc,
Mam dwie "modelki" tzn. zabytkowe autka nadające się do ciekawych sesji fotograficznych.
Tutaj fotki autek: DKW F8 Meisterclasse
Renault Primaquatre
Jeśli zebrało by się kilka osób, możemy zrobić jakieś foconko, kwestia tego czy są chętni, czy ma ktoś jakieś światła lub dodatkowy sprzęt oraz wybór miejsca bo ja mogę dodatkowo jeszcze jakąś blende, statywów kilka wziac.
Miejsce jedyne, które ja mogę zaproponować to np poligon na złotnie.
Jesli ktos ma dostep mozna pomysleć o modelu/modelce lub modelu i modelce ciekawych ubraniach z epoki i ustawic auto pod jakims zameczkiem/dworkiem i połączyć to wszystko w całość...
Jeszcze jest jesień więc kolory dopisują, czekam na odzew...
Witamy :-)
Dopiszcie mnie do listy, chetnie cos porobie ;)
Do jakiej listy? Łódzka grupa CB już od dawna nie funkcjonuje :P
No może byśmy to zmienili ?
Tak jest
No to ludziska... kto tu jeszcze zagląda i ma chęć popstrykać?
jej, jeden post na miesiąc :D
Moja propozycja nadal aktualna, zima się zbliża i potem juz nie będzie okazji, w deszczowe dni tez raczej odpada..
Ja też łódzki kanonier...
Sent from my iPad using Tapatalk
Ja też się piszę na brusa
tap z komóry
są na forum osoby z Łodzi zajmujące się fashion photo ?
@up
A konkretniej co masz na myśli?
konkretniej ? nie rozumiem... fashion photo to fashion photo (i nie mam na myśli zestawu kieca&garniak ślubny w parku)
pytanie wydaje mi się dość proste, jeśli nie jest - nie odpowiadaj...