Nie-mewa w pełnym słońcu. Z zasady ptakom, a zwłaszcza bogatkom, raczej zdjęć się nie robi w takich warunkach. Naprawdę nie mam zastrzeżeń co do matrycy. Ok, FF to to nie jest :)
Wersja do druku
Nie-mewa w pełnym słońcu. Z zasady ptakom, a zwłaszcza bogatkom, raczej zdjęć się nie robi w takich warunkach. Naprawdę nie mam zastrzeżeń co do matrycy. Ok, FF to to nie jest :)
FF/APS-C Tutaj jest nie duża różnica między tymi matrycami.
Dużo większa różnica jest między średnim formatem a pełną klatką.
FF przy średnim formacie to dopiero badziewie :D Pisanie o magi FF to sztuka dla sztuki.
Ma swoje zalety i wady tak samo jak APS-C.
Widziałem jakościowo lepsze zdjęcia z 7D Mark II ;) Co nie zmienia faktu że matryca jest przeciętna.
Canon kiedyś robił świetne matryce teraz niestety odstaje. To moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. ;)
Temat :Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady
a nię teoretyczne mędzenie nieposiadaczy 7DII.
Marudzić możesz w wątku 7DII zaprezentowany.
Napisz do Prezesa Zarządu Canona ,że C produkuje ....y sprzęt.
A ja widziałem dużo lepsze zdjęcia zrobione Canonem 60D. Np u mnie na twardym dysku:) I o czym to świadczy? Dokładnie o niczym. Bardzo dużo zależy od warunków. A różnica jest taka że jeszcze niedawno 90% zdjęć ptaków lądowało w koszu. Teraz 90% zdjęć zostawiam.
Zdjęcie z ok. 30 metrów. Dla niewtajemniczonych - ptak wielkości kosa.
Kilka moich pstryków z Canona 7DMK2.
1. Mazurek
2.
Mazurek 1
3.
Modraszka
Pozdrawiam :p:p
A tam mazurek... Wróbel po prostu :)
Co by to nie było to w końcu coś nowego i innego niż mewy... :D
Mewy to taka rozgrzewka przed wiosną :)
Wiem że zdjęcie idealne nie jest ale tym razem to nie moja wina. Aparatu też nie. Powietrze było przymglone. Nie muszę chyba dodawać że to duży crop.
To po co w ogóle wrzucać zdęcie które jest słabe? Troche się to mija z celem
Panowie pewnie macie rację , po co pokazywać zdjęcia z nowej puszki jak i tak krytyka "z góry jest przygotowana".
Nie bardzo mam czas( problemy zdrowotne i operacja w czwartek) na zabawy z przesyłaniem plików w pełnej rozdzielczości i dokładnego opisywania parametrów i okoliczności wykonania zdjęć.
Wrzuciłem parę "pstryków" w rozdzielczości takiej w jakiej oglądamy i oceniamy zdjęcia na różnego typu forach , wiec nic niezwykłego.
Wygląda na to że nie ma sensu ""się wychylać ze zdjęciami" bo i tak nie "zadowolisz wszystkich".
Ostatnio jeden z grupowiczów poprosił mnie o przesłanie zdjęć w pełnej rozdzielczości i bez problemu takie otrzymał , nie widzę problemu ale przy ogólnym nastawieniu na NIE co do 7DMK2 nie widzę sensu dalszego wrzucania "czegokolwiek na forum".
Zainteresowani C7DMK2 znajdą w sieci masę "wiarygodnych testów i sampli" a jak zakupią puszkę to sami w sposób w pełni ich zadowaląjacy , przeprowadza testy i będą mogli dalej teoretyzować do woli.
Pozdrawiam