Ok. Mucios gracias!
Wersja do druku
Ok. Mucios gracias!
80d i lufkę juz mam
Strasznie mnie intryguje ten extender. Wiem ze f8 ale w słoneczny dzień liczę ze będzie bardzo dobrze
Patrzyłem
Mam digital24
Na razie nie ma
Ale jestem cierpliwy ?
Ja czekam na niego od pierwszej prasowej zapowiedzi. Z tego zainteresowania nim udało mi się wyciągnąć od Canon Polska informację o sugerowanej cenie detalicznej na terytorium Polski (podali mi netto) ale może nie będę podawał jej publicznie bo jeszcze się coś zmieni i ktoś będzie miał potem do mnie jakieś "ale". Mam nadzieję że jego AF zmiecie z powierzchni ziemi ten w L-ce o tym samym zakresie ogniskowych - kupiłem w tym roku, sprzedałem i na szczęście straciłem na tym tylko minimalną kwotę pieniędzy. Miał być dostępny z końcem miesiąca listopada ale jak nie pojawi się w sprzedaży w przyszłym tygodniu to przeleję swoje uczucia na coś innego. EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM nie będzie współpracował z extenderami Canona http://www.canon.pl/Images/EF%2070-3...25-1471682.pdf także na placu boju zostanie chyba tylko Kenko http://www.kenkoglobal.com/photo/Tot..._Table_PDF.pdf o ile będzie miał chęć z nim współpracować.
Na to bym raczej nie liczył:lol:
A tak z ciekawości, prześlij mi proszę na PW, ile to cudo ma kosztować.
Z tele mam w tej chwili 100-400 i 70-300 IS I (jako lżejsze, turystyczne tele), no i coraz częściej myślę o wymianie tego drugiego. Na tą chwilę rozważam właśnie albo 70-300 IS II, albo 55-250 STM. O ile w wersji pierwszej obrazek jest naprawdę na solidnym poziomie, to AF niestety porażka kompletna i odkąd mam 100-400, to przy 70-300 często mnie po prostu coś trafia...
Również jestem ciekawy ceny ef 70-300 IS USM II, proszę o prywatną wiadomość :)
Pytanie do użytkowników wersji II 100-400, czy słychać u was stabilizację ? Dokładnie mam tak start: słychać jak się włącza, później raczej wiem, że działa bardzo słabo ale jest słyszalna, stop: słychać jak się wyłącza. W 70-200II praktycznie nie słychać stabilizacji, nyślałem, że tu też tak będzie ;).W niektórych sytuacjach (fotografia ptaków) słyszalna stabilizacja może byc problemm ?!.
Jak pracuje ,trochę słychać ale bardzo cicho .Praktycznie trzeba trzymać ucho przy obiektywie .Fotografuję ptaki i nie wydaje mi się aby to mogło je płoszyć .Przy włączeniu słychać tylko kliknięcie przełącznika ,przy wyłączeniu podobnie .Żadnych dźwięków dochodzących z obiektywu.Miałem poprzednią wersję tego obiektywu i było dużo głośniej .