Nie jestem taki pewien czy Canon M ma gorszą matryce od nexa6.
Od 3 tygodni mam nexa6 i jak dla mnie jakość zdjęć ma wyższym iso jest taka sobie.
Jak na razie nex wygrywa wizjerem.
Wersja do druku
Nie jestem taki pewien czy Canon M ma gorszą matryce od nexa6.
Od 3 tygodni mam nexa6 i jak dla mnie jakość zdjęć ma wyższym iso jest taka sobie.
Jak na razie nex wygrywa wizjerem.
NEX-6 ma wizjer i znacznie szybszy AF. Jest jeszcze kilka różnic ale dla mnie te dwie są najistotniejsze. Aha, NEX ma też już w miarę fajny zbiór obiektywów.
--- Kolejny post ---
W kwestii AF eos m dostał by baty nawet od modeli entry level Olka. Canon nie ma już 2-3 lat na poprawę AF. Powinien się wziąć do roboty bo konkurencja mu odjedzie.
Z powyższego tylko wizjer (albo jego brak) jest dla mnie jakimś argumentem. Sprawa zasadnicza to jakość zdjęć.
Szybkość AF i filmowanie są nieistotne dla mnie.
Wreszcie wiem dlaczego nigdy nie psioczyłam na AF w żadnej puszce - przy szkłach manualnych jakoś mi nie przeszkadzał :mrgreen:
Myślę, że będzie treściwie, choć niekrótko: Test Sony NEX-6 - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl ;)
--- Kolejny post ---
Manualne ostrzenie bez powiększenia na ekraniku w trybie makro to będzie jednak wyzwanie...
umarłem :D
The Mirrorless Party - YouTube
I "Niech ja skonam, niech ja skonam
(Zawsze dwa razy! rzecz stwierdzona)" ;)
Ja nie frajer
I Pan nie weźmiesz mnie na bajer :D
Już po Mikołaju, święta tuż, tuż, a tutaj cisza...
Dostał ktoś eMkę ?:)
Opyczni pewnie dostali go pod choinkę i mają test. W sumie nic nowego nie odkryli ale dla porządku bardzo proszę:
Test Canon EOS M - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl