Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Jasne. Z doświadczenia wiem, że można działalność prowadzić 10 lat i więcej, w ciągu całego tego okresu nie oszukując ani jednego klienta.
To tak jak ja.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Taa, u mnie też trwało i trwało, a w końcu okazało się, że dostałem monitor, którego po wyjściu z fabryki nawet nikt palcem nie dotknął. Ale to pewnie przeoczenie.
O tym właśnie pisałem. Po paru wpadkach, wygrzewanie monitorów przejąłem sam, bo nie byłem w stanie sprawdzić, czy w serwisie Alstora było sprawdzone i jak. Tam chłopaki mają inną robotę niż sprawdzenie monitorów z moich zamówień i kulało to. Zdarzyło się kilka razy, że po zapewnieniu sprawdzenia, do odbiorcy pojechał seryjny. Tak było w Pańskim przypadku. Możliwość wystąpienia podobnej sytuacji została dawno temu całkowicie wyeliminowana.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ciekawe, ze nikt nie chce założyć wątku szkalującego Cichego......panie tomie zerojedynkowy
Nie porównujmy proszę specyfiki biznesu, ilości "przewalanego" sprzętu, trudności jakie występują po drodze. Po jednej z głośnych wpadek fabryki z CX240 musiałem kupić 11 szt monitorów, po prawie 4 tys sztuka, żeby wybrać z nich DWA! Z części z nich jeszcze się nie wygrzebałem i stoją na wyprzedaży. A realizacji różnych monitorów jednocześnie prowadzonych mam conajmniej kilkanaście. Do każdego trzeba mieć w zapasie kilka monitorów, inaczej nie ma materiału do selekcji. W innym wypadku cała paleta, 22 monitory, z czego 4 szt uszkodzone w transporcie i cała paleta stała 2 mce czekając na rozwiązanie problemu odszkodowania. Ile to jest pieniędzy? Gdzieś pojawi się obsuwa i mam problem z wieloma zerami. Trzeba mieć milionowe rezerwy żeby nikt nie odczuł zaburzeń terminowych przy takich sytuacjach. A nie ma.
to proszę uczciwie napisach na stronie firmy , że 10% klientów zostanie przez pana potraktowana jako rezerwa finansowa
dla mnie jest pan oszustem, jak się biznesu nie ogarnia to się go likwiduje albo przebranżawia
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
dla mnie jest pan oszustem
Proszę z łaski swojej trzymać język za zębami. Nie ma Pan żadnego prawa mnie osądzać, nie znając, nie mając żadnego doświadczenia z tą firmą. Ten wątek to taka książka skarg i wniosków. Jeśli jest źle, wpadka, cokolwiek negatywnego, może napisać a ja jak Pan widzi odpowiadam. Nie uciekam, nie zrywam kontaktu. Sprawy problemowe należy rozwiązywać. Działalność jest specyficzna, wszystko "na wierzchu", wszystko widać. Nie jest to anonimowy sklep gdzieś tam o którym nikt nie wie. Firma działa kupę lat, jest w internecie znana, pozycjonowana w Internecie w ścisłej czołówce. Siłą rzeczy każde potknięcie może się odbić szerokim echem.
zawsze możesz mnie pozwać za zniesławienie,służę danymi osobowymi jakby co
rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka
Panowie , dajmy sobie na wstrzymanie.
Wymieniajmy uwagi, komentarze ale nerwy na wodzy.
Ps. Jestem tylko postronnym neutralnym obserwatorem
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Nie porównujmy proszę specyfiki biznesu, ilości "przewalanego" sprzętu, trudności jakie występują po drodze.
Niby dlaczego mamy nie porównywać? Skąd Pan wie ile sprzętu "przewala" Cichy i jakie ma trudności po drodze?
Ja wiem jedno - nie spotkałem się z żadną negatywną opinią na temat prowadzonej przez niego działalności, a wręcz przeciwnie. Same pochwały a często pojawiający się ogłoszeniach sprzedaży sprzętu używanego zwrot "kupiony u Cichego" jest chyba wystarczającym podsumowaniem jego wiarygodności. Więc da się a pitolenie głodnych smutków że "wprowadziliśmy nowe procedury" i inne tego typu głodne kawałki może Pan sobie wsadzić do toalety i używać do podcierania czterech liter.
Gdyby rzeczywiście wprowadzono w Pańskiej Firmie jakiekolwiek procedury naprawcze to od kilku lat nie powinien już się pojawić żaden niezadowolony klient który musi czekać na SWOJE pieniądze dłużej niż tydzień.
A niestety co widać po tym wątku, wpisach na opineo.pl i innych forach w sieci ciągle żerujecie na ludziach, którzy zwiedzeni Pańska wiedzą muszą miesiącami czekać na odzyskanie pieniędzy z różnym niestety skutkiem.
Akurat nie porównywałbym tutaj mojej działalności, bo nie jesteśmy konkurencją i być może inaczej pozyskujemy towary. Jednak pisząc, że można prowadzić działalność ponad 10 lat i nie oszukać ani jednego klienta nie pisałem tylko o sobie, bo mam sporo znajomych pracujących w handlu wyznających pewne nieprzekraczalne zasady.
Też bym sobie życzył, żeby wszystkie firmy reklamujące się na naszym (i nie tylko) forum były godne zaufania i by można je było z czystym sumieniem polecać klientom pytającym o konkretne towary / usługi. Jednak pisząc:
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
To tak jak ja.
pracownik spółki M. najwyraźniej nie widzi żadnego problemu, skoro według niego żaden z dotychczasowych klientów zapewne bezpodstawnie szkalujący wizerunek spółki nie został oszukany. Może mamy różne definicje tego słowa, bo dla mnie jeśli dla przykładu sprzedawca mówi klientowi, że towar wyśle jutro, a doskonale wie, że tego nie zrobi, to w ten właśnie sposób świadomie oszukuje. I patrząc z perspektywy negatywnych komentarzy to jest raczej łagodny przykład.
Ale wątek! masakra, nie widziałem jeszcze takiej zbiorowej nagonki na "biednego pana sprzedającego", a ja w zeszłym roku dałem dwa polecenia zakupu monitora u tego sprzedawcy, jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów. Obecnie sam jestem na etapie poszukiwań, po przeczytaniu wątku, już wiem gdzie nie szukać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów.
A drugie?
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
A drugie?
Znajomy zrezygnował, w szczegóły nie wnikałem. Z tego co pamiętam skończyło się jedynie na wstępnych ustaleniach.