Od dwoch dni probuje sparowac ze soba dwa flexy i juz mi rece opadaja:(
Czy ktos z Was mial z tymi jakies problemy czy moze problem tkwi we mnie? :)
Wersja do druku
Od dwoch dni probuje sparowac ze soba dwa flexy i juz mi rece opadaja:(
Czy ktos z Was mial z tymi jakies problemy czy moze problem tkwi we mnie? :)
W ogole.
Robilam tak jak kazali czyli trzymam jeden przez 10 sekund, po 4 pomaranczowych blyskach puszczam, wlaczam drugi, zaswieca sie na zielono. Prawidlowo, prawda?
Probowalam tez ustawic w utility ale nadal to samo. Swoja droga ten program dla osoby zaczynajacej zabawe z blyskiem jest troche niezrozumialy.
dokladnie, napisz co jest nie tak,
ja w zasadzie nic nie konfigurowalem w moich PW, po prostu prosto z pudelka podlaczylem i dzialaly jak trzeba, potem tylko musialem czas synchronizacji dla 5D ustawic na 1/200s bo fabrycznie jest ustawiony krotszy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie odpala Ci w ogole lampy? jak je podlaczasz?
w tym programie nic nie ruszasz, tylko czas synchronizacji ustawiasz taki jakie ma Twoje body (pierwsza zakladka)
chodzi o High Speed Sync - ustawiasz o jeden stopien wiekszy niz ma Twoj aparat, czyli jesli aparat ma czas synchronizacji z lampami 1/250 to w ustawieniach ustawiasz 1/320
Hyper sync offset nie ruszasz, chyba ze zobaczysz wlasnie zla synchronizacje z lampami (odpalania nie w tym czasie co trzeba)
oczywiscie w obu flexach masz ustawione C1? kanały tez masz takie same?
coś nie tak chyba robisz bo 10 sekund i błyski to o ile pamiętam reset do fabrycznych robi..
ja robilem tak że learn/test jakieś 6-8 sekund (migał na czerwono) potem puszczałem i 2 razy test na 2gim.. (piszę z pamięci ale robiłem to ze 3 razy i zawsze jakoś tak działało).. na tyle to intuicyjne było dla mnie że nie czytałem instrukcji do tego programowania, dopiero potem jak chciałem zresetować to sprawdzałem jak i te 10sek i 4 błyski zapamiętałem
oczywiście na tych samych kanałach ustawione
Tak, tak dwa flexy ustawione sa tak samo.
Moze jednak robie cos nie tak podczas parowania?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Arturs tutaj jest wyjasnione jak to robic.
ale chodzi o to ze nie trzeba nic ze soba parowac, ja nigdy tego nie robilem, parowanie jest po to ze jak masz inne kanaly ustawione na Flexach to szuka tych kanalow automatycznie (czyli w plenerze jak nie masz dostepu do kompa)
napisz w punktach dokladnie co robisz i jak wszystko ustawiasz