Rozwine mysl santiblue... maluch z silnikiem Forda tez jest funkcjonalnie podobny do Forda, ale tylko podobny :mrgreen: (i tez trzeba sie nakombinowac by sie kupy trzymal i dzialal w miare).Cytat:
Zamieszczone przez wizja
Wersja do druku
Rozwine mysl santiblue... maluch z silnikiem Forda tez jest funkcjonalnie podobny do Forda, ale tylko podobny :mrgreen: (i tez trzeba sie nakombinowac by sie kupy trzymal i dzialal w miare).Cytat:
Zamieszczone przez wizja
no dobra.. a kiedy hack robiacy z 10d -> 20d? ;-)
Vitez - tyle, że to nietrafiony przykład.
to raczej jak z lekko podkreconą skodą octavią TDI i vw passatem TDI - różnica w osiągach niewielka ale jaka przepaść cenowa :mrgreen: oczywiście każdy woli mieć paska, to zrozumiałe, ale nie każdy może wywalić tyle kasy na pułkę wyżej - dla niektórych liczy się stosunek (ekhm :wink: ) cena/jakość.
Poza tym kombinacje zazwyczaj cieszą, przynajmniej mnie. Miałbym 10D i też szukałbym jak coś z nim zakombinować- taki majster ze mnie trochę :wink:
Na początek - jestem posiadaczem niestety tylko 300D (takie małe 5 pensjii robotnika - nie jadł nie pił za pół roku kupił). Uważam że nie macie racji z dyskryminacją 300D. Właściciele 10D - pokażcie swoje zdjęcia a nie chwalcie się sprzętem. Matryca jest taka - lub prawie taka sama (niezauważalne różnice). Jestem pewien że np Horovitz gdyby wystawił zdjęcia z 300D to wasze byłyby co najwyżej knotami (moje też). Jeżeli chodzi o samochody to jest już troszkę inna bajka. Uważam że np Satriani zrobi więcej na gitarze made in USSR - typu pudło niż np ja na super gibsonie les paul. To co porównujecie to jedynie - powtarzam - jedynie wygoda obsługi - ale jeśli mam wydać dwa koła więcej na czarny aparat z większym menu - to sorry - ale mam jeszcze poczucie rzeczywistości - wolę tę kasę przeznaczyć nawet na biedne dzieci. Pewnie chciałbym mieć 1Ds, ale nie jestem zawodowcem i nie zarabiam na zdjęciach i wydatek ponad 20 tys jest bez sensu. Czekajmy jeszcze ze 3 latka - wszystko się zmienie diametralnie w cenach - będziemy żałować, że wywalilismy taką grubą kasę za takie złomy jak 300D i 10D. Niestety fotki z 10D to też mydło jak z 300D - przykro mi - ten typ tak ma. A jesli istnieje możliwość podkręcenia możliwości sprzętu za darmosię to czemu nie??
no nareszcie ktos modrze odpisal...BRAVO!!!!
ja.. ja.. ja chce pokazac.. :D
www.pbase.com/piotrczechowski
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=65
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=22643
http://www.altphotos.com/(43ekluixk0yeuzqlk2azeret)/Gallery.aspx?&a=MemberGallery&memberid=894
.. i nie wstydze sie przyznac, ze jestem onanista sprzetowym i sni mi sie po nocach 1Ds :D
a 300d nie dyskryminuje... uwazam go za dobry sprzet.. i az dzwin mnie np. bierze gdy wszyscy tak pieja nad D70... a jak dla mnie poza buforem nie ma niczego lepszego od 300D..
a 10D to inna bajka.. pomimo ze jakosc zdjec jest taka sama..
[ Dodano: Sro Sie 18, 2004 9:35 pm ]
aha.. i tak.. 83% tych zdjec zrobil bym tez 300d.. ale wole jednak 10'tke.. sorry ;-)
Wielu wlascicieli DSLR'ow (nie tylko 10D, mowie ogólnie) zapomina, ze aparat ma robić zdjęcia, skupiaja się na rozbudowie systemu. Wszelkie uwagi o gniotowatosci swoich produkcji zwalają na sprzęt: zobaczysz, jak sobie kupię 16-35 L to zadziwię swiat moimi zdjeciami, bo tym KIT-owcem to się nie da normalnie fotek robic! DlategoCytat:
Zamieszczone przez radekbo
wlasciciele 10D powinni byc bardziej wyrozumiali dla cieniarzy z 300D. Jesli takiemu lamerowi z plastikowa puszką w dłoniach uda sie zrobic w miarę poprawne zdjecie, to zrozumcie - ilez on sie musiał namęczyć, aby czyms tak podłym w ogole uzyskac jakis efekt... Cud niemalże. 8)
wiesz, panuje taka mentalonosc, ze jak bede mial fajny aparat to bede robil fajne foty.. slysze takie opinie kilkanascie razy dziennie w sklepie.. i bardzo lubie sprowadzac takich ludzi na ziemie ;-)
To marny z Ciebie sprzedawca :DCytat:
Zamieszczone przez Czacha
jak marny? :) jak mu przytakne, ze z tym aparatem bedzie gosc robil super foty... to przyjdzie za dwa tyg. i powie ze chce kase spowrotem, bo nie sa swietne.. ;-)
lepiej przygotwac ich na najgorsze :D