Jakie skalowanie? Ja to wsadziłem „na oko” drugie fakt leci trochę w prawo.
Wersja do druku
Jakie skalowanie? Ja to wsadziłem „na oko” drugie fakt leci trochę w prawo.
No chodzi mi o to że skala odwzorowania powinna zmieniać się liniowo. (potocznie mówiąc "przybliżenie"). Jak na oko to źle :D
OK to jaki powinien być "skok" pomiędzy zdjęciami? plus/minus?
Taki, że zostawiłbym obrazki 1 i 3, a wykadrował około 25% obrazka 2 (tak żeby "zostało" te 25%). Albo i więcej... No tak żeby było po środku no :D
Z gazety wyborczej:
Cyt.:"Sensacyjny wykład wygłosił prof. Vittorio Formisano z Rzymu, naukowy szef spektrometru PFS sondy, za pomocą którego w zeszłym roku wykryto obecność metanu w atmosferze planety. Źródłem tego gazu mogą być procesy wulkaniczne - co byłoby nie lada sensacją, gdyż wulkany Marsa uchodzą za wygasłe od milionów lat. Ale jeszcze bardziej szokująca jest hipoteza, że marsjański metan produkują - jak na Ziemi - prymitywne formy życia (tzw. archeony metanogenne)."
Sorry za skojarzenia. Pozdrawiam.
„Ciekawostki Ze Świata i okolic”
Powinieneś chyba zmienić „Gazetę” na jakiś bardziej miarodajny dziennik jak „Fakt” lub „Super Express” bo już od dawna wiadomo, że te prymitywne istoty mieszkające na Marsie nie produkują metanu tylko wodór potrzebny do napędu ich statków. Statki te zaglądają do naszej galaktyki właśnie po metan, którego używają przy technologii produkcji luster zakrzywiających czasoprzestrzeń. Pomimo, że technologia ta od czasu wynalezienia statków z napędem nad świetlnym uchodzi za przestarzałą to wyżej wymienione istoty i tak ją stosują z prostego powodu, że żyją we własnym świecie. Widocznie cytowany profesor jest nie na czasie lub go po prostu pogięło co się zdarza czasem od patrzenia w słońce. ( lub od przebywania na słońcu ) Jakoś tak.
Samotność długodystansowca :-D
"To" chodziło, czy to tylko rzeźba?
To stary model i nie chodzi.:-D
Lewituje?