AF Points: 9 AF Points (1 Cross Type) + 6 AF Assist Points
Canon USA 5D MK II specs
Wersja do druku
AF Points: 9 AF Points (1 Cross Type) + 6 AF Assist Points
Canon USA 5D MK II specs
Piszemy właśnie o AF do studia, do modelek, do packshotów. Tam gdzie potrzebujesz na małej głębi trafić bocznym punktem w modelkę lub w gładką powierzchnie przedmiotu. Boczne punkty bez krzyża nie radzą sobie z tym, co potwierdziło tutaj kilka osób zajmujących się taką dziedziną fotografii.
Nikt nie marudził, że AF w trybie servo będzie chodził za wolno.
Jeśli więc studio nie jest targetem 5D mk II to co nim jest?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jaki jest według Ciebie target dla tego aparatu?
Nieprawdę piszesz. Już kilku studyjnych i ślubnych przyczepiło się do AF, który według nich w 5D był za słaby i oczekiwali, że 5D mk II będzie miał poprawiony ten element.Cytat:
dla landszafciarza, studyjnego czy slubnego to jest swietne body ekonomiczne, do ktorego nie da sie realnie przyczepic.
prawdopodobnie nowy 5d bedzie takim powiedzmy 450d na FF jak myslicie a za jakis czas pojawi sie FF odpowiednik 40d???????? to byloby logiczne jesli tak nie bedzie to canon straci wielu klientow
Ale taka puszka istnieje już od lat. Nazywa się 1Ds Mk2. Dlaczego to właśnie ci "oszukani" przez Canona chcą na siłę z lini 5D zrobić "jedynkę"?
Ja sądzę, że 5D Mk2 idealnie mieści się w planach Canona. Jest to pucha wyraźnie zastępująca leciwego (choć cały czas dającego radę) 5D przy jednoczesnym zachowaniu różnicy pomiędzy swoją półką a półką najwyższą, która to jest przeznaczona dla profesjonalistów. To, że jednego z drugim nie stać na 1Ds Mk3 nie musi oznaczać, że Canon będzie, specjalnie dal was obniżał ceny jedynek. Linia 5D jest jaka jest i żebyście nie wiem ile płakali po nocach Canon nie zrobi konkurencji swoim flagowym modelom. Wtedy dopiero mógłby pozwalniać swoich marketingowców uznając ich za debili - jak to niektórzy z was ich określają teraz.
Tu akurat ciężko polemizować - rozmieszczenie jest do **** i już.
Pozwoliłem sobie sprokurować małe porównanie:
W porównaniu z D700 jest kiepsko.