A co ja w sklepie ufocę ? Bateryjki, własne buty, żyrandol ? Litości. Po to zapytałem, czy ktoś grzecznościowo da podłączyć szkiełko, aby sprawdzić możliwości w sensownej scenerii. Jeśli traktujesz to jako akt łaski, to nie zabieraj głosu po prostu.
Wersja do druku
A co ja w sklepie ufocę ? Bateryjki, własne buty, żyrandol ? Litości. Po to zapytałem, czy ktoś grzecznościowo da podłączyć szkiełko, aby sprawdzić możliwości w sensownej scenerii. Jeśli traktujesz to jako akt łaski, to nie zabieraj głosu po prostu.
ciemność widzę, ciemność
A co za różnica co focisz na testach,?
Może od razu sklep ma ci zapewnić dwie modelki, makijażystkę i studio, żeby wielmożny Pan mógł potestowac szkiełko. Śmiech na sali.
Kupując dane szkło wiesz czego możesz się spodziewać o bokehu, etc. bo zapewne widziałeś w necie tysiące zdjęć z niego. Także w sklepie sprawdzasz tylko ostrość, wygląd czy pracę samego szkła.
Do tego Pan sprzedawca czy bateryjki wystarczą.
Wysłane z mojego GT-I9000
Takowy też posiadam, ale to szkło z zupełnie innej bajki. Wydaje mi się, że nie wiesz o czym piszesz. Nie da się porównać jasnej stałki z ciemnym (mimo wszystko) zoomem. 17-40 to bardzo dobre szkło ale nieporównywalne ze stałką 1.4 czy 1.8. Nie gorsze, nie lepsze. Inne i nieporównywalne. Uwierz bo wiem co mówię.