Spokojnie, po co te nerwy :) Nie ma znaczenia czy kupisz z kitem czy bez. Kase i tak dostaniesz.
Wersja do druku
nie ma nerwów :) dzięki za odpowiedz :)
OK. Padło i na mnie, to dopiszę się do wątku.
Przebierałem i ja w ofertach i w końcu decyzja padła na europassat.pl.
4200 z KITem + cash back (mowa oczywiście o 30D).
Sprzęt pochodzi z Niemiec, FV jest niemiecka, z kwotą w EUR (choć w nawiasie jest w PLN). Dosyć szybko uporali się z wysyłką, choć zanim wysłali to było drobne przeciąganie w czasie...
Cash Back wysłany. Jako kraj zakupu wybrałem DE.
ps.
Aha, promocja na kartę CF512 skończyła się 31.12.06 - to tak gwoli niejasności.
pozdrawiam
teraz 4220 za kit, ale cena na san disk ultra II 1gb 130zł, chyba niezła?
Czy do 30D lepiej kupic juz extreme III?
też wybrałem europassat, zwłaszcza, że mieszkam stosunkowo niedaleko i mogłem odebrać osobiście
formularz będę wysyłał prawdopodobnie dzisiaj (chyba, że nie starczy czasu)
swoją drogą.. czy na pewno w przypadku europassata trzeba wybrać DE jako kraj zakupu?
jeśli chodzi o kartę, to ja jednak postawiłem na szybszą... i chyba przy tym aparacie dla zdjęć seryjnych warto zainwestować przynajmniej w extreme III (2 GB exIII w europassacie chyba coś koło 270 zł)
Cashback należy się dla BODY bez względu czy kupiłeś w kicie czy nie 150Euro
O czym mówi cały Temat :mrgreen:
A propos EP - poza samym handlowaniem od sprzedawcy w sieci oczekuję na przykład tego, że odpowiada na maile, czy gg (skoro je podaje)i uprzejmości oraz kompetencji i fachowości. Tego w EP nie ma. A takiemu sprzedawcy (kiedy 40 km dalej mam dużo tańszego) mówię NIE.
Nie przesadzaj!
Kontakt z EP jest IMHO bardzo poprawny. Pod telefonem dwukrotnie odebrała kompetentna osoba, nie podeszli do mnie "olewczo" poza tym na GG też odpowiadają - choć czase po dłuższym czasie.
Jeśli chodzi o kontakt z klientem tu u mnie mają 4+ (a kupowałem tu po raz pierwszy).
Czy trzeba wpisać DE jako kraj zakupu nie wiem - ja tak zrobiłem, bo zgodnie z tym co mówi rachunek, aparat był tam kupiony. To, że nie dostałem PL paragonu oznacza po prostu, że ktoś/pośrednik zakupił w DE w moim imieniu towar. W rozumieniu prawa, na terenie PL nie było transakcji!
Pewnie fiskus ma swoją interpretację ...
pozdrawiam
kraju jako takiego w formularzu nie ma, ale przed wypełnianiem jest wybór kraju... no i nie wiem też jak sprawa z miastem... chyba po prostu zadzwonię do EP, może coś poradzą, bo z tego co rozmawiałem w trakcie zakupu - dostali informacje od kilku klientów, którzy już zwrot otrzymali