Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
używałem 4 L RF i każdy był super
dlaczego ten miałby być słaby?
są jakieś "słabe" l w stajni?
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Fajny. Szkoda tylko, że szeroki ze stabilizacją (film) wyglada jak jazda po lsd.
Wstępnie należy założyć, że ze względu na stabilizację to szkło przegrzewa się podczas filmowania ;)
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Fajny.
Do tego mały i lekki.;)
Załącznik 6428
540g - 840g
84,1x99,8mm - 88,5x126,8mm
bardzo jestem ciekaw jakosci optycznej. jesli bylaby na poziomie EF 16-35... to za cene w okolicach 1500 EUR, to juz bedzie powazny argument za bagnetem RF. jeszcze tylko zeby korpus do tego normalny byl... :D
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
bardzo jestem ciekaw jakosci optycznej. jesli bylaby na poziomie EF 16-35... to za cene w okolicach 1500 EUR, to juz bedzie powazny argument za bagnetem RF. jeszcze tylko zeby korpus do tego normalny byl... :D
Nie no bądźmy poważni - "normalne" korpusy to tylko w Sony 8-)....
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
No a R6, czy R5 jeszcze Cię nie zadowalają? W sumie to ergonomia, chwyt użytkowanie itp. są jak w porządnych dslr-ach typu 6d/5d.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
No a R6, czy R5 jeszcze Cię nie zadowalają? W sumie to ergonomia, chwyt użytkowanie itp. są jak w porządnych dslr-ach typu 6d/5d.
zgadza sie, tylko jeden z nich ma cene jeszcze bardziej z ksiezyca, a drugi rozdzielczosc matrycy mocno nie-landszaftowa ;)
RF jest na chwile daleko do punktu, w ktorym w ogole moglbym a potem jeszcze bylbym zainteresowany wymiana tego wszystkiego co mam. abstrahujac od cen.
Jak nie wiadomo o co chodzi...
Panowie, do grobu nie weźmiecie tej kasy. A R5 w ręce się trzyma lepiej niż wygoloną... ale już o tym mówiłem.
Wszystko idzie w górę, inflacja szaleje. 500+ nie starcza na waciki... w tym wszystkim Canon ma bardzo dobrą strategie, walą cena z kosmosu, a potem obniżają jak jest potrzeba.
Wyobraźcie sobie co by było, gdyby nagle, Sony musiało podnieść ceny a7Rpierdylion o 20% - nikt by tego nie kupil, stary aparat a droższy niż w dniu premiery...
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Panowie, do grobu nie weźmiecie tej kasy. A R5 w ręce się trzyma lepiej niż wygoloną... ale już o tym mówiłem.
bez obaw. dzisiaj ide wydac diengi na 24/1.4, jesli okaze sie uczciwa. mkI wiec prawdopodobnie nawet pelnoletnia juz bedzie ;)
no ale to tylko 3 dniowki mojej roboty beda ;)
reszte dniowek na rope moge przeznaczyc ;) a brak snu i uszkodzenie sluchu od lupania metalu przez kilometry tluczone na plener... to juz bez mastercarda ;)
Hm, czyli jednak za 14-35 f/4 zaśpiewali sobie 1700 USD, no to u nas będzie 8k+
Fajny, ale cena słaba.
p,paw