Dzięki za info.
Dzięki czemu już wiem iż na szczęście można całkowicie zablokować ten dotykowy pasek. Informacje o tym jak to zrobić można znaleźć na stronach 561-564.
Wersja do druku
Aha, i ta ewolucja była bo Sony nie potrafiło ogarnąć fazowego?
Mi się jednak wydaje, że AF fazowy z generacji na generację Sony "ogarniał" coraz lepiej. A SLT było wprowadzone najpierw aby dać amatorom mniejsze aparaty z szybkim AF w LV i filmach. Potem zrobili też i większe SLT, w tym też FF bo oprócz szybkiego AF w LV mogli zaoferować dużo więcej FPS przy zdjęciach.
A co do kolejejnego etapu, czyli bezlusterkowców, to wygląda na to, że próby z NEX-ami po prostu chwyciły i Sony skalkulowało, że warto tutaj zarobić.
Wygląda jak w 5D....ani gorzej ani lepiej.
Ale przy prześwietleniu o 2 EV, R zachowuje lepiej jasne kolory:
https://www.the-digital-picture.com/...p=14&ISOComp=0
Dla mnie to oznacza, że już nie trzeba niedoświetlac o jakies 1EV żeby zachować cokolwiek z kolorów w swiatłach.
To jest postęp.
Ukradli Ci cały sprzęt foto, ...ale byłeś dobrze ubezpieczony !
Dostałeś dużą kasę, starczy na dobre body i szklarnię !!
Co kupisz lustrzankę, ...., czy ML ?
Jeśli ML to E, R czy Z ?
jp
Telefonem będę robił.
Wqrza mnie cena tego wynalazku. Gdyby dali 19 tyś. to sprawa byłaby prosta, a tak to cholera myślę i myślę :(.....
Ceny bezluster Canona serii M spadają szybko. Lustrzanek wykorzystujących "sprawdzoną" :lol: technologię np. 6d2 również. W EOS R za dużo R&D Canon nie włożył, więc jest raczej dobrze przygotowany na walkę cenową ;)
Ciekaw jestem co skłania Ciebie do takiego wyboru?